Šta je novo?

Bad sector na Laptop HDD-u - problem

Nagy

Slavan
Učlanjen(a)
20.02.2006
Poena
319
Ciao ljudi,

imam zadnjih par meseci 1 veoma drndavi problem: mlateci sa laptopom levo/desno, dok isti radi of course, na kraju krajova napravih BS. E sad, nervira me sto izgleda XP uvek potkaci da instalira nesto na tom BS.

Proverih i videh da je BS na samom pocetku HDD-a, HDD Regenerator nije uspeo da popravi stvar, mada on uvek prijavi da jeste, itd. uradio sam i format C: i XP reinstall pre par meseci ali - avaj! OPET na to mesto nesto zapalo od instalacije, a pojma nemam ni sta. Problem koji imam je da s vremena na vreme, a zna da bude i dosta cesto, svi video fajlovi seckaju, ili rade ko stari gramofoni - usporeno, cas se vracajuci na normalu i onda opet...usporeno rade. Ne znam zasto, probao sad deinstall i open reinstall graficke (jedared mi prijavio neku falinku oko drivera za graficku)... ali nista. Sve po starom, pole 4 meseca otprilike.... Inace, nekih vecih problema nisam imao ali je ovo very annoying :(

Posto nista nije pomoglo, ne znam dal bi low format pomog'o? Posto imam samo ovaj lap, a nisam nasao u biosu kako da odradil low format (niti sam to ikada radio), moze li mi neko dati savet - dal bi low format pomog'o kako da ga odradim.

Inace, radi se o notebooku HP Compaq NX7010, ako nesto znaci.

Znam da bi najbolje bilo da kupim novi HDD, ali ako ne moram ne bi' - ovaj mi odgovara. U slucaju da kupujem, dal' mora ATA ili moze i neki drugi sa "reducirom" da ide u ovaj lap? Smesno mozda ali ja pojma nemam o standardima HDD za lapove i mogucnostima za replacement.

Hvala i ciao!

:wave::wave::wave:

Poslednja izmena:
pa sta da ti kaze neko kad ti odgovara bas taj disk, jbaga da ti neko stavi neki drugi ne bi ni primetio.....
Mozes da dobijes odogovor probaj hdd regenerator ili low level, ili pak da je cena toliko niska da ti se ne isplati nego da kupis drugi. Oba odgovora imaju vrlo malo prostora za manevrisanje, kao dva igraca saha koji igraju uvek ista otvaranja. Ni jedan ti nece reci nesto sto vec ne znas i ni jedan ti ne moze pomoci da odlucis.
Mozes da se zezas, ali svi putevi vode ka novom hardu...

:)

OK, jasno. Problem je sto ja ne znam kako da probam low level, a smatram da je to i poslednje sto mogu da probam. Kako se radi low level? Ima li neki poseban program ili iz biosa mora?

EDIT: di ima da se kupi ata HDD za moj lap i kolko kosta? Ako ovo ne popravim, kupicu novi, voleo bih sa nekom normalnom garancijom. Problem je sto su svi sata hdd-ovi sto sam nasao. Fala.

Poslednja izmena:
ima da se nadje provrti malo telefone, a sto se tice llformata mozes mhdd sa hirensa ali nece nista pomoci

Hvala.
Hirens proban... nije pomogo nazalost.

Ne znam dal' je moguce nekako "zapecatiti", tj. odstraniti pokvareni deo HDD-a, smanjiti malo kapacitet istog i - nastaviti koristiti deo koji je OK. Jednom daaavno sam tako nesto radio na desktopu al sam zaboravio i sta i kako i s kojim alatkama.

Napravi nove particije, ali na pocetku diska, ostavi malo neparticionisanog prostora... Kod svih programa za particije imas tu opciju... "free space before" ili sl u Partition magic...

Da li si bas siguran da usporavanje laptopa i takve simptome izazivaju bad sektori na disku? Mozda imas neki drugi problem/e koje si povezao sa tim?

Nazad
Vrh Dno