Šta je novo?

bad pixelz novi 225bw

kukicar

Slavan
Učlanjen(a)
17.02.2007
Poena
301
DRugari---problem- danas sam kupio Samsung 225bw i 7 kvarnih pixela. Odmah cu sutra da reklamiram- nadam se da nece biti problema. Ali... Da li je neko imao slicnih iskustava ili mozda zna nekog ili...? Unapred :Klanjanje

Ne znam kakva iskustva ti tu trebaju.
Stvar je prosta - Samsung (ako se ne varam) monitori se menjaju ako imas 3+ mrtva pixela. Odneses, pokazes, dobijes drugi.

DRugari---problem- danas sam kupio Samsung 225bw i 7 kvarnih pixela. Odmah cu sutra da reklamiram- nadam se da nece biti problema. Ali... Da li je neko imao slicnih iskustava ili mozda zna nekog ili...? Unapred :Klanjanje

koje su boje pixeli?

Evo updatea- otishao u Erc, dali mi drugi monitor- super- kaze covek testirali ga 2 sata i sve ok- dojdem kuci: 1kom. za sada- svetli piksel blizu centra ekrana. Bed lak ili shta? Da li uopshte da ih zovem i da se bunim ili..

Pa tesko sta da uradis sa tim jednim bad pixelom. Jedino da se u medjuvremenu pojavi jos neki.

Evo updatea- otishao u Erc, dali mi drugi monitor- super- kaze covek testirali ga 2 sata i sve ok- dojdem kuci: 1kom. za sada- svetli piksel blizu centra ekrana. Bed lak ili shta? Da li uopshte da ih zovem i da se bunim ili..

ako je svetao to nije dead pixel nego je samo stuck pixel. imas dva nacina da ga se oslobodis. jedan softverski a drugi hardverski. sad sam u frci sa vremenom pa softverski potrazi sam po netu. hardverski metod je sledeci. nadjes stuck pixel. uzmes meku krpu ugasis montior i dok vrsis blagi pritisak na tacku preko krpe upalis monitor. i eto nema ga vise. ponekad ne uspe iz prve ili se desi da se posle nekoliko dana pojavi ali odradis opet proceduru. ja sam imao jedan na ivici ekrana. odradio ovo nestao je posle se jos jednom pojavio pa sam opet odradio isto i sad ga vise nema vec 3 meseca. srecno!

Reci mi zašto nisi tražio da pogledaš i pregledaš monitor pre kupovine?!

Ja sam vlasnik jednog 205bw kome se je 1 bp ili stuck (hu kerz) pojavio posle oko 1 mesec upotrebe, srecom u centru je a ne u onom delu koji moze biti crn kada ide film (blizu gornje ili donje ivice) i znate sta? Apsolutno me bas briga sto je monitor sa bp koji vidim samo kada ga trazim.

Pa- evo josh jednog u samom centru ekrana... Nisam ukljucivao monitor u servisu- posto je serviser rekao da je vec testiran 2 sata i da, kao nje bilo problema... ma samo sam hteo da se ratosiljam pretodnog sa gomilom losih pixela... Bilo kako bilo- videcu kako ce biti preko vikenda... Nadam se najboljem (ili najgorem). kakozakoga

Probaj ovo što ti je preporučio raindog, trebalo bi da pomogne...

chekaj da se pojavi trecji :)
Shta je to sada..tamana jedno vreme neshto nije bilo bad pixela.
To loshi paneli dolaze u enkim turama ?? :trust:

Meni se posle posle mesec dana pojavila 3 svetla pixela na 225BW, ali oni su tako sitni da ih primecujem tek kad se dobro fokusiram na taj deo ekrana kad je slika crna... Koliko se secam kada sam otvarao monitor, na Ercovom garantnom listu pisalo je da menjaju kad se pojave 4 BP na 22" monitoru.

sve dok nije dead moze se srediti evo vam i detaljan link. ja svetujem onaj nacin koji sam opisao gore. zasto da gledate stuck pixele i gubite zivce kad moze da se sredi. ne znam za vas ali meni gde god da je iako ima 22'' bode oci ko igla... tako da pravac na
http://www.wikihow.com/Fix-a-Stuck-Pixel-on-an-LCD-Monitor i citajte

Evo šta stoji na Samsungovom sajtu:

A pixel may be Stuck On or Stuck Off. (Bright or Dim) as shown in the examples below:
clip_image002..jpg

The minimum number of defective pixels we allow before we will replace an in warranty monitor is as follows:
* For a 15" Monitor - 7 or more bad pixels
* For 17" and 19" Monitors -10 or more bad pixels
* For 21" - 24" Monitors - 17 or more bad pixels.

Po Samsungu ispada da nema "mrtvih", nego da su svi zaglavljeni, samo neki na on, neki na off.

A attachmentu je Ercova prilagođena ("u korist korisnika") tabela.

Prilozi

• tolerancije.zip
    65.4 KB · Pregleda: 108
ako je svetao to nije dead pixel nego je samo stuck pixel. imas dva nacina da ga se oslobodis. jedan softverski a drugi hardverski. sad sam u frci sa vremenom pa softverski potrazi sam po netu. hardverski metod je sledeci. nadjes stuck pixel. uzmes meku krpu ugasis montior i dok vrsis blagi pritisak na tacku preko krpe upalis monitor. i eto nema ga vise. ponekad ne uspe iz prve ili se desi da se posle nekoliko dana pojavi ali odradis opet proceduru. ja sam imao jedan na ivici ekrana. odradio ovo nestao je posle se jos jednom pojavio pa sam opet odradio isto i sad ga vise nema vec 3 meseca. srecno!

Provjereno, ja sam tako sanirao jedan zeleni, cak nijesam ni ugasio monitor samo bocnuo blago preko krpe i to je to. Sekund :smash:

A ja se taman zagrejao za Samsung 206BW model.Nadam se da ću imati više sreće.

Ja sam na 940N kucnuo prstom u svetli pixel na ukljucenom monitoru i resio problem...

Ja redovno kuckam ovaj na lapu na poslu i kući ponekad 205bw. U stvari, proredio sam kuckanje, ne pojavljuju se. Kući se pojavljuje crveni, a ovde odvratan beli.

Prema tome, kuckanje - leči! :)

Vrh Dno