Šta je novo?

Backup sadrzaja windowsovog address book-a?

• Začetnik teme Začetnik teme Bane R
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Bane R

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
03.07.2000
Poena
810
Pošto sam shvatio da je address book u windowsu ili officeu, gde li je već, ipak najbolji i najjednostavniji, a i uvek je pri ruci. A pošto se plašim da će da mi zvekne negde mobilni i nestane 300 brojeva telefona pa planiram da sve to prepišem u address booka. Samo me interesuje njegov backup, odnosno najbolji način da preživi reinstalaciju windowsa 🙂.

easy as pie

Startujes adress book i File>Export , pa biraj u koji format zelis. Ja licno, za svaki slucaj pored WAB, sacuvam i u text file (csv) U ovom poslednjem slucaju pazi samo da overis sve stavke (bice ti jasno kad to budes radio), da se ne bi desilo da ne sacuva nesto.
100inak adresa, telefona... obicno zauzima oko 0.5MB

Btw, staza do adress book je obicno C:\Program Files\Outlook Express\wab.exe

Re: easy as pie

DS9 je napisao(la):
Btw, staza do adress book je obicno C:\Program Files\Outlook Express\wab.exe

Apsolutno netačno. Taj fajl je samo aplikacija koja pokreće podatke koji se nalaze u *.wab fajlovima koji su u X:\Windows\Application Data\Microsoft\Address Book (ako je u pitanju Windows 98/Me) ili u X:\Documents And Settings\username\Application Data\Microsoft\Address Book (kod Windows-a 2000/XP).

supernova je napisao(la):
Apsolutno netačno. Taj fajl je samo aplikacija koja pokreće podatke koji se nalaze u *.wab fajlovima koji su u X:\Windows\Application Data\Microsoft\Address Book (ako je u pitanju Windows 98/Me) ili u X:\Documents And Settings\username\Application Data\Microsoft\Address Book (kod Windows-a 2000/XP).

Korisna informacija, ali bice da je doslo do nesporazuma.
Kad rekoh staza do adress book-a , i jesam mislio na izvrsni fajl, jer mi se ucinilo po Banetovom postu da bi bilo korisno pokazati gde je smestena aplikacija.

U svakom slucaju je dobro sto je pomenuto gde se smestaju podaci koje prikazuje adress book, jer je prosto kopiranje *.wab fajlova brze, u slucaju veceg broja user-a, nego da svaki user exportuje svoj *.wab

Nazad
Vrh Dno