Šta je novo?

BackUp registra

• Začetnik teme Začetnik teme Stefan 93
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
S

Stefan 93

Guest
Kako da BackUp-jem registar. Sad moram ponovo da instaliram Windows, a ne smem da izgubim sve one stvari iz registra. Da li je dovoljno samo da uđem u regedit pa idem File/Export, pa posle samo Import?

Kao sto napisa doktor, neces nista time postici. Spasices registy file u kome pise ama bas sve, sta si instalirao, koje kodeke, koje drivere...
Formatizujes hard, instaliras windowse, vratis regisrty i sta s tim, kada nemas nista u Program files i ostalo. Taj regisrty backup ima smisla, kada zelis da instaliras nesto, a nisi siguran da nece da ti razbuca sistem. Ako krene nesto naopako, tu je taj backup, a ovako ?

Ma odradio sam već BackUp sa Acronis True Image Home 11 celog Program Files-a i Documents and Settings-a, od drajvera koje imam instalirane sa DriverMax, i sad kad odradim za registar neću ništa izgubiti, ili hoću?

Samo da kažem, ovo radim zbog kvara na windowsu, ne mogu da koristim Search i User Accounts, najverovatnije zbog nekog virusa. Šta mislite, da li ću onda preneti i taj kvar.

Skini aviru free i Superantispyware. Skeniraj sistem i vidi dalje, sta se desava.

Ma već nekoliko meseci imam ovaj kvar i od onda sam imao na kompu Aviru Pe Premium, AVG free, KIS, Spybot S&D, Malwarebytes Anti-Malware, Rootkit Buster i skenirao nekoliko puta sa HijackThis. To mi u svakom slučaju ne vredi neko moram ponovo da instaliram sistem.

Pa ako si odradio back up svega moguceg ( celog Program Files-a i Documents and Settings-a, Drivera , Registra ) velika je verovatnoca da se neces ni osloboditi tog virusa 🙂

Poslednja izmena:
U svakom slučaju sad ne bih trebao da imam taj virus, to je bilo pre 3 meseca, vidite šta sam sve izmenjao, što se ostalog tiče u redu mi je komp. Možda je bio samo na kratko u kompu pre nego što sam ga izbrisao sa nekim anti-virusom. Ali možda je ostavio zeznuti neki ključ u registru, šta da radim?

Pa najbolje bi bilo back up / format c /reinstall / ali ako ti je to preveliki posao i ne zelis da to radis probaj prvo tako kao sto si hteo 😉

Stefan 93, najbolje bi bilo reinstalirati Windows na sveže formatiran hard disk. Time se izbegava ostatak svih mogućih grešaka u registry bazi, virusa, spyware-a o ostalih problema. Neophodno je više vremena, ali je dobitak veći.

Stopostotno će sve raditi kako treba dok tvoja varijanta ima ogromnu verovatnoću neuspeha. Nemoj trošiti svoje vreme uzalud...

E, odradiću ovako sa registrom, ali da exportujem ove stvari:
HKEY_CLASSES_ROOT
HKEY_CURRENT_USER/Software
HKEY_LOCAL_MACHINE/SOFTWARE
HKEY_USERS/.DEFAULT/Software
HKEY_USERS/S-1-5-18/Software
HKEY_USERS/S-1-5-19/Software
HKEY_USERS/S-1-5-20/Software
HKEY_USERS/S-1-5-21-1960408961-1659004503-725345543-1008/Software
I napraviću jednu kopiju svega, pa ću videti kad odradim to da li će biti dovoljno samo ovo gore, a ako ne onda ću ceo da povratim. Šta mislite? Ipak je ono gore samo mali deo i izostavljeno je skoro sve oko sistema.

Ne verujem da to tako moze sa registrijem a i da moze imaces mnogo vise cimanja nego da lepo backup formatiras particiju na kojoj je OS install fres win i ostalo .TO je 1-2 sata posla ne znam zasto to izbegavas.

Naravno da izbegavam kad imam instaliranih 70 stvari, računajući i igrice i programe, i onda bih morao da tražim sve diskove i da učitavam gomilu programa za raznih sajtova koji nisu baš sigurni.
Iskreno se nadam da može tako. A i da ne može opet ću valjda biti u istoj situaciji i valjda ništa neću zeznuti.

Stefane ja ne razumem sta ti hoces da uradis.

Iskreno se nadam da može tako. A i da ne može opet ću valjda biti u istoj situaciji i valjda ništa neću zeznuti.

U istoj situaciji neces biti sigurno, a samo ces izgubiti i vreme i zivce.

Nazad
Vrh Dno