Šta je novo?

Backup ћириличних докумената...

ricardo

Slavan
Učlanjen(a)
21.04.2004
Poena
319
Backup ћириличних докумената...

Daklem, koristim Cobian Backup 8 za bekap odredjenih dokumenata, e sad sve ide Ok ali kada treba da zipuje neki recimo Word dokument pisan u ćirilici, tj ime dokumenta je pisano ćirilicom nema šanse da odradi, error i kraj. Ako vrši samo bekap bez zipovanja sve pođe super ali zipovanje neće:crash:.
Da li je neko koristio neki drugi program ili je imao neko ovakvih problema sa Cobianom neka se javi.
Čeprkao sam po podešavanjima ali ništa:wall:. Normalo program treba da bude free ako neko ima predlog za nesto već:bottle:

Cobian sam po sebi nema problema sa Unicodom, problem je do ZIP arhivera, dakle njega neces naterati da radi... Znaci trazi alternativu...

Pokusaj sa WinRAR-om jer on kod mene u firmi odradjuje posao gde ima i cirilice i latinice bez ikakvih problema u kombinaciji sa AlarmWiz-om + mali programcic ToDoCopy koji je napisan kod nas u firmi. To za sada radi savrseno.

Mozes i da promenis samo ime dokumenta u latinicu.

He da je to tako lako.Bekap treba da se radi na 8 racunara i svi koriste bar 70% cirilicu u svojim dokumentima.
Trazim jos uvek neku alternativu, hvala MPX na predlogu ali ovo treba da bude sto jednostavnije za korisnike a i nekog ko ce kasnije da nadgleda mrezu, tj neki tamo admin.
Imam jos vremena, :) probao sam GenieBackup Manager Pro8, nije los, ne svidja mi se sto ne zipuje tj ne pakuje kako ja hocu vec sam pravi bekap fajlove u vidu job-ova.
Googlam, nista drugo mi ne preostaje.
Pozdrav...

Hm... pa ako samo pravi probleme kada kompresuješ backup znači da njegov interni zip packer ne podržava unicode. Jel postoji opcija u njemu da koristi neki externi packer?

edit: Pogledaj i da li slučajno ima zip.dll. (Možda koristi neku standardu biblioteku za zipovanje, pa možda uspeš nju da zameniš)

Poslednja izmena:
Odustao sam od Cobiana, to sam zaboravio da kazem, na forumu cobiana sam iskopao da se zali i jedan ukrainac na cirilicu, tj isti problem kao ja ima i programer je fino odgovoro da nece do daljeg biti podrske za cirilicna slova.
Hvala i pozzz

<div id="spam">

Hehe... mrzi ga da ubaci podršku za unicode. :)

</div>

Nazad
Vrh Dno