Šta je novo?

Back Up Rom-a na Hauwei U8500

mirza82

Čuven
Učlanjen(a)
24.10.2007
Poena
505
Imam dotican telefon od skora i to mi je prvi android fon.
Nekako se snalazim za sada, uspeo sam cak i da ga root-ujem :D
E sad me zanima kako da napravim Back Up ovog fabrickog roma, pa pokusao da ubacim neki custom rom, pa ako mi se ne svidi da samo vratim ovaj fabricki tj. bekapovan?

Poz

Udjes u cwm > backup and restore > backup to internal ili external, sve zavisi gde hoces da sacuvas, ali posto pretpostavljam da ti telefon nema veliku internu, onda na sd backup-uj.

OK hvala drugari, samo jos jedno pitanje, kada odradim back up, da li ce on biti sa svim instaliranim aplikacijama ili kada budem vracao taj back up moram da instaliram svaku aplikaciju?

Bice sa svim aplikacijama, podesavanjima i sl. Kao ghost image na winu.

Sent using Tt.

Kada instaliram Rom Manager, u ponidi imam samo Huawei U8160.
Kada odradim back up, prijavi mi gresku:
E:failed to find "userdata2" partition to mount at "/datadata"

Can't mount /datadata!

Kada udjem u Rom Manager posle back up, smini mi ovaj report na kartici.

Starting recovery on Fri Feb 24 14:42:50 2012
framebuffer: fd 4 (320 x 480)
ClockworkMod Recovery v5.0.2.8
recovery filesystem table
=========================
0 /tmp ramdisk (null) (null)
1 /boot mtd boot (null)
2 /recovery mtd recovery (null)
3 /misc mtd misc (null)
4 /splash mtd splash (null)
5 /system yaffs2 system (null)
6 /cache yaffs2 cache (null)
7 /data yaffs2 userdata (null)
8 /datadata yaffs2 userdata2 (null)
9 /cust yaffs2 cust (null)
10 /sd-ext ext4 /dev/block/mmcblk0p2 (null)
11 /sdcard vfat /dev/block/mmcblk0p1 /dev/block/mmcblk0

W:Unable to get recovery.fstab info for /emmc during fstab generation!
I:Completed outputting fstab.
I:processing arguments.
mtd: successfully wrote block at fffffd6800000000
I:Set boot command "boot-recovery"
I:Checking arguments.
I:device_recovery_start()
Command: "/sbin/recovery"

Prilozi

• 20120223232818.png
    20120223232818.png
    56.2 KB · Pregleda: 79
Poslednja izmena:
Isti slucaj, opet izbaci gresku na kraju.

Kada pokusam restore ovog back up-a, prijavi mi gresku MD5 mismatch!

Ne znam stvarno sta moze da prouzrokuje tu gresku...Mozda je nesto do clockworkmoda,mozda da probas da ga instaliras direktno flash-ovanjem,ne preko rom manager-a...Ili probaj da odradis backup preko Titanium backup pro-a.Probaj i da nadjes resenje i na xda forumu,spominje se u dosta topica i ovaj telefon.

Edit: Cekaj bre,koji je taj fabricki rom na telefonu? Ako je Android 2.2 Froyo,onda ti je potreban AmonRa Recovery mod za rad i nandroid backup,a ne clockwork,mozda je do toga?
Evo i jednog linka za MD5 mismatch mozda ti bude od koristi [How To] Fix md5 mismatch nandroid restore ,ali se stvar resava kucanjem komandi u ADB-u

Poslednja izmena:
Bio je 2.1 pa sam ga update na 2.2.2 jel to Froyo?
Sad cu da probam sa AmonRa Recovery pa javljam.

Da,Froyo je. Probaj sa AmonRa,a evo i kako se to radi na U8110,verujem da je slican postupak i na U8500:Thread

Sad imam novi problem, tel nece da udje u Recovery Mod, znaci kad drzim crvenu slusalicu i dugme za smanjivanje (Volume -) i dok ih drzim upalim telefon, pojavi se logo huawei i tu stane.

Pratis ovaj postupak? Dakle kada ti stoji samo Huawei logo,telefon je prikljucen na komp i pokrenes install-recovery-windows.bat. potom ulazis u Recovery Mod,+ Volume i zelena slusalicu i dugme za paljenje.
Sada drzi crvenu slusalicu i dugme za smanjivanje (Volume -) i dok ih drzis upali telefon pojavice se logo huawei, i racunar bi trebalo da instalira drajver.
Sada odes u prethodno raspakovani direktorijum (1.6.2-pulsemini-amonrarecovery) i pokrenes fajl install-recovery-windows.bat. Pojavice se Command Prompt i odradice posao.
Nakon ovoga uradi reboot telefona tako sto ces pokrenuti reboot.bat iz amonra foldera. Ako slucajno nece (mada ne bi trebalo, ja nisam imao nikakvih problema) mozes da izvadis bateriju.

Recovery mode: Da bi usao u recovery mode, moras najpre da ugasis telefon, a zatim da drzis + Volume i zelenu slusalicu i dok ih drzis upalis telefon.
Sada bi trebalo da si u recovery modu.
Ides u meni nandroid pa backup i sacekas dok se uradi backup. Bekap folder se zove nandroid i sacuvan je na SD kartici telefona.

Usao sam u recovery, vidim da je to za htc, imam sve opcije ali ne mogu da izaberem ni jednu, tj. ne mogu da se krecem kroz meni.

Da,usao si u recovery i pise u pozadini htc,to je u redu. A za kretanje kroz meni,pa trebalo bi da mozes sa d-padom (gore-dole)? Volume+ je za vracanje na prethodni meni.

Nece, ne radi ni volume + ni - , mogu samo na centralno dugme i tada se fon restartuje i normalno dize sistem, ima nesto cudno, dok se ulazi u recovery slika postaje mutna i ekran se podeli na dva dela.

Uh,ne znam zasto nece...majku mu...gledam bas na xda ima li sta po tom pitanju i ne nailazim na slican problem...samo se prica o proceduri koja je ista kao i ova koju si uradio.I ovde ako mozes da iscackas resenje...
A isto bi trebalo da se ponasaju komande kao i u ClockworkMod-u,a tamo ti je sve radilo...

Poslednja izmena:
Poslao sam ti PP ali i to izgleda nije poslato nekim slucajem...Telefon ti je iskljucen iz kompjutera kada ulazis u recovery mode? Nema potrebe da budu povezani kada se radi u recovery modu,a vidim da se to u ovom thread-u koji ti ostavih spominje kao eventualni problem.

Poslednja izmena:
Iskljucen je, tj. nije povezan sa usb.

S****e,ne znam zasto se tako ponasa. Probaj da ceo postupak sa install-om AmonRa ponovis...U istom modu pre nego pokrenes install-recovery-windows.bat pokreni adb-windows.bat,probaj i tako...
A jesi li probao da uradis backup sa Titanium Backup Pro?
Iz mog nekog iskustva,kada predjes na custom rom-ove,vise se neces ni vracati na stock rom. naravno,pozeljno je imati backup,za slucaj da telefon mora na servis,jer garanciju sigurno nece priznati ako je telefon diran,za root verovatno i ne bi toliko pravili problem kao kada bi videli da je stavljen custom rom (pretpostavljam da si ga uzeo preko paketa i da imas garanciju). Cak i ako ne budes uspeo da napravis svoj backup,na onom linku sa rom-ovima za Huawei,imas i tvoj fabricki rom,koji uvek mozes da iskoristis,ali ti za restore opet treba funkcionalan AmonRa Recovery...Za instalaciju Androida 2.3.x (CyanogenMod) 3.x.x (Honeycomb) ili 4.0.x (Ice Cream Sandwich) ces svakako morati da instaliras ClockworkMod i sa njim da radis flash custom romova,a koliko vidim sa njime nisi imao problema. Froyo i Eclair na zalost zahtevaju koriscenje AmonRa Recovery.
Vidim da za U8500 i nema nekog velikog izbora sto se tice custom rom-a,tako da i pre nego li se odlucis za neki dobro iscitaj kako se ponasao i da li je pun lagova.

Poslednja izmena:
Evo kako izgleda kad udjem u AmonRa Recovery.

Prilozi

• Alex0090.jpg
    Alex0090.jpg
    429.5 KB · Pregleda: 58
To je sve ok,tako izgleda recovery mod,ali ne znam zasto ti d-pad nije funkcionalan da mozes da se kreces kroz meni...

Znaci ovo sto se dogadja sa displejom, mislis da je to normalno?

To sto se u donjem delu ekrana razliva kao slika i samo je u gornjem delu meni? ja mislim da to nije problem...Na U8110 koji ja imam je manji ekran i rez. i mislim da se slicno pojavljuje i na njemu u dnu ekrana,nije bilo potrebe da obratim paznju na takve stvari jer nisam imao nikada problem da se krecem kroz meni u AR recovery,trenutno na njemu imam cw mod pa ne mogu da proverim to. Uglavnom,tebi je meni kompletan i jasno citljiv.

Hvala na pomoći druze, ali ja nemam više volje da se bakčem sa tim.
Kad budem odlucio da menjam rom javicu se ponovo.

Jga,bas mi je zao sto te to muci,mozda ce se javiti ovde neko ko zna kako resiti taj problem sa d-padom.
Ti ako imas pouzadno dobar android 2.3.x CM7,ti ponovo nabaci iz ROM Managera ClockworkMod,pa flashni taj,sigurno ces biti zadovoljniji sa mogucnostima da clockujes procesor i sa vecim izbotrom setovanja itd. ali samo u slucaju ako je taj kuvani rom provereno dobar. E sad,ako budes jednog dana imao potrebe da vratis stock rom,kao sto vidis neces imati problem da dodjes do spremnog stock rom-a za flashovanje (mozda ga i skini odmah pa ga cuvaj na kompu,vidis da je sve veci problem sa ovim upload linkovima) ali ovaj problem sa amonra recovery mod-om ti stoji,a da li ces naci nacina kako da to resis,stvarno ne znam.
Poz

Tacno u pravu si, nisam jos pronasao neki pouzdan custom rom, ali uglavnom se vrti oko CM7, nije mi problem zbog stock roma, imam ga vec na kompu nego me mrzi da sve aplikacije ponovo instaliram. :D

To jeste malo smor,ali zavrsi se i to za 20ak minuta :)
Naravno i ne zaboravi telefonski imenik da sacuvas(ako ga vec ne sinhronizujes sa gmail nalogom) e to moze da bude najveci za*eb ako ostanes bez kontakata :D

Imenik drzim na sim kartici a i uvek napravim back up istog na sd kartici.

Vrh Dno