Šta je novo?

back to deskTop

• Začetnik teme Zagga
  • Datum pokretanja
Z

Zagga

Guest
Prvi put trazim pomoc na ovaj nacin, pa se stoga nadam da cete mi pomoci...
U stvari, ne sumnjam, jer sam video da su skoro svi koji su nesto pitali, dobili i vise od odgovora...
Ja sam analizirao gomilu foruma, ovaj je jedini na koji sam se prijavio i obratio se sirokoj javnoj masi za pomoc, jer prosto NE MOGU DA SAM PRESECEM, a vise glava je pametnije od jedne...
Naime,
deskTop komp nemam jos od vremena Voodoo 2ke, sto otkriva da sam matoriji verovatno od polovine vas...:D
Pre dve godine sam kupio neki MShIt laptop...on je svoje odsluzio i poklonjen je nekom mladjem.
Sada trenutno urnishem poslovni Dell-a Latitude D630 (staru verziju sa 1Gb rama i C2D na 1,83GHz). Poshto me ubio i mali monitor...i integrisana grafichka, resio sam da se vratim na stari dobri deskTop...

E sad...idemo po brojevima, pa ko koliko stigne da me uhvati, neka predlozi nesto...

I) Rachunar sluzi za>
- standardan paket (filmovi, mjuza, net, Office uz to da se vrlo cesto igram sa tabelama u excellu od po 100nak mega...:) AutoCad, nesto malo obrade mjuze...)
- FM
- WoW - od cega je ovo najvaznije jer sam svaki dan online

II) Rachunar mi treba u kompletu - sve osim misa i tastature do maks 45000, mada se naravno cene do +10% uzimaju u obzir

III) Uz neki vas predlog idu i neka moja dodatna pitanja...
1. Da li neko ima od WoW-ovaca koji moze sa svojom konfiguracijom da mi baci neko iskustvo tipa...rezolucija, fps, dalaran i kocenje itd... voleo bih to da cujem...jer ce mi ta preporuka za graficku biti ona prava...:)

2. Znam da je E5200 dobro resenje, ali nisam clockovao nista od PII na 333MHz, pa bih molio nekom da mi objasni ili posalje neki kvalitetan link sa objasnjenjem kako se sve to danas radi na PM.

3. 3 ili 4 Gb rama i u kojoj kombinaciji (1 po 1 Gb ili parene ili 1+2)? Tj. da li je istina da xp ne vidi vise od 3GB rama? Iskreno, ne prelazi mi se na Vistu...ali ako se mora, mora se...

4. Koliko je bitno kuciste i napajanje, tj...vidjao sam da ste nekim drugarima preporucivali neka resenja gde se nap i kuciste ispostavljaju skuplji od 22" monitora...???

5. Monitor...22" je ok...mada prihvatam sugestije...

6. HDD...koliko je zaista dobitak kada uporedjujemo ove sa 16MB i ove sa 32 MB? Ima li neko iskustvo sa oba?
Inace imam neki externi hard, tako velicina u GB u mom slucaju nije bitna..:)

7. Naravno, imena firmi, pozeljne na PM...

8. Iskreno, konfiguracije po firmama i svakodnevno listanje po njihovim sajtovima me je zesce smorilo, pa cu po prvi put pokusati i sam da sklopim komp...ili da to ipak ostavim nekoj firmi kao zadatak?
Ako neko ima neki link ili fajl ili savet tipa Sklopi komp for Dummies, bilo bi mi i to pozeljno...:)

9. I da, ploca bi mi odgovarala sa vise od 4 USB porta, posto se sila neceg treba zakaciti na to...

Unapred....
HVALA!!!:)

1. Nisam WOW-ovac, ali pretpostavljam da bi ti Radeon 3850 bio dovoljan, neka me neko ispravi ako gresim, a i jedino se on uklapa u cenu.
2. http://www.benchmark.rs/forum/showthread.php?t=155925
3. Ili uzmi 2GB RAM-a u vidu jednog modula, ili 4GB kao 2x2GB. XP 32-bit ne vidi vise od 3.25GB, XP 64BIt vidi imoze da koristi 4GB, Vista 32-bit SP1 vidi 4GB, ali ne moze da ih koristi, Vista 64-bit naravno vidi i koristi svih 4GB, ali ako prelazis, nemoj da prelazis na Vistu, nego na Windows 7 64-bit.
4. Pa bitno je da ne uzimas neko kinesko krs napajanje, tebi bi recimo odgovaralo LC Power 914B kuciste sa napajanjem od 550W.
5. Recimo Acer V223Wab.
6. Neka ti kaze neko ko je uporedjivao, mislim da je razlika mala.
7. Dobices PM.
8. Bolje neka ti onda sklope masinu u firmi gde kupujes.
9. Recimo Biostar TP35D2-A7

Znaci, finalni predlog bi glasio ovako:

Intel E5200
Biostar TP35D2-A7
2 ili 2x2GB DDR2 na 1066MHz (zbog overklokovanja) Kingmax
WD od 640GB AAKS
MSI Radeon 3850 OC sa 512MB
Samsung SH-S223F
LC Power 914B
Acer V223Wab

Pa moze, mada mislim da i ovo sto sam napisao prelazi 45000, ali dobro, i sa 4670 (pozeljno Sapphire sa GDDR4 i onim fantasticnim kulerom) je u okviru +10% tolerancije.
Valjda sada ima ovog kucista sa napajanjem, u suprotnom ce morati posebno LC5550 ili LC6550 i neki kinez.

Vrh Dno