Šta je novo?

Babarogica!

• Začetnik teme Začetnik teme melkor
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

melkor

Čuven
Učlanjen(a)
24.12.2001
Poena
620
AMD Babarogica!

Intelovci, zabijte glavu u pesak! 😀

U glavnoj ulozi: 1700+ JIUHB ... uzet juce od Gozille; u pitanju je poslednja serija 0309. CPU radi na 1.5V po defaultu na 1.46GHz pa sve do 2.15GHz !!?? Testirao sam sa Prime95.
Posto mi ploca (GA VAX) daje max. 1.8V sa ovim procesorom, dogurao sam do [email protected] stabilno. Najvise sto sam izvukao je [email protected] ali je komp pukao prilikom snimanja WCPUID ekrana na disk. Doduse, FSB je bio 208MHz i imam osecaj da je CPU mogao jos vise, no NCP 266 ocigledno nije izdrzala 😀, a ni ploci nije bilo lako 🙂.

Kada uzmem bolju plocu (citaj 2.0V) i memoriju verujem da ce ovo cudo od procesora ici na 2.6GHz stabilno.

Inzinjerima AMD-a SVAKA CAST! cheers

Nije lose za 60eur, zar ne?

ps.
oznaka procesora:
AXDA1700DLT3C 9783097250149
JIUHB0309UPMW

Svaka cast za rezultat.

Sa cime ga hladis i koje su temperature ?

Uzmi KD7E, njome mozes menjas mnozioc...stavis ga na 14x180 i i uzivas 🙂.

Steta je za takav procesor da ide na takvu sirotinjsku magistralu.

ma ne slusaj nesharma, uzmi NF7-S 2.0 - razbija!

Ma ne slusaj Maxu, sacuvaj 50 evra u dzepu 🙂.

Ma slusaj nesharma i ja imam KD7E i radi ko sat, moj radi samo 12.5*166 na 1.75V vise mi ni netreba s'obzirom na rupu od graficke(mx440) 🙂

Pa razmisljao sam da uzmem NF7 (ne treba mi RAID i SerialATA). Do koje je revizije ta ploca dogurala, odn. koju da trazim?

Pozdrav

AMD RULES

AXDA - DUT3C(TB-b);corev 1.6(default);sis.mem150fsb;Mnozhilac12x
XP 1700+@2300+ ,( verovatno bi hteo da ide josh ali plocha nije za to
msi KT3 Ultra),RADE9700PRO (club3d) 385/594(3.3n.s)

byMaX je napisao(la):
ma ne slusaj nesharma, uzmi NF7-S 2.0 - razbija!

da da,uzmi i jedan giga Corsair memorije😀 😀 cisto da lepo uklopis,pa onda napisi thread koji izgleda ovako ":-(((((((((((((("
pa nam onda pisi kako je sve do jaja:hump:

i potpisi se :
"...bolje 100 poena u dzepu nego u 3dMarku..."

😀 😀

Re: AMD Babarogica!

melkor je napisao(la):

U glavnoj ulozi: 1700+ JIUHB ... uzet juce od Gozille; u pitanju je poslednja serija 0309. CPU radi na 1.5V po defaultu na 1.46GHz pa sve do 2.15GHz !!?? Testirao sam sa Prime95.
Posto mi ploca (GA VAX) daje max. 1.8V sa ovim procesorom, dogurao sam do [email protected] stabilno. Najvise sto sam izvukao je [email protected] ali je komp pukao prilikom snimanja WCPUID ekrana na disk. Doduse, FSB je bio 208MHz i imam osecaj da je CPU mogao jos vise, no NCP 266 ocigledno nije izdrzala 😀, a ni ploci nije bilo lako 🙂.

Kada uzmem bolju plocu (citaj 2.0V) i memoriju verujem da ce ovo cudo od procesora ici na 2.6GHz stabilno.

ps.
oznaka procesora:
JIUHB0309UPMW

Ovo da radi na 1,5V po defaultu je vrlo zanimljivo.

Re: Re: AMD Babarogica!

jaksa je napisao(la):
Ovo da radi na 1,5V po defaultu je vrlo zanimljivo.
Pa zar ih nisi video sinoc.I rekao sam ti za voltazu

Re: Re: Re: AMD Babarogica!

simpson H je napisao(la):

Video, naravno, nego da skrenem paznju drugima na tu pojavu.

Video, i znas sta. Nisam pozeleo 😀!

Mali HoBiT je napisao(la):
da da,uzmi i jedan giga Corsair memorije😀 😀 cisto da lepo uklopis,pa onda napisi thread koji izgleda ovako ":-(((((((((((((("
pa nam onda pisi kako je sve do jaja:hump:

i potpisi se :
"...bolje 100 poena u dzepu nego u 3dMarku..."

😀 😀

Ovo je bilo bas nisko, al si 200% u pravu....Maxo, vadi se 😛...

nesharm je napisao(la):
Ovo je bilo bas nisko, al si 200% u pravu....Maxo, vadi se 😛...

zna Brankic da se salim...al morao sam😀 :wave;

Nego ljudi, sta da se uzme od nForce2 ploca? Bez nepotrebnih dzidzabidza... !

Alexandar je napisao(la):
Steta je za takav procesor da ide na takvu sirotinjsku magistralu.
Agree...

Hobite, fin ti komentar! 😀
Sa sve onim :":-((((((((((((((" :beat: :wave;

Re: Re: Re: Re: AMD Babarogica!

jaksa je napisao(la):
Video, naravno, nego da skrenem paznju drugima na tu pojavu.

Video, i znas sta. Nisam pozeleo 😀!
Dobro bre, zar ti i ovaj tvoj drug intelovac ne znate da okrenete telefon ili bacite PM nekome koga bi to interesovalo?!!!
C, c, c, c... 😀

Jaksa, zestoko si se promenio... na gore!:beat:

Slazem se, Jaksa je potpuno izdao!! No izgleda da je cvrsto odlucio da predje u protivnicki tabor...

Nego, jel OK ploca Soltek SL-75FRN, ima li neko iskustva?

Pozdrav

Svi cipovi koji u stepingu imaju oznaku LT3C rade na 1.5V po default-u, i u principu su bolji za oc od 1.6V verzija

CAR je napisao(la):
Agree...

Hobite, fin ti komentar! 😀
Sa sve onim :":-((((((((((((((" :beat: :wave;

hvala,hvala...😀 :wave;

melkor je napisao(la):
Nego, jel OK ploca Soltek SL-75FRN, ima li neko iskustva?

Pozdrav

au bre melkore,pa zar uvek moras da experimentises ...
bas neces da uzmes ono sto je provereno(sto svi imaju😀 --Abit,Epox)
ja sam bio u tom fazonu kada sam birao onog GA-VAX u zelji da sustignem vlasnike KX-a(u to vreme..) pa na kraju i sam izabrao KX7,sto i sam znas :beat:

Re: AMD Babarogica!

melkor je napisao(la):

ps.
oznaka procesora:
JIUHB0309UPMW
Da to su ti ludi primerci koji rade kao nenormalni.

Ma sta ima da se vadim, medju prvima sam imao tu plocu i naravno da je zezala dok se ne namesti, a od tada su izasla i dva nova biosa... Isto tako, pricano je kako je lako namestiti SoundStorm, a ja videh jos bar 5 problema od tada samo na ovom forumu (a bilo je "pa procitaj uputstvo"). Isto tako, zalio sam se sto tolika magistrala i tako skupa utegnuta memorija ne donosi nesto mnogo performansi, isto tako, to sam rekao medju prvima. Onda je neko drugi postovao dokaze (Mem. protoke u Sandri), i takodje ispricao istu stvar kao ja. Dakle, ja nesto kazem, a onda drugi samo to potkrepe... E sada, to sto preporucujem da i drugi uzmu ovu plocu... pa, moram malo 🙂 🙂

Re: AMD RULES

pure je napisao(la):
AXDA - DUT3C(TB-b);corev 1.6(default);sis.mem150fsb;Mnozhilac12x
XP 1700+@2300+ ,( verovatno bi hteo da ide josh ali plocha nije za to
msi KT3 Ultra),RADE9700PRO (club3d) 385/594(3.3n.s)

Vidim da imas istu plocu, pa me zanima mozes li mi dati neki savet kako da oc-ujem novog Athlona 2000+, posto ce mi to biti prvi put.

Re: Re: AMD Babarogica!

simpson H je napisao(la):
...

Jel moze neko objasnjenje nista mi nije JASNO,sta se to ustvari desava,na kojoj je magistrali PCI a nakojoj AGP pri tom rezultatu HELP?

Nazad
Vrh Dno