Šta je novo?

B92 ISP i winroute problem

• Začetnik teme Začetnik teme delboy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

delboy

Znamenit
Učlanjen(a)
03.08.2004
Poena
1,025
Od skora sam promenio internet provajdera i uzeo flat tarifu kod B92 isp-a. Nalog koji sam ranije koristio isao je preko winrouta na vise racunara i radio je bez problema. Nakon prelaska na B92 pri podizanju winrouta B92 nema nikakav protok, ni na racunaru na kome je nalog podesen (koji radi kao server) ni na racunarima u mrezi. Nakon obaranja winrouta na racunaru na kome je instaliran nalog i sa koga se podize veza radi bez problema. Inace da napomenem da nisam menjao parametre winrouta nakon ubacivanja novog naloga. Da li je neko imao slicnih problema i kako mogu da se prevazidju.

Kerio Winroute?

U pitanju je nekadasnji Tinysoftware Winroute verzija 4.1.25 koja radi na Windows-u NT sada u vlasnistvu firme Kerio.

hmmm... onda ne znam kako mu izgleda interfejs, ali probaj da u traffic rules ili nekom takvom odeljku (ako je isti kao na novijim kerio FW softverima) kao outbound stavish novi izlazni interfejs (pogledaj kako vidi tvoju novu konekciju medju raspolozivim interfejsima) za NAT i za firewall (tj mashinu na kojoj je winroute) traffic. Tako cesh da ga "pustish" preko novog "interfejsa" i ne bi trebalo da imash dalje probleme.

Poz

Nazad
Vrh Dno