Šta je novo?

azuriranje softvera na starijem tcl TV

Igor :)

Zapažen
Učlanjen(a)
11.06.2022
Poena
12
Pozz treba mi pomoc oko azuriranja tcl l32e3003 hteo bi gledati filmove, a verzija softvera koja je sada na tv nece da pusta prevod.... tv je kupljen davno i kutija i papiri su baceni, pokusao sam instalirati ali nisam uspeo kazu prebacis na fles, ubacis fles u tv dok je ugasen i onda drzis dugme na tv za paljenje 5-7 sekundi i da bi lampica na tv trebala da treperi i instalacija sama krene.... Kod mene se tv samo upali normalno, ako neko zna odakle da skinem noviju verziju softvera i kako da je instaliram???

trenutna verzija softvera je V8-0MT3102-LF1V172

Evo ovde na ovoj strani neko uputstvo i video zapis kako se flesuje pa probaj po ovom uputstvu.
Fleska mora biti formatirana u fat32 format,znai ntfs format tv ne vidi.
Skines zipovan file i raspakujes ga na flesku koja je u fat32 formatu.

Evo grubo prevedeno na google translate
Преузмите зип датотеку која садржи софтвер за ваш ТВ на свој рачунар. Распакујте софтвер. Копирајте софтверску датотеку у основни каталог УСБ флеш диска. Искључите кабл за напајање из ТВ-а. Уметните УСБ флеш диск у УСБ порт на задњој страни телевизора. Притисните и држите дугме за напајање на ТВ-у, а не на даљинском. Док држите дугме на ТВ-у, поново прикључите кабл за напајање телевизора. Када се на ТВ-у појави порука о инсталацији софтвера, отпустите дугме за напајање. Не искључујте кабл за напајање током инсталације софтвера. Када се на ТВ-у појави почетни екран за подешавање, инсталација софтвера је завршена.

Koliko vidim ovde u uputstvu pise da se tv iskljuci iz struje.Onda ubacis flesku u tv i drzis stalno dugme za ukljucivanje i ne pustas ga.Dok drzis to dugme za ukljucivanje istovremeno ukljucis strujni kabl od tv i trebalo bi tada da se pojavi poruka o instalaciji softvera.Kad se pojavi ta poruka za instalaciju tada sklonis prst sa dugmeta za paljenje tv-a.
Ne znam da li si bas tako probao ovo da uradis pa eto neki redosled kako ide.
Plus kazu da treba iskljucivo skinuti softver za tvoj model.

Sad vidim da je isti tv kao moj,apdejt koji sam tad skinuo nije promenio situaciju sa prevodima.
Moj savet je,a to sam uradio i ja,da kupis android box.

Inace TCL je neunistiv,da ga ne ureknem.🤤

Prilozi

• IMG20220611181352.jpg
    IMG20220611181352.jpg
    429.8 KB · Pregleda: 18
Poslednja izmena:
Sad vidim da je isti tv kao moj,apdejt koji sam tad skinuo nije promenio situaciju sa prevodima.
Moj savet je,a to sam uradio i ja,da kupis android box.
Ovo sto bojke kaze je verovatno za novij tv kod mene nece tako da pokrene install... @amdpower da li se secas ti kako je izgledao taj fajl koji si ti skinuo na fles i kako si pokrenu install sa tv?
ovo sto sam ja skinuo je u winrar TCL L32E3003.bin

I to nije poslednja verzija bas ta sto imas na njoj ne rade prevodi

Prilozi

• Untitled 2.png
    Untitled 2.png
    45.8 KB · Pregleda: 13
  • Untitled.png
    Untitled.png
    22 KB · Pregleda: 11
Ne znam kako je izgledao fajl,davno je bilo,nasao sam uputstvo,pise samo o apdejtu putem interneta.

Pa poveze se na lan,ali sumnjam da je moguce s obzirom da je star model.

Mada mi se cini da je moja verzija zadnja,bar je tada bila.

Nasao sam kako ide sa fleske,kacio sam nekad ovde na forum. :)

F3jiH5L.jpg

Verovatno u fajlu mora da pise verzija softvera.

Prilozi

• Screenshot 2022-06-11 at 18-56-17 TCL L32E3003 Recovery or upgrade software - elektroda.com.png
    Screenshot 2022-06-11 at 18-56-17 TCL L32E3003 Recovery or upgrade software - elektroda.com.png
    57.4 KB · Pregleda: 14
Poslednja izmena:
Pa poveze se na lan,ali sumnjam da je moguce s obzirom da je star model.

Mada mi se cini da je moja verzija zadnja,bar je tada bila.

Nasao sam kako ide sa fleske,kacio sam nekad ovde na forum. :)

F3jiH5L.jpg

Verovatno u fajlu mora da pise verzija softvera.
Ali meni kada stisnem i drzim tv se upali samo ne treperi lampica

Mozda fajl nije ispravan,mislim da se treba preimenovati u upgrade_loader.pkg .

Bas tako,ja sam sam menjao iz srt u sub i isto.Nema leka.

Probaj da nekim programom zalepis prevod u film ako bas zelis da gledas filmove sa fleske. Nekad davno koristio sam Aviaddxsub cini mi se da se tako zvao. Znam da je ceo postupak trajao par minuta. Verovatno postoji i neki program za sadasnje formate.

Probaj da nekim programom zalepis prevod u film ako bas zelis da gledas filmove sa fleske. Nekad davno koristio sam Aviaddxsub cini mi se da se tako zvao. Znam da je ceo postupak trajao par minuta. Verovatno postoji i neki program za sadasnje formate.
Probao sam davno neki program, ali sam bas dugo cekao... Videcu i to

Nazad
Vrh Dno