Šta je novo?

azona Home Theater System 5.1?

Laza

Čuven
Učlanjen(a)
05.09.2001
Poena
765
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 5 7600X 4.7GHz & Thermaltake Toughair 510
Matična ploča
AM5 Gigabyte B650M AORUS ELITE AX DP/M.2/DDR5
RAM
DDR5 32GB 5200MHz Kingston Fury Beast 2x16GB
GPU
MSI Radeon RX 5700 XT, 8GB, 256-bit, RX 5700 XT MECH OC 8G
Storage
M.2 NVME 1TB AData 5000MBs/4200MBs
PSU
Be Quiet Pure Power 12 M750W BN343 Gold Modular
Kućište
Fractal Design Define R4 Black Pearl
Monitor
IIYAMA ProLite 27, ULTRA SLIM LINE, WQHD, IPS, 5ms, FreeSync, Zvučnici, XUB2792QSU-B1
Miš & tastatura
LOGITECH MK470
Pristup internetu
  1. Optički internet
Imam priliku da kupim azona Home Theater System 5.1 za oko 300 DEM. Imao sam priliku da poslusam, ali nazalost na obicnoj zvucnoj kartici tako da sam levi kanal doterao na subwoofer a desni na jedan satelit :mad: :mad: :mad: Bas bedak. Subwoofer je bas jak (lepo izgleda, ispod mu se nalazi membrana ili kako se vec to zove, visoki tonovi odlicni, jedino su mi "falili" srednji tonovi. Nazalost nisam uspeo da poslusam na pravoj 5.1 kartici sa svim satelitima. Ali mi se dopalo pojacalo sa displejom koje je odvojeno i bezicni daljinski. Molim vas da svratite na http://www.azona.nl u products sekciju i pogledate kako izgleda ovo cudo i da li vredi te novce!!! Imacu priliku jos da je isprobam ali recite mi ovako na prvi pogled kako vam se cini. Inace azona je holandska kompanija, ne bas tako poznata i rasirena, proizvode miseve, kucista, kamere, tastature i naravno zvucnike.

Kolko ja kontam izlazi iz zvuchne se shtekaju u pojachalo pa iz njih u zvuchnike.. Zvuchnici su po specifikacijama super.. A to je super cena pa ja sam puko skoro toliko za Inspire 5300, a ono je chudo jedno 3,5 puta jache ali sada opet treba to i chuti..sve je to subjektivno..medjutim fenomenalna cena .
Ocu ja to chudo da chujem pa ako se primim jel mozesh josh koji komad da izmamish za tu cenu :D

Uzimaj definitivno!:) Pusti neku gitaru na njima ..tako cesh najbolje da chujesh qvoliti.

Ovo je cena za novo, upakovano sa garancijom. Verovatno ih ima vise komada, odnosno da se nabaviti po potrebi. Obrati samo paznju na moju lokaciju, odatle je i prodavac.
Na specifikacije ne treba previse obracati paznju. Moja generalna dilema je, da li uzeti altec alansing ATP4 4.1 sistem ili ovako nesto. Ono sto me vuce ka Altecu je sto sateliti reprodukuju i srednje i visoke tonovo, odnosno imaju posebne "zvucnike" za te frekventne opsege (mada sad ne verujem da moze vise da se nabavi ovaj model kod nas), a ono sto me vuce Azoni je sto je to 5.1 sistem, sa pojacalom, daljinskim itd. Dakle moja generalna sumnja je u 5.1 sisteme u ovom cenovnom rangu, odnosno u srednje tonove. Ako kazete da recimo Creative inspire pristojno zvuci, onda uzimam ovu Azonu. Da li ovo pojacalo moze da se koristi i sa drugim zvucnicima (pretpostavljam sto da ne)? Da li drugi 5.1 sistemi imaju pojacalo, ili je ono uglavnom smesteno u subwooferu. Ovo Azonino ima i kuler.

Da li 4.1 sistem moze da radi uz soundblaster 5.1 live?

A da li te slucajno interesuje, Abit Home Theater, sa sve zvucnom, itd, itd......... Naravno novo i full pack.

gozilla je napisao(la):
A da li te slucajno interesuje, Abit Home Theater, sa sve zvucnom, itd, itd......... Naravno novo i full pack.
Kol`ko pare?

Laza je napisao(la):
Da li ovo pojacalo moze da se koristi i sa drugim zvucnicima (pretpostavljam sto da ne)? Da li drugi 5.1 sistemi imaju pojacalo, ili je ono uglavnom smesteno u subwooferu. Ovo Azonino ima i kuler.

Da li 4.1 sistem moze da radi uz soundblaster 5.1 live?

Pa taj Azonin sistem je jedan od retkih kome nije pojachalo u subwooferu.. Stvarno sam sada prvi put chuo za njih ali to ne mora da znachi da su krsh. Treba sve to chuti. Inspire je OK ali opet naravno ima i boljih ali za njegovu cenu je OK.
Naravno da mogu da rade 4.1 zvuchnici na LIve 5.1.

U principu 5.1 necesh da neshto osetish sem ako nemash DVD i ne igrash previshe EAX igrice.. Joooj kako me iznervirao Jedaj shto nema Surround podrshku za zvuk!! ARGH! :) Tako da ce 5-ti zvuchnik uglavnom da ti cuti...tako da ti vidi.

gozilla je napisao(la):

Ne! Hvala na ponudi, u svakom slucaju!

Kako stvari stoje, najverovatnije cu pazariti ovu Azonu. Subwoofer je toliko jak da moze da ubije. Sto se tice srednjih tonova utisak se popravio, verovatno sam se navikao na svoje lose zvucnike koji jedino sto imaju su srednji tonovi, mada u svakom slucaju primeti se da malcice nedostaju, ali ipak sve to odlicno zvuci!!! Kad se pusti neka pesma sa jakim basom, sistem ubija (kosheen - hide U, lock, stock and two smoking barrels - walk this land - tu dolazi do izrazaja subwoofer).

Hteo sam da vas pitam gde bih mogao da kupim dodatak za produzenje kabla. Kablovi za satelite imaju oko 3-4 metra, a meni treba koji metar duze, pa sam mislio da verovatno ima da se kupi produzetak sa odgovarajucim dzekom?

Imate li neko elegantno resenje kako da produzim kablove koji idu od pojacala do satelita a da ne koristim pribor za secenje. Dakle neki kabl koji ima odgovarajuci prikljucak, koji bi se koristio kao produzni?

Vrh Dno