Šta je novo?

Azareus podesavanje?

Serbianboss

Čuven
Učlanjen(a)
07.01.2005
Poena
660
Pozdrav svima,

interesuje me kako je najbolje da se podesi azareus(gledao sam search ali nisam konkretno nista nasao).

Ja sam u ruteru otvorio port 6881 za azareus.Da li je to potrebno ili ne?

I da li u samom programu treba da se podese neki bitniji parametri koji po vama mogu da poboljsaju download.

pozdrav

p.s juce kad sam skidao jedan torrent bio je u super stanju(zelen) ali dosta puta je dolzilo do pada brzine do 5 kb/s a kasnije se poveca na 25 kb/s. Uglavnom prosek je bio 10 kb/s. Da li to moze nekako da se podesi da drzi recimo download 20 a upload 5 kb/s.

pozdrav

sem 6881, dobra ideja bi bila da forwardujes range od 6881-6909, naravno pod uslovom da router podrzava forwardovanje tolikog broja portova

sto se tice brzine, sa p2p se nikad ne zna... jednog minuta ide 100kB/s a drugog 800 kB/s, pa onda 200 kB/s... i to tako ukrug... najvise zavisi na kom si trackeru, i koliko je seedera chokeovano

ako koristis standardne portove tj oko 6900, mozes ocekivati da te provajder zavrce na p2p...
podesi azureus da koristi neki preko 20000 ili predji na commeta...

пређи на Бит комет 0.57 верзију - ја је користим и лепо скида. Веза је адсл 256/64.

Jos bolje... pisati latinicom adsl, a bitcommet skinuti novu 0.60 verziju, koja jos bolje skida...

Ako moze neko da mi kaze sta je to bolje u bitcometu pa da on "bolje skida" od nekog drugog klijenta ?

@serbianboss
Nisi rekao koja ti je brzina konekcije, ali evo za poredjenje recimo za 512/128 limitiraj upload na 5k, i povecaj sam broj maximalnih konekcija u Azureusu na 200 po torrentu s obzirom da je default 100 (ako se dobro secam), a stavi i neogranicen broj konekcija na globalnom nivou. Kod IP filtera chekiraj opciju block peers that consistently send bad data. I to je valjda to. Trebalo bi da radi ok.

Poslednja izmena:
hvala ljudi na odgovorima, sad se javljam jer do sad sam skidao preko torrenta.

U medjuvremenu sam promenio torrent klijent i sad sam skidao preko bitcometa 0.6
u pocetku je download isao oko 24 a kasnije 12, pa na kraju opet 24.

Za fajl od 330mb trebalo mi je 6 sati preko bitcommeta. Taj torrent fajl je bio zelen, znaci bio je u dobrom stanju.

Ajde ako nije problem recite koja podesavanja za bitcomett. Ja sam samo podesio u prefernces da upload bude 4 kb/s (imam adsl 256/64 konekciju)

Znaci da li pored toga treba da podesim jos nesto

pozdrav

sa 24 kb/s na adslu mislim da treba da budes zadovoljan...
commet po defaultu dodje dobro podesen (moguce da sam cacnuo neku opciju, ali nista bitno... up moze da bude 4-6, preko toga vec ne bi valjalo, ali po svojoj konstrukciji zbog malog ul-a ne moze ni dl da ti bude ogroman...
kad skidas torrent imas opciju peers, pa dobijes tabelu, gde pogledas stavku initiation, ako ti se javljauju remote onda je ok, tj znaci da si dobro podesio i commeta i ruter... ako imas samo local, onda nisi i treba da viids da otvoris port na ruteru...

poredjenja radi ja sam na sbb kablu 256/128 vezi imao 30-31 kb/s ali to nikad nisam izvlacio sa samo jednim fajlom... zato vucem 4-5 odjednom i mirna backa, plus ja povucem svoj maksimalan protok (platio sam, necu da im poklanjam)

za marsovca... cinjenica da azureus dize java vm da bi radio vec doovljno govori koliko bespotrebno opterecuje masinu... nije ni commet bas divan po tom pitanju, ali je znacajno bolji (utorrent je najmanje zahtevan, ali sam ja i mnogi drugi imali drasticno manje brzine iz nejga nego iz drugih klijenata). osim toga se odlicno snalazi sa natovanim racunarima, i jako maltretira trackere, tako da uglavnom izvuce maksimum iz ovih nasih skupih a i dalje tunjavih konekcija (sbb filtrira saobracaj u zadnjih mesec dana, a verovatno isto rade i vasi adsl provideri)

Poslednja izmena:
da imao sam nekoliko remote i nekoliko local. Mada imao sam vise remote.

Sest sati mi je trebalo za fajl od 330 mb. Download je oscilovao non stop. Uprvih sat vremena je drzao do 23 kb/s, a onda tri sat je drzao oko 12 kb/s i na kraju je drzao
oko 22 kb/s.

Od svih opcija u bitcometu sam podesio samo upload global da bude 4 kb/s.
Da li bi vredelo da stavim na 3 kb/s ili ne?

Ako jos nesto treba da podesim recite

aj ziveli
pozdrav

hm... sto bolji upload, to bolji download... morate nesto i da date da bi ste dobili... a zelena boja na torrentu, ne znaci da je u "dobrom stanju" 🙂 pa nije on polovan auto... vec da ti je:
1) NAT dobro podesen (www.portforward.com), ili
2) imas direktnu vezu ka internetu

ono sto bolji ul to bolji dl vazi, do 80% makskimalnog ul kapaciteta.. preko toga performanse konekcije rapidno opadaju... tj gusi se...

Nazad
Vrh Dno