Šta je novo?

AVP KAV i Windows XP

drfedja

Čuven
Učlanjen(a)
05.07.2000
Poena
736
Instaliram ja lepo XP , sve radi super , brzo , otvara u sekundi!!
Kako sam instalirao AVP , eto problema .
Prvo , masina radi mnogo sporo , Media Player otvara 20 sekundi na 256MB RAM , Athlonu na 1500 Mhz i 40 GB Maxtor-u na 7200 rpm.
Sledeci problem koji se javlja je stalno kocenje , narocito prilikom podizanja sistema . Tako sam nekoliko puta resetovao sistem , a onda se XP "stukao" skroz. Iz konzole sam ga jedva popravio i sada radi.
Skinem lepo ja AVP KAV 4.0 , kad ono mashina kao preporodjena :)
Radi sve do j@j@ . Rekoh , ajde da stavim stari KAV 3.5 .
Instalirao sam KAV 3.5 , kad ono opet isti problemi - sporo otvaranje programa , drljanje diska , *******cije sa stabilnoscu itd...
Ima li neko reshenje za ovaj problem ili da menjam antivirus ?

A koju verziju AVP-a si prbobitno instalirao? Kod mene AVP v3.0 radi savršeno.

drfedja je napisao(la):
Prvo , masina radi mnogo sporo , Media Player otvara 20 sekundi na 256MB RAM , Athlonu na 1500 Mhz i 40 GB Maxtor-u na 7200 rpm.
Sledeci problem koji se javlja je stalno kocenje , narocito prilikom podizanja sistema . Tako sam nekoliko puta resetovao sistem , a onda se XP "stukao" skroz. Iz konzole sam ga jedva popravio i sada radi.
Skinem lepo ja AVP KAV 4.0 , kad ono mashina kao preporodjena :)
Radi sve do j@j@ . Rekoh , ajde da stavim stari KAV 3.5 .
Instalirao sam KAV 3.5 , kad ono opet isti problemi - sporo otvaranje programa , drljanje diska , *******cije sa stabilnoscu itd...
Ima li neko reshenje za ovaj problem ili da menjam antivirus ?

Hehe, ja sam imao skoro identicna iskustva samo su verzije bile obrnute. Meni se XP sa Kav 4.0 ponasao onako kako tebi sa 3.5. A sa 3.5 radi savrseno...

Koliko sam ja razumeo coveku pravi problem i 4.0 i 3.5 ...ili se varam?

drfedja je napisao(la):

Kod KAV valjda beše fora da ako se zeznaš i izabereš opciju da se instalira kao sistemski servis (treba izabrati opciju Aplikacija)dolazi do ovakvih usporenja. Svojevremeno sam se tako zeznuo a ponovnoj reinstalaciji te opcije više nije bilo. Čišćenje Registry-ja nije dalo rezultate te sam između ostalog i zbog toga batalio KAV.

drapin je napisao(la):
Koliko sam ja razumeo coveku pravi problem i 4.0 i 3.5 ...ili se varam?

Varas se, verzija 4.0 mu radi lepo sa XP-om.Mada su iz Kaspersky-ja i govorili da XP nije podrzan od strane verzije 3.5, ali kao sto vidis nekom radi a nekom ne.

i meni se isto desavalo sa xp-om i kav 4.0..
jednostavno mnoogoo jede resurse sistema..
jedino resenje je da ga disable-ujes pri butovanju pa ga pokreci samo kad surfijes ili kad radis sa sumnjivim fajlovima...
nema potrebe da ti je stalno ukljucen...
mislim da ce media player sporo da ti se dize i bez kav-a jer je i kod mene tako..
doduse ja imam duron750@840 + 256 ram...

a to sto je tezak za sistem pa mene vise raduje jer znaci da valjda radi nesto(kav 40 ima potpuno nov engine za trazenje virusa) , a prilikom surfa i nije strasno..
barem meni ne smeta uopste...

Mislim da je u pitanju servis za XP , koji mnogo gusi sistem.
Cudno mi je to sto dovodi do nestabilnosti u radu.
Par puta mi se resetovao komp iz chista mira .
Media player se sada dize momentalno , bez KAV-a .

Po mojim iskustvima AVP 3.0 ne opterećuje mnogo sistem. Međutim i tu prlikom otvaranja WinCMD-a desi se da malo počene da secka miš dok otvori direktorijum (podešeno mi je da mi automatski otvaori C i D, a ne direktorijume koje sam zadnji put otvarao)
U principu i ako se ne primećuje usporenje (verovatno) postoji tako da kod kuće nastojim da mi taj AVP Monitor bude isključen.

Mladic je u pravu (Terza)

Nemas potrebe drzati bilo koji Antivirus enabled
Samo dobra navika kad ubacis disketu i skidas neki file sa net-a da ih prekontrolises.
Ako te mrzi da bilo sta radis odi u services i AVP postavi na manual pa startuj kad zatreba

Vrh Dno