Šta je novo?

avira free ili microsoft essential security

Kritika

Slavan
Učlanjen(a)
26.02.2010
Poena
320
Koji od ova dva programa zauzima manje resursa?

Avira free Antivirus otprilike (iz Task managera):

-avgnt.exe*32 ~ 2,420K
-avguard.exe*32 ~ 42K
-avshadow.exe ~ 1,348K

znaci tako , oko 44 MiB RAM-a. U realnom radu se i ne oseca.
-

Hvala za info, znaš li možda kakva je siruacija sa Microsoft Essential Security?

Na osnovu čega iznosiš takav zaključak. Lakši za sistem, bolji update, bolje otkriva zlonameran softver, ima manje fals dojava ili nešto treće?

Pre nekad sam koristio Aviru, bila je free i pre svega je odlično radila na starim mašinama (malo zauzeće memorije). Ali imao sam dosta slučajeva da su virusi opet nekako prolazili?! Ne bih je koristio više...

Antivirus koji po meni najbolje radi i ima vrlo malo zauzeće je Vipre Antivirus ( nije free :-/ )

Ja sam se posle nekoliko meseci zezanja sa Avastom vratio na Aviru.
Nikakvih problema do sada.

meni je security essentials na slabijim mašinama jako ubijao iste, avast su bolje podnosile

na jakima je svejedno :)

update na obe bez problema
a što se tiče kvaliteta detekcije virusa, hm... imaš testova po internetu googlaj :)

Jos jedan glas za MSE. Koristim ga od kako je izasao, jos malo pa 3 godine. Ni jedan jedini problem sa njim. Ne opterecuje mi masinu uopste, mada nisam primetio ni da slabije konfiguracije gusi.

Besmislene li teme, ali hajde. :D

Koristio aviru, bio zadovoljan radom, osim u 2 slučaja: update popup i gašenje autorun-a na svakom eksternom uređaju.
MSE je apsolutno transparentan, ni ne viđam ga.
Generalno, situacija je ista, jer jelte, najviše zavisi od korisnika.

Ja na slabije masine stavljam Avast, negde izmedju ide MS Security a na jace AVG Free koji se pokazao najboljim za sad.

Avastom sam bio zadovoljan što se detekcije tiče ali od kad mi je rasturio sistemu zadnjoj verziji, resertovao mahinu i slično rekao sam ne hvala.

Tražim besplatno rešenje koje neće preterano opterećivati mahinu iak omahina daleko od toga da je slaba.

Ooo što nerazum su totalno oprečni tj kontradiktorni komentari kad je reč o MES pa čak i u ovoj temi

Testovi kažu da je to najbolji besplatni av. Iza njega avira i avast, a daleko iza avg.

Tražim besplatno rešenje koje neće preterano opterećivati mahinu iak omahina daleko od toga da je slaba.

Panda Cloud AV?

Koristim ga neka 2 meseca i ne mogu da kažem da je bilo nekih problema. Dobra stvar je što veoma malo resursa zauzima (do 3-4MB memorije), a loša što zahteva stalnu internet konekciju (posebno za skeniranje) jer su definicije na netu (nema skidanja definicija i slično kao sa ostalim AV-ovima).

Zauzece resursa se NEMOZE porediti iz task manager-a.... trenutno Avast trosi najmanje memorije, moguce da je i MES tu negde ali zaobilazim ga za sad, sa Avirom sam imao ubedljivo najmanje problema ali steta za krs kompove iz ere P4-ki sa 256-512Mb sve ga teze nose

Evo sad gledam, instalacija za Avira free oko 100mb? Secam se kad je bila 20...

Na stari sam stavio pamdu na desktop MES a na laptopu je Avira ova problna verzija koja sutra ističe i neznam d ali d anastavljam sa besplatnom ili d aodabir bude MES i za nju

Nazad
Vrh Dno