Šta je novo?

Avi to DivX problem

vizionar

Čuven
Učlanjen(a)
22.05.2002
Poena
619
Imam nekoliko filmova u avi formatu i probao sam da ih prebacim u (Divx enkodiran) avi i uspio sam ali je velicina fajla novog avi-a veca od starog (originalnog). Samo jos da kazem da je cilj ove konverzije bio da oslobodim prostor. E, da, koristio sam VirtualDub. Ako znate u cemu je "caka" pomagajte!

Pozdrav!

Nisi rekao u kom kodeku je uradjen "original". Mozda je isto DIVX pa zato nema manjeg fajla u rekompresiji.

Ekstenzija je AVI a kada sam ga ucitavao u VirtualDub vidio sam da pise MPEG. Inace ne vjerujem da je Divx format jer 10 minuta zauzima 120 Mb (a slika prilicno malena).

Onda nisi verovatno dobro podesio Divx kodek... (nisi naveo koji koristis). Skini 5.03 ili ako ti je cimanje za registraciju 🙂 posluzice i Xvid opusteno. Eksperimentisi sa bitrate setovanjima...

Nisi uopšte podesio parametre kompresije, pa ti je snimao u uncompressed avi. Zna?i fotku po fotku. To što fajl ima extenziju .avi uopšte ne zna?i da je re? o DivXu.

Mogao bi neki znalac da napishe neki lep tekstic za F.A.Q. o kompresovanju u DivX na primer 5.03 codec-om ??? 🙂

Koristio sam DivX Pro 5.03 codec i pratio sam uputstvo sa divx-digest.com sajta. Posto mi nesto ne radi kako treba postovao sam ovde da mi pojasnite ako znate.

Parametre kompresije sam ostavio i na default vrijednostima i mijenjao ih al' uvijek ispadne vesi fajl. Zar ne bi trebalo da divx kompresovan fajl zauzima manje od nekompresovanog avi sa bilo kakvim parametarskim vrijdnostima?

Nazad
Vrh Dno