Šta je novo?

AVG free postao opasan antivirus?!

Zvezdaš™

Slavan
Učlanjen(a)
05.11.2009
Poena
330
Na sajti Majorgeeks-a je crvenim slovima napisano kako je AVG free uništio 2 računara u njihovoj kompaniji i da su teškom mukom uspeli da računare dovedu u red jer im je ovaj antivirus napravio haos na računaru.

Uz to su i korisnici ovog sajta slali majorgeeks administratorima mejlove u kome govore o tome kako im je AVG free uništio računare.

Više o tome pročitajte ovde

Meni je AVG izbusio rupu na hard disku i izgrizao 250 DVD-a koje sam redom ubacivao.

Gospode, kakvi senzacionalisticki naslovi :s

AVG je ovo radio i ranije, mislim da je verzija 7 ili 8 pravila reboot masinu posle nekog patch-a.

Imao sam 8 i 9 verzije, ali mi ni jedna nije pravila problem,
zna nekad za zablokira masinu, ali to je to..
sve ajbollje

Ako je u oba posta rec o istom problemu, to je vec bajata vest, s pocetka decembra, i sve je odavo ispravljeno.
U par reci, u pitanju su bile lose definicije koje su onemogucile 64-bitni Windows 7 da butuje.

Ne bih se baš složio sa tobom jer je link koji sam dao sa zvaničnog foruma AVG

A šta to nisam u pravu? Link sa AVG foruma pokazuje da je datum 02.12.2010., i da su u pitanju loše definicije koje su odmah povučene. Danas je 27.12.2010. Znači, bajato i ispravljeno. U čemu je problem?

Nisam mislio na tebe. Ispred je trebalo da stoji @milanbb

Slažem se da je ispravljeno ali je žestoka glupost jednom prilikom Malwarebytes' Anti-Malware je uradio svojim korisnicima sličnu stvar a džuk... iz tehničke podrške imale su stav odradite reparaciju Wina.

I jedan i drugi softver korisnici korite da ne bi imali problema a ne da bi im taj softver obarao OS. Dakle problem je

Poslednja izmena:
Sorry. Post je bio odmah ispod mog pa sam mislio da se na mene odnosi.
Ono, jes' da AV i slicni programi treba da osguraju stabilan rad OS a ne da ga srede kao najgori virus, ali ipak su i to programi kao i svi ostali. U stvari, potencijalno su i opasniji zbog snage koju imaju.
Ja im ne bih uzimao za zlo ako se to desi jednom a oni se potrude da isprave brljotinu. Druga stvar je ako im to predje u praksu.

Da ali je problem.Proizvođač Malwarebytes' Anti-Malware nije recimo uputio izvinjenje ili detaljno pojašnjenje kako se radi reparacija. Već su imali stav .... nas uradite reparaciju. E sad d ali je sa druge strane korisnik koji zna samo za IE, Word i Shutdown - to njih uopšte neinteresuje

Pitanje je da li su oni uopste testirali patch pre izbacivanja :D :D :D

I posle ce neko meni "AV je obavezan" ;) A naprave vise problema nego sto sprece ;)

Evo ja koristim ovaj opasni antivirus vise od godinu i stvarno mi se nishta opasno nije dogodilo :D

Ja već preko 4 godine koristim AVG, doduše Internet Security, i beta tester sam za AVG Antivirus i nikakvih problema ovakve prirode nisam imao, čak ni sa najranijom beta verzijom AVG-a.

@alfaunits
Problem nije bio u nikakvom patch-u već u definiciji virusa.Kao što je iznad napisano, definicija je odmah povučena.

@Zvezdaš

Bajata vest, em si je preneo kao da je nastupio smak sveta.

@alfaunits
Problem nije bio u nikakvom patch-u već u definiciji virusa.Kao što je iznad napisano, definicija je odmah povučena.

Pod patch-om sam mislio update. Inace ne moze nepostojanje definicije da spreci Windows da se startuje, ali AVG driver moze ;) (tako sto ne nadje definicije :p)
Jos jedan razlog zasto ovo kazem je sto se problem desava na x64 Windowsu samo koliko vidim?

Znam da se ove stvari desavaju, samo ironicno pominjem kako jedan od najvise skinutih softvera dobija update koji nije testiran ;)

Pod patch-om sam mislio update. Inace ne moze nepostojanje definicije da spreci Windows da se startuje, ali AVG driver moze ;) (tako sto ne nadje definicije :p)
Jos jedan razlog zasto ovo kazem je sto se problem desava na x64 Windowsu samo koliko vidim?

Znam da se ove stvari desavaju, samo ironicno pominjem kako jedan od najvise skinutih softvera dobija update koji nije testiran ;)

Ih, pa Eve Online je imao update koji je na Windows XP brisao boot.ini fajl.Zamisli tek tu frustraciju.

Eve Online nije pravljen da stiti, AVG jeste ;)

Kao sto rekoh, jednom moze svakom da se desi. Problem je ako to postane praksa. S druge strane ni steta nije velika jer se resavalo bez velikih poteskoca.
Bilo, ispravljeno, proslo. Nije im se desilo tako nesto bar 5 godina unazad, takn da im ne zameram mnogo. Mada, ja koristim Avast. AVG nisam od 20061 ili 2007.
Sta da kazemo za gresku nVidie kad je izbacila drajvere koje su na nekim 9600GT oborile brzinu ventilatora na 5% i spalile ih.

AVG je ova godina prilicno slab generalno, i nije preporuclivi od skoro nijedan advanced security software based site.

Nazad
Vrh Dno