Šta je novo?

AVG 7 i Gmail?

• Začetnik teme Začetnik teme wiz011
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

wiz011

Guest
Učlanjen(a)
18.12.2004
Poena
440
Da li je neko (i kako?) ovo uspeo da natera da radi?

Ja se, s vremena na vreme, s tim zamajavam i meni NIKAD nije AVG uspeo da se uloguje na pop.gmail.com. Pitao sam svojevremeno i na AVG support forumu ali su mi rekli ono što sam i sam znao (i već ranije probao).

Danas sam rešio da osposobim K9 (antispam program) da funkcioniše i sa POP Gmailom. K9 nema podršku za SSL i neki su, kažu, u tu svrhu koristili baš AVG kao SSL proxy:

http://www.keir.net/bb/viewtopic.php?t=624&highlight=avg&sid=bb7e4992fd067026ea0f7c087b142370

Treba li reći da meni ovo, naravno, nije radilo?

Na kraju sam, ipak, za SSL upotrebio stunnel, ali pošto tada AVG nije skenirao mail definisao sam novi proxy u AVG, tako da e-mail program poziva K9, ovaj AVG a AVG aktivira stunnel.

OK, ja bih razumeo, rekao bih "AVG ne ume da se uloguje na Gmail preko SSL", ali neki ljudi tvrde da im to radi, a ja nemam nikakvu ideju kako.

@ZoNi: GMail ima očajan anti-spam filtering. Dnevno dobijam oko 20-ak spam poruka. A znam i još 30-ak ljudi sa istom cifrom.

ZoNi je napisao(la):
Gmail ima odlican anti-spam i anti-virus
Čini ti se. Probaj neki pravi antispam program pa onda uporedi sa Gmail filterom.

Nisi probao ali znaš? Liči na Moskovske procese: "nisam čitao, i nemam nameru da čitam, ali osuđujem".

O kojoj količini maila i kom vremenskom rasponu pričamo? Meni je od 5729 poruka stiglo 2508 spam e-mailova i K9 je propustio samo 23. To je, otprilike, jedan propušten spam na svaka 4 dana. U praksi to nije baš tako, često po mesec i više dana nema ni jedne jedine spam poruke koju propusti a onda za pola sata propusti 6-7 jer se pojavio novi obrazac poruke koji još uvek nije poznat bayesian filteru. Ja već najmanje 15-20 dana nisam imao ni jednu jedinu spam poruku u inboxu.

ZoNi je napisao(la):
btw, ja koristim iskljucivo webmail, tako da ne bih ni mogao da isprobam K9 ili bilo sta slicno 😉
I tu dolazimo do suštine, ja praktično uopšte ne koristim webmail. A čak i da koristim, manje od 1% mog emaila ide preko Gmaila. Činjenica da izvestan broj spama koji je gmail propustio završava u K9 filteru sama po sebi govori da njegovo korišćenje ima smisla.

ZoNi je napisao(la):
5729 mailova ti je samo 1%? 😀 svaka cast 😉
Od tih 5000 i kusur oko 20-30 mailova je sa Gmaila.

ZoNi je napisao(la):
nego, poenta ovog topica je AVG+Gmail... Da li ti mislis da je i Gmailov antivirus los?
Ne, poenta ovog topika je može li, i ako može kako, AVG mail proxy da se zakači na pop.gmail.com:995 preko SSL.

Ne mogu merodavno da sudim o Gmail antispam filteru jer ne koristim dovoljno Gmail. Ali činjenica da mi od gotovo identičnih spam mailova neke Gmail ipak propusti ukazuje da taj filter nije sjajan. K9 nikad ne prvi takve greške.

Nazad
Vrh Dno