Šta je novo?

Avast 7

Javite utiske...bilo bi fino kad bi se setili da ubace u free verziju firewall.

Zavaljuju Chrome uz njega :D
Salim se naravno - fine promene imaju...

untitled-1.jpg

Pa taj Chrome je bio uz njega za vjek vjekova... Desilo mi se na par kompova kada instaliram da prebrzo stiskam next pa odaberem i chrome, a onda bude veliki FACEPALM.

Imao sam problemčić nakon prvog restarta posle instalacije, u uTorrentu je ona ikonica stalno bila žuta ili crvena, sredilo se nakon još jednog restarta.
Utisci u radu su isti kao sa prethodnom verzijom, nisam radio sken sistema, pa ne znam da li možda ima nekih poboljšanja po tom pitanju.

Jesi li sam vršio restart ili si u P2P Shield deštiklirao uTorrent?

Da li može neko da proveri da li novi Avast i dalje pravi problem sa Outlook-om?

Kada sam na par mašina instalirao Avast, morao sam da isključim mail shield, jer nije uopšte propuštao niti slao poštu ka Outlook-u.

Nema problema sa Outlook-om, sad sam proverio. Btw, meni se nije ucitao baner sa Google Chrome, ali je uredno pokusao da ga instalira. Mislim da nikad necu skinuti ovaj Zone Alarm sa sistema!

Po onome sto sam video, nisu puno promenili u odnosu na staru verziju. Samo su doneli "malo intuitivniji dizajn" prema njihovim recima, ali nisam imao problem ni sa proslom verzijom pa mi ovo i nije napredak. Samo promena.
Jedini pravi dodatak je remote assistance. Isto sto i teamviewer. Olaksace mi posao kada budem nekome trebao da pomazem.

Takodje ni meni nije izasao baner za chrome.

Izbacili li su iz free verzije Sandbox

Čudi me takva greška ... Da li je neko deinstalirao v6, pa onda instalirao v7? Ima li onda Sandboxa?

Nije greska, Pro verzija ima jos i manual Sandbox, gde mozes da pokrenes sta ti zelis u sandbox-u, pored onog automatskog u Realtime shield.

@subtractor

Jesi li probao remote a. putem AAV

Da li može neko da proveri da li novi Avast i dalje pravi problem sa Outlook-om?

Kada sam na par mašina instalirao Avast, morao sam da isključim mail shield, jer nije uopšte propuštao niti slao poštu ka Outlook-u.

Ja nemam problema sa Outlook-om. Na dva laptopa mi je instaliran Avast v6 i Office 2007.

Nije greska, Pro verzija ima jos i manual Sandbox, gde mozes da pokrenes sta ti zelis u sandbox-u, pored onog automatskog u Realtime shield.

Sad sam malo bolje pogledao screenshot. Jeste greska, treba da stoji checkmark pored "Sandbox: Runs risky programs virtually", to je automatski sandbox koji je u Free verziji. Pro/IS ima i manual sandbox, i.e "Sandbox: Lets you surf the web virtually".

@subtractor

Jesi li probao remote a. putem AAV

Jesam. Na zalost, radio sam sa likom koji ima katastrofalan upload. Kada se desavaju vece promene slike (podizanje ili spustanje prozora) onda se ucitava cela slika sto je trajalo jako dugo i bilo neprijatno. Ali, kada se radilo o kucanju teksta u jednom od prozora, bilo je ok. Izgleda da prepoznaje u kom delu ekrana se desava promena pa refreshuje samo taj deo, a ne uvek celu sliku.
Daleko je od tecnog rada, ali se moze zavrsiti neka akcija uz malo strpljenja. Probao sam sada sam sa sobom na virtuelnoj masini i islo je dosta brze, ali opet je ruzno ucitavanje cele slike. Gledam promene red po red :D. Share screen na skype radi mnogo bolje i tecnije. Mozda je slika malo losija, ali se moze videti sve

Hvala za info

Vast odnosno sandbox je poćeo žestoko da smara. Za mnoge standardne aplikacije kao što je ImgBurn pravi problem

i mene je nesto smarao za steam i cs. morao sam rucno da unosim izuzetak. ponekad mi tako odjednom iskoci upozorenje za aplikacije koje normalno koristim.
Nije bas cest slucaj i lako se resava tako da jos nije problem.

Nikako nije problem, cekiras da zapamti, i vise se ne desava. A nema potrebe naglasavati korisnost ove opcije.

Tačno samo je avast godinama na računaru i ranije je samo za neke zaista sumnjive programe ili portable izbacivao ovo a sad za programe koji su legitimni i standradni. Sve više počinje da liči na kasperski. Još jedna od dluposti je i dva procesa koja s epokreću sa pokretanjem sistema a služe da korisnici ocenjuju bezbednost sajtova

Postade bloatware :( Skinuh ga posle vise godina uzajamno uspesne saradnje.

Vrh Dno