Šta je novo?

AV receiver od 350-400e?

• Začetnik teme Začetnik teme DTK
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

DTK

Slavan
Učlanjen(a)
24.04.2005
Poena
320
kupio bih neki receiver u tome rangu ,novi naravno.Dajte neke preporuke stvar je prilicno hitna,hvala!!!

U tom cenovnom rangu.. (a i malo višem) best buy je Yamaha. Konkretno za tebe serija 4.. Trenutno je aktuelan model RX-V459 i košta oko 380 EUR.

kupio bih neki receiver u tome rangu ,novi naravno.Dajte neke preporuke stvar je prilicno hitna,hvala!!!
Moj ti je savet da risiver prvo cujes kako radi na tvojim kutijama.Konkretno ja sam na poverenje kupio yamahu rxv457 i u kombinaciji sa jamo seriom 7 za kucni bioskop je zvucalo ok ali zato u stereo formatu je bilo katastrofa pa sam zato risiver prodao i kupio sony strdb798qs koji po meni dosta bolje svira stereo.
Zato ti preporucujem da prvo cujes neki avr koji imas nameru da kupis pa ako je to ono sto ti mislis da jeste onda mozes da kupis.
Eto nadam se da sam bar malo pomogao.
Pozdrav!!!!!!!!!!!!!

obavezno poslushaj sa svojim kutijama! Uzmi u obzir i denon risivere...

www.4audio.co.yu

bgd studio u brankovoj, izmedju mosta i zelenjaka...

Prva je zastupnik jamahe, u drugoj ima josh svashta nesto 🙂

U obe mozesh da odneses svoje kutije i probash vishe kombinacija. Naravno, ponesesh i svoje diskove sa muzikom 🙂

I ja sam bio u sličnoj dilemi pre nešto više od godinu dana i kupio sam Yamahu RX-V457 i Wharfedale CR-40 floorstandere.. Od svih kombinacija koje sam preslušao na Yamahi Wharfedale mi se najviše svideo.

Pogledaj u BGB Studiu (Brankova ulica)... Tamo možeš poslušati razne kombinacije, a između ostalih i ovu... Inače CR-40 bi trebali da budu oko 250 EUR.

DTK, poslushaj oba na istim (svojim!) kutijama i sam ces doci do odgovora...stavi na papir tehnicke mogucnosti koji i jedan i drugi pruzaju (detaljno proucis specifikacije oba modela, konektore bla bla bla) i onda spakujesh svoje zvuchnike, pravac 4audio za yamahu, a za denon proveri u bgd studiju ili gde vec...obrati paznju na polozaj zvuchnika u odnosu na sebe i u odnosu na prostoriju...ponesi diskove sa svojom muzikom (ako mozes da ponesesh svoj cd player) i odredi koji zvuk tebi vishe lezi....

Idealno bi bilo da oba risivera mozes probati u svojoj sobi, ali posto ne mozesh, gledaj da ih shto bolje prilagodish svojim uslovima tamo gde ih testirash. Srecno 🙂

Izbor mi je pao na ova dva: Denon AVR-1706 ili Yamaha RX-V659, e sada koji od ova dva pitanje je sad?

Kako si dosao do ta 2 modela? 🙂
1. Oni ni pod razno nisu u istoj klasi...
2. 1706-ica je zamenjena novim modelom - 1707

RX-V659 je slicna klasa sa AVR-2307 ili 2106 iz starije serije, a izmedju 1707 i 2307 postoji jos jedan model - AVR-1907. Da se ne ponavljam:
http://www.hifi-forumi.com/forum/viewtopic.php?p=43830#43830

EDIT: Jel "pricam" sa istim covekom na oba foruma? 🙂

Poslednja izmena:
Pa dosao sam do ta dva ,da iskreno kazem ,po cijenama s tim da sam pogrijesio u kucanju .Mislio sam na model 1907.Sto se tice drugog foruma ,tamo nisam ni registrovan 🙂

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno