Šta je novo?

Auzentech Auzen X-Plosion 7.1 DTS

buzz

Slavan
Učlanjen(a)
17.11.2007
Poena
310
kakva je ova zvucna u odnosu na x-fi music?
treba mi pre svega za slusanje muzike na 2.0 zvucnicima, da izbacim iz upotrebe integrusu Realtek® ALC888.

I jedna i druga rade odlican posao. U tvom slucaju uzeo bih jeftiniju.

Auzentech je za audiofile, x-fi vise za gamere. Za tvoje potrebe, ne gledajuci cenu Auzentech

za stereo slusanje M-Audio Audiophile 2496 prilican best buy

Jeli Ivke a ko te pitao za M-audio majke ti?:D
Chovek pita za ove druge dve karte.;) Nemoj spamujesh sunce ti:D
E shalu na stranu:ne verujem da u Srbiji neko ima bilo koju Auzentech kartu.Jako su retke ali veoma kvalitetno uradjene.Eto je cu tokom nedelje dobiti Auzentech Prelude 7.1.Javicu utiske.Oko nabavke mi je pomogao drugar @Yoti koji se prilichno iscimao oko svega.Ispao je jako OK lik.Ovom prilikom mu se javno zahvaljujem.Samo nemojte da ga smarate da i vama nabavlja jer je ovo bilo jako sluchajno pa sam imao i srece.
milance01 Auzentech je za audiofile, x-fi vise za gamere. Za tvoje potrebe, ne gledajuci cenu Auzentech
Heheh,,,Ej Milanche!Pa i Auzentech ima na sebi h-fi chip ako se secam.

Poslednja izmena:
ovaj model auzen-a je sa C-Media CMI8770 chip-om.
a za nabavku najblize ima u bugarskoj cena je 111 us dolara, ili 75 evra.

ovaj model auzen-a je sa C-Media CMI8770 chip-om.
a za nabavku najblize ima u bugarskoj cena je 111 us dolara, ili 75 evra.

Auzentech Meridian isto ima Oxygen c media chip ali je na zalost nema vishe u prodaji.Taj chip se pokazao u stereo kvalitetu i malo bolji od x-fi.Za explode sam mislio da je creative,,,,,no manje vishe nebitno.Auzentech karte su prilichno skupe.Mene ce ova koshtati oko 200eu.Kao quad core da sam kupovao ili Gt 8800:D
Ti imas kombinaciju iz Bugarske?Imas i u Madjarskoj ako se snadjesh.

Poslednja izmena:
u madjarskoj imaju samo Auzentech Prelude 7.1, koji je dosta skuplji.
razlika u ceni izmedju x-plosion-a i x-fi music-a je 10 e, samo je auzen u full pakovanju a creative dolazi u kesici.

Auzentech kartice su odlicna kupovina ako uspes da ih nadjes, Audiophile je prilicno huh...flat kartica za stereo slusanje kako ti kazes. Ako je neko u prilici da nabavi najbolju karticu za stereo slusanje trenutno onda je to Onkyo SE-200 PCI

se200pcihyojunresizeresqx3.jpg

Jedva da moze da se nadje bilo gde online, tesko da to moze neko ovde da nabavi...

Vidi, oni u ponudi imaju i SE-90 PCI i SE-150 ali zasto sitnicariti, uzmes ovo i miran si godinama. Naravno na tome je greota slusati MP3 ;-)

Cena od ~200$ nije ni strasna, toliko sam platio i ovu kartu sto sad koristim. Informisacu se ovih dana, ako postoji mogucnost narucivanja zasto da ne, ako je vec najbolja. Imam odlicne slusalice, a mp3 i ne slusam :)

Hvala za link...ja sam svoju narucio pre 5 minuta, jedino sto moram napraviti direktan transfer para u Japan ali to nije problem!

Kako si narucio, ja probao i ispisalo mi "No shipping available to the selected country" ? Izabrana Yugoslavija, posto Srbije nema...

Kako si narucio, ja probao i ispisalo mi "No shipping available to the selected country" ? Izabrana Yugoslavija, posto Srbije nema...

;), Narucio sam je na adresu u Madjarskoj...184 je kartica, 42 je transport...sve zajedno je 287 Dolara sa Madjarskom carinom i porezom to je 27% (20 nacionalna taxa a 7% porez na uvoz iz NON EU zemalja), znaci izadje me kartica manje od 200 eur sa sve transportom i carinom! WOOOOOOOOOOOW!

;), Narucio sam je na adresu u Madjarskoj...184 je kartica, 42 je transport...sve zajedno je 287 Dolara sa Madjarskom carinom i porezom to je 27% (20 nacionalna taxa a 7% porez na uvoz iz NON EU zemalja), znaci izadje me kartica manje od 200 eur sa sve transportom i carinom! WOOOOOOOOOOOW!
Odlichna cena!Neka ti sto pre stigne i u zdravlju sluzi.:) Javi utiske.
Upoznat sam sa ovim karticama i svojevremeno smo diskutovali o njoj na x-fi forumu.
Inache ova firma ima dosta shiroku paletu kvalitetnih uredjaja.
Pogledajte samo ovaj risiver koji ima pci slotove.
Onkyo's new $4,000US TX-NR1000 flagship A/V receiver uses card-based plug-in circuit modules like a computer, which customers can specify in advance or order later on to incorporate new technologies.
http://www.axiomaudio.com/CESReview.html
Medjutim to je 4000 dolara :D
Ja ipak predlazem svima da pogledaju detaljno ovaj odlichan test:
http://www.guru3d.com/article/sound/456/
Ko ima vezu u Madjarskoj moze da je dobije za oko 190-200eu.Izuzetno je kvalitetna za taj novac a dobija se 7.1 karta.Auzentech Prelude 7.1 je za mene najbolja u desk top polu profi varijanti.

Poslednja izmena:
Odlichna cena!Neka ti sto pre stigne i u zdravlju sluzi.:) Javi utiske.
Upoznat sam sa ovim karticama i svojevremeno smo diskutovali o njoj na x-fi forumu.

Ma ja znam vec 3 godine za ove kartice i ko lud sam trazio vezu i vidi sad ovo :D:D samo sam je pomenuo a buzz odma dao link na tacni...moram da ga castim nekako! Mogu napraviti i mali test, jedan manijak u Subotici pravi profesionalna lampaska pojacala pod markom Pointe pa cu da je testiram sa tim uredjajem.

Inache ova firma ima dosta shiroku paletu kvalitetnih uredjaja.
Pogledajte samo ovaj risiver koji ima pci slotove.

:Klanjanje:Klanjanje:Klanjanje:Klanjanje Onkyo!!!!!!!!!!! Moj drug skuplja samo njihove uredjaje vec godinama, ne znam vec vise ni sta ima od te firme u stanu.

Ja ipak predlazem svima da pogledaju detaljno ovaj odlichan test: http://www.guru3d.com/article/sound/456/
Ko ima vezu u Madjarskoj moze da je dobije za oko 190-200eu.Izuzetno je kvalitetna za taj novac a dobija se 7.1 karta.Auzentech Prelude 7.1 je za mene najbolja u desk top polu profi varijanti.

Da, cuo sam o ovom modelu pohvale mada ja licno nisam imao priliku da ga testiram, u svakom slucaju pored svih preporuka predpostavljam da vredi svaki euro jer po onim grafikonima za FR i THD vidim da je strava. Btw...ako mi drug uzme nju verovatno cu se ratosiljati stare 1010LT iz studija jer mi nikako ne pase. Pa cekajuci Onkyo-a......

U 2007 bilo je puno nagrada u tu ti je i ONKYO ako te zanima.Evo shta je bilo najbolje od njih:
CD PLAYERS
BEST CD PLAYER under £300 : Marantz CD6002
BEST CD PLAYER £300 - £750 : Rega Apollo
BEST CD PLAYER £750 - £1500 : Cyrus CD8X
BEST CD PLAYER +£1500 : Leema Antila
*PRODUCT OF THE YEAR* - Rega Apollo

TURNTABLES
BEST TURNTABLE under £200 : Pro-Ject Genie £124.99
BEST TURNTABLE £200 - £750 : Rega P3-24
BEST TURNTABLE £750 - £1500 : Roksan Radius 5
BEST TURNTABLE +£1500 : ClearAudio Performance
*PRODUCT OF THE YEAR* - Rega P3-24

STEREO AMPS
BEST STEREO AMP under £300 : Rotel RA04
BEST STEREO AMP £300 - £750 : Roksan Kandy L.III £649.99
BEST STEREO AMP £750 - £1500 : Cyrus 8VS2
BEST STEREO AMP +£1500 : Cyrus Pre VS2/8 power/PSXR
*PRODUCT OF THE YEAR* - Roksan Kandy L.III £649.99

STEREO SPEAKERS
BEST STEREO SPEAKERS under £150 : Tannoy Mercury F1 from £89.99
BEST STEREO SPEAKERS £150 - £250 : Monitor Audio Bronze BR2 from £179.99
BEST STEREO SPEAKERS £250 - £500 : B&W 685
BEST STEREO SPEAKERS £500 - £1000 : ATC SCM11
BEST STEREO SPEAKERS £1000 - £2000 : Proac Studio 140
BEST STEREO SPEAKERS +£2000 : Wilson Benesch Square 2
*PRODUCT OF THE YEAR* - B&W 685

CABLES
BEST MAINS CABLE Clearer Audio Copper Line
BEST VIDEO CABLE Chord HDMI Silver Plus 1
BEST SPEAKER CABLE QED Silver Anniversary XT from £5.35
BEST STEREO INTERCONNECT Atlas Equator
BEST DIGITAL AUDIO CABLE QED Performance Digital Audio
*PRODUCT OF THE YEAR* - QED Silver Anniversary XT from £5.35

ACCESSORIES
BEST EQUIPMENT RACK Atacama Equinox Range from £64.99
BEST PHONO STAGE Camebridge Audio Azur 64DP
BEST UNIVERSAL REMOTE Logitech Harmony 555 £85.99
BEST SPEAKER STANDS under £100 : Soundstyle Z2
BEST SPEAKER STANDS +£100 : Partington Super Dreadnoughts £159.99
BEST HI-FI HEADPHONES Grado SR60 £79.99
BEST VALUE UPGRADE Brightstar Isonodes
*PRODUCT OF THE YEAR* - Atacama Equinox Range from £64.99

ALL-IN-ONE SYSTEMS
BEST HI-FI SYSTEM under £500 : Onkyo CS-515DAB £230.00
BEST HI-FI SYSTEM +£500 : Meridian F80
BEST HOME CINEMA SYSTEM under £750 : Sony DAV IS10 £569.99
BEST HOME CINEMA SYSTEM £750 - £1500 : Samsung HttXQ120
BEST HOME CINEMA SYSTEM +£3000 : Arcam Solo Movie 5.1
*PRODUCT OF THE YEAR* - Sony DAV IS10 £569.99

DVD & HD PLAYERS
BEST DVD under £100 : Samsung DVD HD870
BEST DVD £100 - £300 : Denon DVD-1940 £249.99
BEST DVD & HD PLAYER £300 - £500 : Sony PS3
BEST DVD £500 - £1000 : Marantz DV7001
BEST DVD & HD PLAYER +£1000 : Pioneer BDP-701XA
*PRODUCT OF THE YEAR* - Marantz DV7001

DVD RECORDERS & PVRS
BEST DVD RECORDER under £250 : Samsung DVD HD870
BEST DVD RECERDER +£250 : Sony RDR-HXD970 £255.99
BEST HD PVR SKY HD
BEST FREEVIEW PVR Sagem DVR64250T
*PRODUCT OF THE YEAR* - Sony RDR-HXD970 £255.99

MULTI-CHANNEL RECEIVERS
BEST RECEIVER under £300 : Onkyo TX-SR505 £249.99
BEST RECEIVER £300 - £750 : Onkyo TX-SR605 £399.99
BEST RECEIVER +£750 : Onkyo TX-SR875 £999.99
*PRODUCT OF THE YEAR* - Onkyo TX-SR605 £399.99

SPEAKER PACKS
BEST SPEAKER PACK under £750 : Q Acoustics 1010i 5.1
BEST SPEAKER PACK £750 - £1500 : Tannoy Mercury F1 Custom
BEST SPEAKER PACK £1500 - £3000 : Dali Ikon 6 5.1 £2,238.00
BEST SPEAKER PACK +£3000 : Jamo c809 hcs3/c80sub
*PRODUCT OF THE YEAR* - Dali Ikon 6 5.1 £2,238.00

STYLE SPEAKER PACKS
BEST STYLE SPEAKER PACK under £500 : Jamo A102 HCS5 £225.99
BEST STYLE SPEAKER PACK £500 - £1000 : Kef KHT3005SE
BEST STYLE SPEAKER PACK £1000 - £2000 : B&W MT30
BEST STYLE SPEAKER PACK £2000 : Tannoy Arena Highline
*PRODUCT OF THE YEAR* - Kef KHT3005SE

SUBWOOFERS
BEST SUBWOOFER under £300 : Wharfedale Diamond SW150 £239.95
BEST SUBWOOFER £300 - £750 : Monitor Audio RS W12
BEST SUBWOOFER +£750 : B&W PV1
*PRODUCT OF THE YEAR* - B&W PV1

TVS
BEST 26" TV : Panasonic TX-26LXD70
BEST BUDGET 32" TV : Samsung LE32R87BD
BEST PREMIUM 32" TV : Panasonic TX-32LXD700
BEST 37" TV : Panasonic TH-37PX70
BEST BUDGET 40 - 42" TV : Panasonic TH-42PX70 £784.99
BEST PREMIUM 40 - 42" TV : Pioneer PDP-428XD £1,549.99
BEST +46" TV : Pioneer PDP-LX508D
*PRODUCT OF THE YEAR* - Pioneer PDP-428XD £1,549.99

PROJECTORS
BEST PROJECTOR under £1000 Infocus IN76 £999.00
BEST PROJECTOR £1000 - £2000 : Themescene HD80
BEST PROJECTOR £2000 - £4000 : Infocus IN82 £2,999.99
BEST PROJECTOR +£4000 : Sim2 HT380
*PRODUCT OF THE YEAR* - Infocus IN82 £2,999.99

RADIOS
BEST PORTABLE DAB : Pure Digital Evoke-1S £89.99
BEST TABLETOP DAB : Vita Audio R2 £219.98
BEST INTERENT RADIO : Tangent Quattro £179.954
BEST HI-FI TUNER : Denon TU-1800DAB £199.99
*PRODUCT OF THE YEAR* - Vita Audio R2 £219.98

MP3 & MP4 PLAYERS
BEST MP3 PLAYER under £50 : Apple iPod Shuffle
BEST MP3 PLAYER £50 - £150 : Apple iPod Nano
BEST MP3 PLAYER +£150 : Apple iPod Classic
BEST MULIMEDIA PORTABLE : Sony PSP Slim & Lite
BEST MULTIMEDIA PHONE : Nokia N95
*PRODUCT OF THE YEAR* - Apple iPod Classic

PC & MP3 ACCESSORIES
BEST DESKTOP SPEAKERS : Lars & Ivan BK21
BEST ACTIVE SPEAKERS : Audioengine A5
BEST PORTABLE SPEAKER SYSTEM : Logitech Pure-Fi Anywhere
BEST iPOD AUDIO SYSTEM : Fatman iTube Valve-Dock £279.99
BEST PORTABLE HEADPHONES : Grado iGrado £39.95
BEST IN-EAR HEADPHONES : Shure SE110
BEST NOISE CANCELLING HEADPHONE : Sennheiser PXC450 £269.99
BEST MUSIC SERVER : Sonos Digital Music System £949.00
*PRODUCT OF THE YEAR* - Fatman iTube Valve-Dock £279.99
Interesantno je da je ONKYO u MULTI-CHANNEL RECEIVERS pobedio u svim kategorijama.

Poslednja izmena:
U 2007 bilo je puno nagrada u tu ti je i ONKYO ako te zanima.Evo shta je bilo najbolje od njih:

Interesantno je da je ONKYO u MULTI-CHANNEL RECEIVERS pobedio u svim kategorijama.

Zanimljiva lista....pogotovo sto se tice Onkya u toj kategoriji...mada ako neko ima pojma gde se u ovim listama izgubise Nakamichi i Linn, postoje li te firme uopste vise!?!?

Nakamichi........eh taj DRAGON 90` godina......san snova itd,itd....

Mozes na njihovom sajtu pogledati sta trenutno proizvode http://www.nakamichi.com/

ali da ne bezimo sa teme....Auzentech se probija na trziste,u Americi je vec prihvacena i trazena marka odavno.Ali sa pojavom X-Fi chipseta na njihovoj Prelude kartici definitivno dolazi na prvo mesto audiofila i gamera zbog DDL podrske.I ja isto kopam neku vezu u HU da je kupim. Ali 90% da cu nekako nabaviti u Segedinu (blizu granice),jos samo da iskopam neku firmu koja je i prodaje ili je voljna da naruci od generalnog uvoznika.

ali da ne bezimo sa teme....Auzentech se probija na trziste,u Americi je vec prihvacena i trazena marka odavno.Ali sa pojavom X-Fi chipseta na njihovoj Prelude kartici definitivno dolazi na prvo mesto audiofila i gamera zbog DDL podrske.I ja isto kopam neku vezu u HU da je kupim. Ali 90% da cu nekako nabaviti u Segedinu (blizu granice),jos samo da iskopam neku firmu koja je i prodaje ili je voljna da naruci od generalnog uvoznika.

Auzentech je izuzetna firma a ova kartica o kojoj se prica je stvarno vrh ponude, procesljao sam forume i svi je hvale, onaj Onkyo sto sam narucio je samo minimalno bolja od nje a iste su cene tako da su to dve kartice koje vredi uzeti u obzir prilikom kupovine. Inace meni ce Onkyo stici na adresu u Segedinu ;)

Auzentech je izuzetna firma a ova kartica o kojoj se prica je stvarno vrh ponude, procesljao sam forume i svi je hvale, onaj Onkyo sto sam narucio je samo minimalno bolja od nje a iste su cene tako da su to dve kartice koje vredi uzeti u obzir prilikom kupovine. Inace meni ce Onkyo stici na adresu u Segedinu ;)
S' tim shto Onkyo nije 7.1 i pichi extra zvuk u igrama;)
Chim mi stigne shibam je optichkim kablom u risiver.8 zvuhnika...mmmmmmmmmm...:DPosebno mi se svidja direktni optichki izlaz na karti.
Shalu na stranu,Prelude Auzentech je kompletna kartica.Ono shto je meni bilo simptomatichno je shto je C-media Oxygen chip na Auzentech Meridian karti ipak dao malo detaljniji zvuk od Prelude sa x-fi chipom a ovo mislim u stereo pogledu.X-fi chip je bio malo ravnodushniji u dinamici opsega(npr,srednji tonovi nisi preterano naglasheni pa je doterivanje i softverski ekvilajzer potreban)Prelude je zbog novog x-fi chipa imala bolji zvuk u novim igrama a to je jer je tu najnoviji EAX dekoder.
Ali,Meridian se vishe ne pravi(sudeci po obaveshtenju na njihovom sajtu) tako da sam ipak otishao na Prelude varijantu.

Poslednja izmena:
Onkyo ima 7.1 analog out
eax 5.0?;)

Specifications

Signal-noise ratio: 115dB (2ch ANALOG OUT)
Frequency characteristic: 0.3Hz~88kHz( 2ch ANALOG OUT , +0/-3dB )
Line output level: 2.0V rms
Digital IN sampling frequency: 32, 44.1 and 48, 88.2, 96kHz
Digital OUT sampling frequency :32, 44.1 and 48, 88.2, 96kHz, 176.4, 192kHz
Hardware requirement:
-Corresponding type: PCI (above Ver.2.1) the PC/AT compatible machine which has the bus slot
-OS: Windows®2000 Professional (above SP3) / XP (above SP1) Japanese edition
-CPU: Intel®Pentium®Ⅲ above 800MHz
-Memory: 128 MB or more
-In addition: CD-ROM drive
Input terminal:
-ANALOG IN X 2 (stereo RCA, internal connection)
-DIGITAL IN X 1 (light)
-MIC X 1 (φ 3.5mm monaural) Output terminal:
-2ch ANALOG OUT X 1 (stereo RCA) -DIGITAL OUT X 1 (light)
-7.1ch ANALOG OUT X 1 (Front L/R and Center, Surround L/R, Surround Back L/R and Subwoofer)
Size: H22 x W121 x D163 mm
Mass: 180g

Poslednja izmena:
. . .. ..nije sve u audio chipu shto se tiche zvuka.. . .. on je chak i najmanje bitan... D/A sekcija pri reprodukciji, odnosno A/D pri snimanju, opampovi, kondenzatori, kvalitet PCBa, konektori....

opampovi su extra na Prelude.A izmenjivi su ako bash neko hoce da se igra.elektroliti su aluminium polimer.Na testovima je odlichno filtrirala zvuk.
Samo Onkyo nisam nashao sa nekim ozbiljnijim testovima.Izgleda da je ne rade u velikoj seriji.
Ima li neko link ?

Nazad
Vrh Dno