Šta je novo?

auu,ala sam se sad razocarao!

yogi

Čuven
Učlanjen(a)
23.12.2002
Poena
609
"budžetske verzije AMD Athlon 64 procesora poznate pod kodnim imenima “Paris” i “Victoria” će se izrađivati u Socket 754 form-factor pakovanju :!: ali neće podržavati 64-bitni mod rada kao Athlon 64 CPU. :!: "
"Paris će se pojaviti u drugom i trećem, kvartalu 2004, dok je pojavljivanje njegovog naslednika predviđeno nešto kasnije, verovatno ne pre 2005. "

Znaci budžetski athlon 64 tek za 2 godine. :cuss: :(
dobro sto ce 64-bit da zazive skoro i sto
ce biti puno software-a za verziju sa 1mb L2 .

A sto ne bi bilo puno softvera za ostale verzije ako su x86-32 kompatibilne?

ma mislio sam na software za athlon 64 1mbL2 koji ce moci da radi u 64-bit okruzenju.
znam da je i on x86-32 kompatibilan ali cemu sve to oko
64-bit procesora ako to ne mozes da iskoristis.

Ova vest potice od ljudi saXBL-a i predstavlja njihovu izmisljotinu koja nema veze sa realnosu i pamecu!
AMD nema razloga da na takav nacin sebi zabija klinove u tocak. NJima je u cilju da stvore sto vecu masu zaintersovanih za x86-64 i forsiranje procesora koji ce imati "iskljuce" 64bitni mod je ravno *diotluku. Uostalom ti procesori ce arhitektonski biti potpuno identicni Clawhammeru koji vec ima64bitne registre i nema apsolutno nikakve tehnicke realnosti da budu samo 32bitni!
jednostavno ovde je rec o zestoko dezinformaciji i izmisljotini! AMD ce odrzavati AthlonXP liniju dog god to trziste zahteva a njihovi proizvodni pogoni mogu da postignu. AMD nema proizvodni potencijal da proizvodi nekoliko razlicitih jezgara, a kamoli procesora. U svakom slucaju to sto XBL pise su gluposti. Pa ti ljudi su izvodili nekakve matematicke formule na osnovu kojih se izracunava Model Rating za Athlon64 iako takva stvar u realnosti ne postoji. Procesori dobijaju oznaku nakon benchmarkovanja u nekoliko programa.
Inace Paris i Vicrotija ce se izradjivati u 90nanometara i pojavice se u drugoj polovini iduce godine, a to je informacija koja je vec dugo javno dostupna kroz reoadmap koji AMD objavljuje na kvartalnom i polugodisnjem nivou (ili po potrebi i cesce, ako vrsi znacajnije promene svojih planova) na zvanicnom sajtu.
u svakom slucaju nikako ne moj verovati onome sto Rusi pisu, posto je poznato da zestoko izmisljaju informacije kako bi uvecali posetu na svom sajtu. O profesionalnosti tih ljudi dovoljno govori cinjenica da su svojevremeno testirali beta primerke Clawhammera i izvlacili finalne zakljucke u vezi Athlona64. Prema mojim (a uveravam vas da su jako pouzdane) Athlon64 ce biti KickAss procesor, koji ce imati maltene identicno dugotrajan trzisni zivot kao i Athlon, koji je vise od cetiri godine ravnopravan takmac Intelovim procesorima. Uprkos tome sto mnogi misle da sve znaju o nadolazecem 64bitnom athlonu, uveravam vas da ce se mnogi prijatno iznenaditi onim sto ce AMD pokazati 23 septembra.
Jos jednom to sto je xbit rekao u vezi 32bitnog Athlona64 je totalna glupost!

yogi je napisao(la):
"budžetske verzije AMD Athlon 64 procesora poznate pod kodnim imenima “Paris” i “Victoria” će se izrađivati u Socket 754 form-factor pakovanju ! ali neće podržavati 64-bitni mod rada kao Athlon 64 CPU. ! "
"Paris će se pojaviti u drugom i trećem, kvartalu 2004, dok je pojavljivanje njegovog naslednika predviđeno nešto kasnije, verovatno ne pre 2005. "

Znaci budžetski athlon 64 tek za 2 godine. cuss cry
dobro sto ce 64-bit da zazive skoro i sto
ce biti puno software-a za verziju sa 1mb L2 .

E bas mi je drago,posto u martu idem u vojsku -sto bi vi za male pare igrali Half2 i Doom3 dok ja kopam rovove i brojim dane(salim se naravno) zid

URGH! je napisao(la):
...

E bas mi je drago,posto u martu idem u vojsku -sto bi vi za male pare igrali Half2 i Doom3 dok ja kopam rovove i brojim dane(salim se naravno) :zid:

Da, ali ti zato sada prodas konfiguraciju na kojoj bi verovatno mogao da igras te igre sa gadno smanjenim detaljima, odes u vojsku, i onda po povratku opusteno kupis neku prosecnu konfu na kojoj ce te igre tada da rade ko zmajevi :smk:

Nazad
Vrh Dno