Šta je novo?

Automatsko popunjavanje oglasa

xakep

Slavan
Učlanjen(a)
19.12.2005
Poena
330
Treba mi nesto za automatsko popunjavanja oglasa na KP. Nasao sam AutoFormFiller i izgleda fantasticno, bas kako treba, samo sto ne radi :)

Jel ima neko neki predlog za automatizaciju slanja oglasa, bilo bi idealno kad bi izgledalo kao pomenuti program (http://www.formautofiller.com)?

Oni bese kintu uzimaju za obnovi oglas, mozda da sam napravis macro za neku od popularnih aplikacija ?

Da, ako ne platis moras da saljes oglase ispocetka.

Ne znam na koju macro aplikaciju konkretno mislis.

Mislim na recimo Macro Expert Enterprise v2 9 9 6, mozes probati sa njim, dodas svaki ponaosob makro(gde je svaki recimo 1 oglas) u listu pa ih samo stikliras , one koje zelis, da se sami odradjuju, dok ih uradis malo ce ti oduzeti vremena, posle je sve automatizovano..

Probao sam par slicnih, na kraju i ovaj, i ne odgovara mi nista gde je bitan polozaj misa na ekranu i slicne stvari. Treba mi nesto sto radi kao i Wand u Operi ili slicne stvari u drugim brauzerima.

Tesko ces naci plugin da ti sve radi out of the box, pogotovo jer oni stalno menjaju nesto na sajtu a i u samim skriptama, zato je makro koji namestis lako izmenjiv kad dodje do toga sto sam ti pomenuo..

Ne mora da bude plagin, jos bolje samostalan program. Onaj gore radi tako sto sa date strane ucita sva sto treba da se popuni i onda mozes u njemu da biras sta ti treba od ponudjenih opcija, bilo iz padajuceg menija, radio dugmeta, ili samo da ubacis tekst u polje. Problem je sto se nesto zbunjuje sa padajucim menijem iako ga pravilno procita i sto izgleda ne razlikuje polje za naslov i tekst oglasa pa ignorise polje za tekst. Jos jedna prednost je sto ceka da se ucita cela stranica pa onda radi a priliko masovnijeg ubacivanja oglasa neminovno je da se nekad ucitavanje nove strane malo zaglavi i da propadne ceo posao.

Ove makroe sa video snimanjem sam probao na desetine puta i uvek se desi neka greska. Recimo, prvi pokusaj sa ovim sto si ti predlozio je bio da mi uradi samo izbor iz padajuceg menija i pogresio je - uzeo pogresnu stavku.

Nisi nesto dobro odradio, ne moze da omasi ako si isao kako treba...trebas paziti samo oko skrola, po mogustvu probaj da ga izbegnes itd..

Jesi probao Roboform? Ne znam kako izgleda taj obrazac za oglas, ali Rf moze da popunjava i kompleksnjije stvari.

Nisi nesto dobro odradio, ne moze da omasi ako si isao kako treba...trebas paziti samo oko skrola, po mogustvu probaj da ga izbegnes itd..

Probao sam pre ovog tvog jos nekoliko programa na istu foru ukljucujuci i AutoHotKey i sa svima je isti rezultat. Previse posla da se napravi makro a za ispravan rezultat zahteva hirursku preciznost koju ne mogu da postignem ni za dve operacije, da ne govorim o vise desetina.

Dakle, meni ne treba makro rekorder koji snima polozaje misa i ponavlja radnju, nego nesto sto je na foru programa koji sam pomenuo u prvom postu. Nasao sam jos jedan takav, iMacros, ali i on zapinje.

@ u572 Hvala na predlogu, sad cu da ga probam.

Edit: Ne radi ni roboform. Ne snalazi se sa datom formom. Popuni par polja ali je daleko od bilo kakve upotrebe.

Poslednja izmena:
Ja koristim rf ali samo za neke lozinke/login forme...radi taj posao pristojno...

Ps. Ako nadjes nesto sto radi sa oglasima pisi ovde pa da testiramo zajedno.

Evo s ovim sam najdalje stigao http://www.robotask.com/help/index.php?fill_web_form.htm mada ne znam koliko posto radi kroz explorer ali u svom prozoru koji zatvori odmah po popunjavanju pa ne znam tacno sta je uradio. Jedino sto stignem da vidim je da je popunio tekst oglasa koji nijedan od ostalih ne prepoznaje. Ostaju dva problema - ubacivanje slika (ovaj mozda i uradi nesto po tom pitanju ali ne mogu da vidim) i druga strana na kojoj se daje izjava na kojoj treba stiklirati boks i kliknuti submit.

Vrh Dno