Šta je novo?

Automatska kontrola torrent-a kroz LAN?

marko_n

Slavan
Učlanjen(a)
28.02.2006
Poena
380
Trenutno koristim uTorrent koji kontrolišem kroz WebUI koji je dosta dobar, ali pored toga što malo smara ručno pokretanje/zaustavljanje, mnogo veći problem je što veoma često zaboravim da ga pokrenem.

Da li postoji torrent klijent sa podrškom za automatsku kontrolu kroz LAN, odnosno da bilo koji računar u LANu automatski stopira torrent na aktivnost korisnika, a pokreće ga na neaktivnost korisnika (isti princip kao screensaver recimo). Poenta je maximalno iskorišćenje protoka, dok sa druge strane, torrent ne bi gušio konekciju ako bilo ko nešto radi.

Najpametnije sto moze da se uradi na tu temu je na ruteru QoS, npr ddwrt ima tu opciju,a moze se instalirati na gomilu routera... e sad bas ni on nije skroz pametan, pa da to uvek odlicno radi, vise je onako da ne gusi bas jako ostale na mrezi...
za pocetak ogranici upload, pa ce vec manje gusiti ostale racunare...

Upload je ograničen, sve je konfigurisano tako da što manje guši mrežu, ali opet kad žena skajpuje sa sestrom, secka i nije to to. Takođe surf je osetno tromiji. Probao sam i scheduler, ali ni on mi ne zavržava posao. Prosto ne ide, mora torrent da bude stopiran kad neko koristi bilo koji računar (jer obično to uključuje web).

Pošto uTorrent ima WebUI, već imam gotov interfejs da mu pristupim preko HTTPa, tako da je relativno lako napisati "screensaver" koji bi radio start/stop uTorrenta-a. Ali da ne izmišljam točak ako nešto slično već postoji, zato sam i otvorio ovu temu. :)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno