Šta je novo?

Automatizovana instalacija win2k+SP2 (unnatended), jel radio

Zaboravio sam da opisem moj problem...naime, integrisao sam sp2 u instalaciju win2k, bootabilan CD i sve to, samo sto ne mogu da nastavim instalaciju od trenutka kad mi trazi S/N jer ga ne prihvata...Moze li se to zaobici nekako?...mis'im to je valjda i poenta 'unnatended' instalacije, da sve odradi bez ikakvih pitanja jer sam planirao da je 'unapredim' i instalacijama DirectX-a i svih potrebnih driver-a...Napravio sam i onaj fajl u kome se zadaju detalji konfigurisanja sistema na koje se nailazi prilikom klasicne instalacije, tipa Regional Settings i sl...
aj' ako je neko ovo vec radio, sve sam podatke i 'tutorijalse' pretresao u zadnjih 12h, prerezao RW-ove jedno 10-ak puta, teoriju sam apsolvirao al' me praksa ubija...odo da spavam hrkk
btw...osecam da sam pogresio u nekoj banalnoj stvari:p

fajl setupp.ini u i386 direktorijumu

otvori ga sa notepadom i umesto postojeceg unesi ili ovo

[Pid]
ExtraData=646E77637A6F6D79626A1D94089595
Pid=51873270

ili probaj da prmenis samo zadnje tri cifre pid-a u 270 znaci:
Pid=xxxxx270

taj postupak ti omogucava da preskocis fazu instalacije gde ti se trazi serijski broj.... ;)

ajde ti meni reci koji je to fajl da automatizuje regional setings :)

Imam ja gotov disk w2k + sp2 ako nekom treba nek se javi.

Grobar je napisao(la):
Imam ja gotov disk w2k + sp2 ako nekom treba nek se javi.
Je l' to onaj embedovani? Jao meni bi to trebalo. :)

Moze li neko da mi objasni zasto ste zapeli sa tim "kombinovanim" CD-om. I pre neki mesec je bila ista prica... Dakle, da li postoji neki problem ukoliko se prvo instalira Win2000 pa naknadno SP2? Ili se radi samo u ustedi jednog CD-a?

Nije meni nije jasno, ali da je praktichno imati sve na jednom mestu, ukljucujuci drivere i ostalo, jeste

A šta vam zapravo sredjuje SP2? Koji su se problemi pojavili do sada da su uo?eni?

Kod mene gola varijanta W2K radi do beskraja stabilno i pouzdano, i to ve? duže vreme, da kucnem u drvo. Jedino mi je još BeOS radio tako...

D-KEE je napisao(la):
ajde ti meni reci koji je to fajl da automatizuje regional setings :)

setupmgr.exe sa resource cd-a u deploy.cab-u

ako ne mozes da nadjes (a cisto sumnjam :)) reci pa cu ti poslati..

Zorro je napisao(la):
Moze li neko da mi objasni zasto ste zapeli sa tim "kombinovanim" CD-om. I pre neki mesec je bila ista prica... Dakle, da li postoji neki problem ukoliko se prvo instalira Win2000 pa naknadno SP2? Ili se radi samo u ustedi jednog CD-a?
nema nikakve ustede cd-a - samo usteda vremena - jer ne moras da instaliras sp naknadno vec se automatski instalira windows sa service pack-om. ne postoji nikakav problem ako se sp instalira naknadno.

magick je napisao(la):
Je l' to onaj embedovani? Jao meni bi to trebalo. :)

Imam ja win2k sa ugradjenim sp2 bez sifre jer je placen i reguleran 100% ali ces ga dobiti kao sto sam ja dobio informacije o intelu...:p

Broz je napisao(la):
Imam ja win2k sa ugradjenim sp2 bez sifre jer je placen i reguleran 100% ali ces ga dobiti kao sto sam ja dobio informacije o intelu...:p

E, Broz, da li si nasao nesto?

e ji jes uradio ovo sa w2k ????? ako jesi davaj cd da nareckam, a mozemo da probamo da ubacimo jos neke patch-eve koje ja imam na kompu za w2k.
poz

gladiac je napisao(la):
E, Broz, da li si nasao nesto?

Nasao sam sve i svasta ali ako imas nesto zanimljivo sibni mi na mail i hvala na brizi:)

radi i meni sad...imao sam problema sa serijskim brojem jer ona promena u setupp.ini fajlu mi nije odradila to sto treba, verovatno zbog verzije win-a...Elem, sad sve radi kako treba sa onom RM233-xxx...verzijom (to je OEM verzija) plus sto sa unnatend.txt fajlom preimenovanom u winnt.sif (tako nesto) stavljenom na flopy omogucena je kompletno automatizovana instalacija win-a sa predefinisanim podesavanjima koja stoje u tom winnnt.sif fajlu koji se iskopira na floppy...Ako se secate, kad krene bootovanje setup-a, prvo trazi F6 za 'custom scasi' drajvere, pa sledece sto radi jeste "Loading Machine Configuration Data" i tu krlja po floppy-iju ne bi li nasao taj winnt.sif fajl. Ako njega ne nadje, ide standardna instalacija...Ja sam ostavio samo da me setup pita da biram particiju na koju cu da instaliram i ostalo sve uradi sam (sva ona podesavanja Regional Settings, Serijski broj, Network settings i sta vec) i naravno, integrisan SP2

Broz je napisao(la):
Nasao sam sve i svasta ali ako imas nesto zanimljivo sibni mi na mail i hvala na brizi:)

Sta si konkretno nasao od onoga sto ti treba, a sta nisi pa da procackam malo

Vrh Dno