Šta je novo?

Autoexec.bat ?

soko

Čuven
Učlanjen(a)
26.10.2002
Poena
650
Stariji se secaju ovog bitnog i "svemoguceg" fajla iz DOS-a i starih Win-a.
Za mladje: u pitanju je fajl u koji se upisuju komande koje racunar odmah izvrsava, pri podizanju OS-a bez ikakve akcije od strane korisnika.

E sada, razlog zato je ova tema u ovoj sobi.
Treba mi nacin da mi telefon pokrene odredjeni program bez mojih komandi na ekranu. Ispustio sam telefon i ekran vise ne prikazuje nista. Touch komande rade jer uredno mogu da se javim kada me neko zove i prekinem vezu kada napamet nabodem mesto gde je to dugme.

Potrebno mi je da iz tog telefona bekapujem listu poziva, SMS-ove, mozda jos nesto. Instalirao sam Airdroid i Myphonexplorer ali mi ne uspeva da ih pokrenem na slepo.
Naravno, telefon i SD kartica su kod mene u rukama. Ideja mi je da na karticu (ili sam telefon, preko USB kabla) ubacim taj neki samoizvrsni fajl i u njemu napisem komandu za pokretanje programa.

Svi drugi predlozi kako da dodjem do pomenutih podataka su dobrodosli.
Nakon sto to izvucem taj ZTE Blade moze da ide u kantu ili u delove posto je odradio svoje, ne isplati mi se da ga popravljam.

Ne mozes to na Android-u. Razmisliću da li možeš na neki način da dodješ do tih podataka, pa javljam ukoliko mi padne nešto na pamet.

Edit: Palo mi je nešto na pamet. Da li ti je uključen USB debugging na telefonu?

Poslednja izmena:
Ne secam se jer mi nikada nije trebalo.
Verovatno nije ako sam morao ja da ga ukljucim. Ako je po defaultu ukljucen onda ga verovatno nisam iskljucivao.

USB debugging сам палиш...

Kod retko kog telefona je uključen po defaultu.

Priključi ga na računar i instaliraj sve drivere za njega. A onda u Device Manager pogledaj da li imaš prijavljen uređaj pod nazivom ADB, pa reci.

Ne, nema ADB.
Tu je Mass storage device i jos nekoliko uredjaja sa imenom ZTE.

Ništa. To onda značajno komplikuje stvari, pogotovu jer je u pitanju ZTE. Ako se setim nečega, javljam.

Vidim ja da cu ipak morati da zamenim ekran da bih dosao do tih stvari.

Cudno je da niko nije napravio neki alat za samoizvrsenje nekih komandi, programa...

Pa nije Android tako šupalj kao što pojedini misle. Tako nešto bi moglo da naruši privatnost korisnika.

A opet, da ti je uključen USB Debugging, ili pak da je neki drugi proizvođač u pitanju, završili bi to bez problema.

Nazad
Vrh Dno