Šta je novo?

AutoChc.exe program not found

Učlanjen(a)
04.02.2007
Poena
935
Imam jedan ogroman problem na desktop racunaru gde je instaliran Windows XP SP2.
Naime od juce nikako ne mogu da dignem sistem na istom obzirom da mi se pri samom kraju podizanja OS pojavi poruka
\Systemroot\windows\system32\AutoChc.exe program not found - skipping AUTOCHECK
nakon koje se vise nista ne dogadja, tj. to ostaje na ekranu dok ga ne resetujem.
Probao sam sve sto mi je palo na pamet ali nista ne pomaze, zato vas molim, pomagajte!
Hvala unapred.

Probaj da odradis repair sistema

Cestitke na 1000 poruci!
Inace probao sam da odradim repair sistema medjutim kada odaberem opciju repair trazi mi administrator password, a ja je se jednostavno ne secam - stavise ne secam se ni da sam uopste ikada i imao neku password. Bez administrator password ne mogu dalje da nastavim sa repair procesom.

Cek malo, ne treba da ulazis u konzolu i ne treba ti administratorska sifra da bi odradio repair. Znaci tek na drugom ekranu kada instalacija detektuje postojece operativne sisteme i ponudi ti izmedju ostalog i opciju repair doticnog OS.

Cek malo, ne treba da ulazis u konzolu i ne treba ti administratorska sifra da bi odradio repair. Znaci tek na drugom ekranu kada instalacija detektuje postojece operativne sisteme i ponudi ti izmedju ostalog i opciju repair doticnog OS.

Pa da, jer ja imam dualboot - Vistu i XP, tako da kada me pita za OS ja mu kazem 1 (tamo gde mi je inace XP) i onda mi on trazi administrator password.

Ne znam da li se razumemo pa cu ovako da objasnim, prva slika pritisnes ENTER, druga slika F8, treca slika R. Ali da znas posle toga ce ti butovati samo XP tako da ces morati da odradis i repair Viste ili reinstalacija Viste. Ako si ovako odradio onda sam ja u zabludi tako da mozes sve ovo da zenemaris. Poz

Prilozi

• 1.webp
    1.webp
    19.5 KB · Pregleda: 62
  • 2.webp
    2.webp
    26.3 KB · Pregleda: 46
  • 3.webp
    3.webp
    18.3 KB · Pregleda: 44
Nisam tako odradio, ali probacu mada mi se bas i ne reinstalira nijedan OS.
Ono sto mene najvise buni jeste to sto ja u windows\system32 imam taj fajl autochc.exe tako da mi uopste nije jasno kako moze da bude not found a on stoji tamo.

Otkrio sam u cemu je problem ali ne znam kako da resim taj problem pa stvarno molim pomoc za sledece!
U registry bazi HKEY_LOCAL_MASHINE\System\CurrentControlSet\Control\Session Manager\ nedostaje kljuc BootExecute sa vrednoscu autocheck autochk * tako da verovatno zato kaze da nije nasao autochc.exe iako ga inace ima.
Sta se moze uraditi da se resi ovaj problem nedostajuceg kljuca, te da OS moze da se podize normalno?

Resen problem!!!
U HKLM\System\CurrentControlSet\Control\Session Manager\ sam uneo novi multistring value BootExecute sa nedostajucom vrednoscu autocheck autochk * i prilikom restarta OS se podigao bez plavog ekrana i upozorenja da autochk.exe not found.

Kako si to odradio kad nisi uopste mogao da udjes u sistem ?
Bilo bi korisno da objasnis ako jos neko bude imao slican problem.

Nazad
Vrh Dno