Šta je novo?

AutoCAD to Word (wmf), problem sa Č i Ć

banezi23

Cenjen
Učlanjen(a)
11.07.2013
Poena
169
Pozdrav društvo,

Poceo da me nervira ACAD tj. ne uspevam da nadjem resenje, pa ajd vas da pitam mozda neko zna.

Želim da zalepim sliku iz ACAD u Word. Najlepse mi izgleda otisak kada crtež eksportujem u *.wmf i kropujem ga u wordu ( ili copy deo crteza iz ACAD, pa paste special u wordu).
Ali iz nekog razloga u ovom slucaju tekst mi ne prepoznaje slova Č i Ć (Š,Ž rade ok).
Probao sam i sa promenom fonta, ali isti problem i sa Arial i sa Times new roman.

Plotovanje u PDF, pa izvlačenje slike, mi takodje ne izgleda dovoljno dobro kao wmf.

Jel postoji neko rešenje za ovo ili nacin da dobijem izgled u wordu kao *.wmf, ali sa Č i Ć? Ili na koji nacin da dobijem najbolji izgled u wordu?

zumiras deo koj hoces da prikazes u wordu ... pa print screen ... ubacis u paint .... sacuvas kao sliku ... i to je to.

najmanje cimanja :) btw ... zamenis pozadinu u belu :)

a mozes i da ubacis objekat ... a prekucas tekst u wordu, samo to smara :)

banezi, ako veličina fajla nije problem, probaj da eksportuješ kao bitmapu u dovoljnoj rezoluciji. Da li si proba da wmf kopiraš preko posrednika? Recimo acad u corel, pa odatle u word.

Iiijao :glupp: :smash: Ne znam zasto se nisam setio najjednostavnije varijante. Bice malo vise posla, ali deluje korektno.

Izgleda da moze i preko posrednika. Trenutno jedino imam CS6, i on ne proguta Č i Ć, jedino sto nema mogucnost eksportovanjam u *.wmf fajl. Ne znam da li corel ima tu mogucnost, sada cu to proguglati, posto bi mi dosta ubrzalo posao. Moze i kao bitmap, al opet moram da zumiram deo po deo, mislim da ce mi i taj nacin oduzeti dosta vremena.

Hvala na savetima, tragam za najbrzim resenjem. :)

Vrh Dno