Šta je novo?

AutoCad, ArchiCad i 3D Studio Max - hardverski zahtevi

ciki022

Slavan
Učlanjen(a)
16.05.2006
Poena
379
Postavio sam pitanje u ovom delu foruma, međutim moderatori premestili u Šta da kupim, dobio sam čak i neke negativne poene, uglavnom nije mi to bila namera, nisam dosada dobio nikakve odgovore, pa preformilišem pitanje

Pitanje je koje minimalne laptop komponente ( CPU, RAM i eventualno grafička ) bi zadovoljile studentske potrebe za AutoCad, ArchiCad i 3D Studio Max ( neznam koje verzije programa bi se koristile, predpostavka najnovije )
Znači ne mora to da leti ( kad završi studije i počne da zarađuje od toga, verovatno će kupiti mnooogo bolji računar ), već da omogući neki "pristojan" rad

Znam da je poželjno što brži CPU, više RAM-a ( za grafiku nisam siguran da li je toliko bitna, mada vidim da se spominje nVidia i njeni CUDA prosecori kao dobar izbor)
Već sam nalazio na ovakve postove sa komentarima da za najnovije verzije treba bar quad core i 6-8 GB ram, a za npr autocad 2007 neki dual core i 4 GB.

Molio bih za neki konkretan predlog komponenata i to iz iskustva nekog kot to aktivno koristi, a ne "čitao sam na forumu, može to i to"

Ukoliko je grafika bitna, možda ići na neki normalan dual core a uzeti neku neintegrisanu grafiku ( nVidiu )

Nisam naveo okvirnu sumu kojom se raspolaže ( možda je u tome problem za opomenu ), ali nema se puno para

Unapred hvala

Poslednja izmena:
Za pare koje ces dati za lap, na kome iole moze da se radi, moze se uzeti jako dobra desktop+monitor masina.
Lap treba zbog seljenja i odlaska kuci vikendom, itd?
...
Da vidis polovne neke jace, licno msm da 17" tu presudno, a vecina 17" su i jake masine, imas cak i od 19" al to je vec preskupo.
...
Da, 8-16GB, i5 ili FX, al ne moze tu mnogo sta, pravi desktop replacement, izem ti ovaj engleski, je oko 1500-2000€, polovan kazi za 1000€.
Modele ne znam.
AL opet ti kazem sve je to na misice... ne znam sta je pametnije? Selidbe nisu problem, problem su raspusti i dolazak kuci, a za 1000-1200-1400€ se mogu uzeti
skoro pa 2 desktopa, i to dobra.
Uf, nisam pametan, to za male pare ne ide, a za velike....velike su bas velike!
....
To ti je kao ono, treba mi auto za prevoz 6 putnika, ok, treba ti, i nemas para, al ne ide to...treba ti minibus/kombi.
...
I jos nesto, a to je moje iskustvo iz pocetaka ucenja sviranja gitare, kada sam imao neku tarabu rusku, bukvalno, koja mi je zagovnala celu osnovnu skolu, revidiraj malo pristup "kad bude trebalo zaradice"
To ti govorim iz najbolje namare, njemu/njoj SAD treba nesto sto ce zaista brzo da radi, pa i da leti ako treba.
Zasto?
Pa zato sto vreme brzo ide, naucice vise, znace bolje, relativno, od toga kao uci se ti na ovome pa posle predji na drugo, nema vajde, jednostavno ne funkcionise to tako u CGu.
Sto bolju masinu imas, bolje radis, te price o optimizaciji, itd...to ostavi za udruzenje sahista prve proleterske brigade, ja imam jednog takvog u kuci, i vrlo dobro znam kuda taj stav vodi.
...
Sto se tice PCa, pocinjao sam, u ovoj novoj eri sa K6-duronom, i za 3 meseca na Northwoodu 2.4Ghz naucio vise nego za 2 godine na Duronu, P4 sam imao na poslu tada, tako da...
Aj sretno ti bilo!!!

Poslednja izmena:
Vrh Dno