Ako trazis neki odgovor bilo bi u redu konretno i pitanje da postavis?
Ovako covek nema pojma za sta pitas, sem da su sijalice u pitanju...
Prolazi moj burazer ih ima, i prolazio je 2 godineDa li Osram night breaker laser H7 prolazi tehnicki pregled? (far bez projektora)
I da li ove sijalice vise greju od standardnih H7 sijalica?
Hvala na odgovoru.
Realna cena ima ke 3500-4000,ne znam gde si gledao te po 7000-9000din.Konkretno za Osram 55W PX26d NIGHT BREAKER 200 / 2 kom
I sta se preporucuje za obican far? Led ce da baca na sve strane sigurno.
Neko jer imao iskustva sa:
Osram night breaker 200 H7
Philips RacingVision GT200 H7
Dobre halogene su bolje od led sijalica, u reflektujucim farovima. Led nije napravljen za takve farove cutout je totalno van svake pameti, hot spot ne postoji vec samo jedna kocka svetlosti. Nema veze sa stelovanjem, ne moze se popraviti. Ako vozite par sati, oci ce vam se zamarati mnogo vise i videcete mnogo manje.
Led mnogo vise baca tik ispred vozila tako da je tu suvise osvetljen asvalt, tako da ne vidite jasnije i bolje u daljinu.
Nakon par sati voznje, primeticete da se vise zamarate i da manje vidite "u daljinu"
Nisam znao da postoji led plafonjera namenjena za isključivo led sijalice.Meni rijetko ko blicne, a imam (Philips) LED u halogenom faru. Osjetno su jace (fluks) od halogenih, i sire je vidno polje. Mozda neki misle da su mi duga upaljena 😁 Komotno mogu da vozim sad samo sa kratkim svjetlima.
Protivnici LED-a, zasto koristite LED sijalice kuci u plafonjerama, lampama i slicnim svjetiljkama (grlima) koje nisu namjenjene za koriscenje LED sijalica. Mislim ako se fura ta prica, neka se fura u svemu. Barem bih ja tako.
Pa kuci ako nekom smeta, smeta samo onom ko je ugradio tu sijalicu. A u saobracaju ako nisu ugradjeni kako treba, a na 70% (ako ne i vise) nisu, smetas drugim ucesnicima. Svakako je mnogo vozila u saobracaju koji nemaju nastelovane farove kako treba.Meni rijetko ko blicne, a imam (Philips) LED u halogenom faru. Osjetno su jace (fluks) od halogenih, i sire je vidno polje. Mozda neki misle da su mi duga upaljena 😁 Komotno mogu da vozim sad samo sa kratkim svjetlima.
Protivnici LED-a, zasto koristite LED sijalice kuci u plafonjerama, lampama i slicnim svjetiljkama (grlima) koje nisu namjenjene za koriscenje LED sijalica. Mislim ako se fura ta prica, neka se fura u svemu. Barem bih ja tako.
Za drugo i trece se slazem....Ja pricam iz iskustva i za reflektujuci far.
Led umara mnogo vise nego halogene, jer vozim duze relacije pa primetim.
Ima brdo klipova na youtube-u koji potvrdjuju sve ovo sto pricam, ukljucujuci i rasipanje snopa, etc.
Dobra led sijalica kosta 100e, sto ie apsolutna glupost baciti pare na to, kada moze da se kupe retrofit farovi za 300, 400e.
Drugo, tehnicki pregled - padanje na istom
Trece - lose podeseni farovi su opasnost i za vas i po druge. Neke led sijalice imaju do 3,4 puta veci output od halogene. Kada to pomesas sa losom ugradnjom, ne adekvatnom sijalicom za ref far, dobijes opasnost na putu.
Meni rijetko ko blicne, a imam (Philips) LED u halogenom faru. Osjetno su jace (fluks) od halogenih, i sire je vidno polje. Mozda neki misle da su mi duga upaljena 😁 Komotno mogu da vozim sad samo sa kratkim svjetlima.
Ima li ih od 35w H7?Ja sam presao sa LEDA na halogeni powertech ultra white i odusevljen sam!
Eto ti si odusevljen sa sijalica od 800 din, dok ljudi bacaju na Philips i Osram x5, zato i kazem to su ciste navlakuse sa tim sijalicama.Ja sam presao sa LEDA na halogeni powertech ultra white i odusevljen sam!
Oni što voze Kia neka se pomire sa tim da ce vecno plaćati harac zato sto voze takve automobile, tipa Kia, Hyndai... Redje modele, koji nisu popularni za rasturanje, zato je i klepanje... Nesto iz Vag grupacije, francuzi, italijani...na svakom ćošku nadjes, a te egzotike.... Niko ne razmislja peilikom kupovine... Dugo sam bio u auto delovima, pa "malo" znam kakve su ti kalkulacije.... Drugar samo radi Sang Yong, par modela, ko bi pomislio ali tu za par delova, za koje cekaju u redu otplati ceo auto...Pa sada baš da nisu skupi novi moderni farovi, čak i halogeni...
Pogledaj pošto je far za npr. Kia Ceed?!?
Običan halogeni, sa LED dnevnim i motorićima za nivelaciju (kod nekih farova su u setu).
Koji auto je u pitanju?Za moj auto, polovan, a da valja je oko 250 eura. Nov je oko 100k dinara. Na to treba dodati troškove ugradnje i podešavanja.
Ako je loša UV zaštita sijalice ili ako ima veću snagu od 50 W, far relativno brzo strada.