Šta je novo?

Auto radio sa bluetooth dilema

boki99

Slavan
Učlanjen(a)
06.01.2010
Poena
330
Ako moze da mi neko objasni kako mu radi bluetooth na auto radiju. Trebalo bi mi da mi automatski pronadje android telefon i da pustam muziku sa telefona, e sad posto su to obicno fajlovi od po 60 minuta trebalo bi mi da je omogucena Fast Forward funkcija unutar samog fajla. Moze li to preko bluetootha ili moze samo skip odnosno next track? Nadam se da nisam previse konfuzno napisao, ako treba pojasnicu.

Takodje mi treba odgovor dali postoji neki auto radio koji preko bluetootha recimo pušta muziku i odgovara na pozive a da ne moram da promenim mod na samom autoradiju. Mislim na ono :
1.Wireless Audio Streaming
2.Wirleless Mobile Handsfree

Iz iskustva sa LG radiom sa bluetooth-om, mislim da je to totalni promasaj za slusanje muzike.
Lepo se nalazi sa telefonom, komuniciraju, preko radia mozes da menjas pesme (cini mi se i FF).
Za javljanje na telefon je odlicno resenje, makar slusao i neki drugi izvor zvuka, on svira a ti samo stisnes dugme volume na auto-radiu da primis poziv.

Losa stvar je sto je kvalitet A2DP za prenos muzike jako los, vrlo je izrazen onaj digitalni sum i umara posle samo jedne pesme. Dovoljno je los zvuk da treba zaobici bluetooth za ovu primenu.
Takodje, retko kada uparujem telefon sa radiom, jer me mrzi da upalim bluetooth na telefonu. Lakse mi je da stisnem speakerphone dugme na telefonu kada me neko zove u voznji.

Poz

Ja bih dodao da uz trosenje baterije telefona, i jos bitnije - bezbednost u voznji, ovo svakako nije dobra ideja.

Ja bih dodao da uz trosenje baterije telefona, i jos bitnije - bezbednost u voznji, ovo svakako nije dobra ideja.

Mislis na speakerphone ili na bluetooth auto radio?

Bluetooth auto radio je kulturno resenje za pricu i voznju, samo se stisne najvece dugme i prica se kao sa suvozacem. Eventualno se volume podesi.
Za zvanje je komplikovano jako, lakse je na telefonu pozvati nekoga, a to svi znamo koliko je zgodno u toku voznje.

Iskren da budem, isto me ometa i pretraga na gps-u, ili bilo sta drugo sto zahteva skretanje pogleda sa puta pri voznji.
Zato vise i ne uparujem telefon, propustim poziv pa se javim 5 minuta posle kada se parkiram, ionako nista nije toliko hitno...

Mislim na kontrolu plejliste preko telefona, bespotreban ulazak u veoma rizicnu voznju - u voznji po gradu bi svakako vrlo brzo uzela danak. A bluetooth streaming bi svakako rapidno trosio bateriju - a nije preporucljivo istovremeno je puniti.

Playlistu ucitas na pre voznje, posle samo menjas pesme na dugme , isto kao stanicu na radiu ili pesmu na cd-u.

Znam samo da kada koristim gps na telefonu i punim ga u isto vreme, njegovo metalno kuciste se usija na 70C, sto sigurno ne valja, ali radi 3. god za redom bez problema

Bluetooth sam imao na predhodna dva uredjaja i ni najmanje mi ne nedostaje, cak ni za razgovor, a o slusanju muzike necu ni da govorim. Mislim da je mnogo bolje resenje bluetooth slusalica, a za slusanje muzike da to bude neki bolji uredjaj sa usb-om.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno