Šta je novo?

Auto radio do 7000 rsd

Vegeta

Cenjen
Učlanjen(a)
15.10.2011
Poena
195
Ja sam kupio taj Sony pre metar dana. Sve pohvale iskreno. Nisam ni isprobao preko USB-a da slusam al preko AUX-a je odlican zvuk.

ja sam malo zaostao... ovi nemaju vise cd? Super lepo su se setili :)

ne znam kakva je reprodukcija sa usb kad se poredi sa CD, ako moze neko ko ima cd plejer sa USB da mi odgovori? posto kad presaltam sa CD na AUX, zvuk je 60% tishi i moram da odvrnem plejer do kraja da bi se culo kao CD kad je do pola pojacan...

Prikljucio bih se sa pitanjem sta je ok na ove radio aparate dodati u vidu zvucnika, napred i pozadi? Nista preskupo, recimo da se uklopim u 150 radio+ zvucnici ako moze

ne znam kakva je reprodukcija sa usb kad se poredi sa CD, ako moze neko ko ima cd plejer sa USB da mi odgovori? posto kad presaltam sa CD na AUX, zvuk je 60% tishi i moram da odvrnem plejer do kraja da bi se culo kao CD kad je do pola pojacan...

Sa USB-a ti je zvuk identičan kao kada je isti file narezan na CD. Glasnoća sa AUX-a u celoj priči najviše zavisi od uređaja koji reprodukuje muziku i koji je priključen na AUX. Pojačaj na njemu na maksimum. Ako je u pitanju neki telefon ili MP3 player, taj izlaz je prvenstveno namenjen da radi sa slušalicama a ne sa AUX-ima. Kod njih je bilo raznih priča o propisima oko glasnoće zvuka u slušalicama te su često veoma uštrojeni što se tiče snage tih izlaza.

Što se tiče kvaliteta zvuka CD vs USB, to ti zavisi od fajla koji slušaš. Audio CD generalno ima bolji kvalitet zvuka u odnosu na MP3, ali koliko se to može čuti na automobilskim audio sistemima i zvučnicima je pitanje za filozofiranje.

recimo da su u pitanju iskljucivo MP3 fajlovi - CD vs USB, dakle ne bi trebalo da bude razlike?

po meni, prednost ovih CD plejera koji imaju samo USB i AUX je sto citaju flac, pa kontam da bi trebalo da se primeti kvalitetnija reprodukcija na kolko tolko pristojnim zvucnicima, tipa elipse od 70ak eur i prednji od 50ak eur, npr hertz ili infinity i ostali ozbiljniji proizvodjaci...? a druga prednost sto valjda trose manje struje jer ne vrte disk konstatno, sto opet moze da utice na potrosnju goriva, po recima Mirka [SAT Plus] ali verujem da je to zanemarljivo osim na duzim putovanjima kad se rokne i klima i punjenje navigacije i jos gomila potrosaca odjednom...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno