Šta je novo?

Auto pojacalo i woofer u kucnoj varijanti

cronaldooo

Cenjen
Učlanjen(a)
20.09.2012
Poena
170
Ako je neko spajao auto pojacalo i woofer na komp neka kaze nesto o tome...

spajao sam ja skoro, kao i sam cd plejer i elipse, i preko auxa isla muzika sa kompa...

to je bilo cisto experimentisanje posto mi je muzika van auta trenutno a ovo frontier napajanje mi se vuklo naokolo pa reko daj da spojim da vidim na sta ce da lici...

u sustini, nije to to, prvo, ne moze dugo da radi jer napajanje nema snagu za ovo clarion pojacalo od 200rms...drugo, posle 2 pesme idem ko suntav ceo dan...jednostavno, iako volim bass vise nego leba da jedem, ovoliko kolicina bassa u sobi jednostavno nije zdrava...kad ja to kazem, sto bassujem non stop pa makar isao do trafike, al ima da okrenem jedan krug i da izbasujem par pesama i da zadovoljim dnevnu potrebu za masiranjem bubrega xD ali jednostavno, nije isto u kolima i u sobi...zato uzmi neko stereo pojacalo i napravi sam kutije sa nekim ugradnim zvucnicima 12" kao sto vidjas po klubovima i diskotekama, mislim da ce to biti ono sto trazis, ja sam se takvim kucnim setupima odusevio ;)

Ja sam koristio ovo sa dobrim dvokanalnim pojacalom i dobar je bas,ali malo je prejako posle nekoliko minuta pocinje uvo da me boli sto nije zdravo :)
Sada sam stavio u oglase pojacalo i woofer jer ocu da nadjem da uzmem samo woofer Logitech z-5500.
Evo i slike:DSC00960.JPG

Hvala na odgovorima ;)

Nisi naveo zasto te ovo interesuje. Ako je za trajno resenje nije to-to, puno muke i budzenja da se to napravi da radi kako valja. Za zurku ili neko privremeno resenje moze da posluzi, ali je osnovni problem resenje napajanja pojacala, ako radi na vecoj snazi. Treba jak izvor 12V (pozenjno 14V) koji ce biti stabilizovan, a to trazi veliki trafo ili kacenje kondezatora od 1F radi stabilizacije. Sto se tice basa zavisi od kvaliteta, jer ima nekih koji mogu da se mere sa vrhunskim kucnim, daleko bolji od Z5500. Kada se nakace na sistem mora se sve lapo izkalibrisati da se dobije normalna zvucna slika, da ne bude zvuk prebogat sa basom. Lakse resenje je kaciti ga na kucno pojacalo, samo treba lapo odraditi cat-off frekvenciju (sta ce da svira woofer).

Nisi naveo zasto te ovo interesuje. Ako je za trajno resenje nije to-to, puno muke i budzenja da se to napravi da radi kako valja. Za zurku ili neko privremeno resenje moze da posluzi, ali je osnovni problem resenje napajanja pojacala, ako radi na vecoj snazi. Treba jak izvor 12V (pozenjno 14V) koji ce biti stabilizovan, a to trazi veliki trafo ili kacenje kondezatora od 1F radi stabilizacije. Sto se tice basa zavisi od kvaliteta, jer ima nekih koji mogu da se mere sa vrhunskim kucnim, daleko bolji od Z5500. Kada se nakace na sistem mora se sve lapo izkalibrisati da se dobije normalna zvucna slika, da ne bude zvuk prebogat sa basom. Lakse resenje je kaciti ga na kucno pojacalo, samo treba lapo odraditi cat-off frekvenciju (sta ce da svira woofer).

Ma kakvi za trajno resenje to sam probao da vidim kako izgleda dok ne uzmem nesto ozbiljnije,ovaj moj woofer je dobar ali nije nista specijalno dok je pojacalo dosta ozbiljnije.
Evo i testa doticnog pojacala:

http://amp-performance.de/191-Quadral-Traffic-Krypton.html

Hvala!Pozz!

Woofer je slabasan, pojacalo je nesto bolje (neka zlatna sredina), ali daleko je to od ozbiljnih uredjaja. Ozboljni uredjaji za kola sviraju da ne poverujes u kucnim uslovima, jer se u kolima i ne moze lepo cuti kvalitet reprodukcije.

Woofer je slabasan, pojacalo je nesto bolje (neka zlatna sredina), ali daleko je to od ozbiljnih uredjaja. Ozboljni uredjaji za kola sviraju da ne poverujes u kucnim uslovima, jer se u kolima i ne moze lepo cuti kvalitet reprodukcije.

Upravo tako. :)

Nazad
Vrh Dno