Glenn
Čuven
- Učlanjen(a)
- 16.07.2008
- Poena
- 575

Auto Club Revolution is the online racing game built in collaboration with the motor industry, featuring the world's most desirable cars to race online at real race tracks. Compete in single and multiplayer racing events take on the challenge of a racing leaderboard event or chase down the many in-game achievements.
http://autoclubrevolution.com/en/
[youtube]W3TxdKH2WHk[/youtube]
Evo jedan free racing naslov koji je jos u beti. Ne treba nikakav kljuc, beta je otvorenog tipa. Pisao sam na drugim stranicma o igri pa da se ne ponavljam samo cu se citirati:
Igram je nekih pola mjeseca, istina na kyboardu ali postoje assistencije koje hendling super odradjuju pa je zabavno i sa tastatureom a naravno, ko ima volan ili gamepad asstsiencije moze manuelno podesiti kako mu odgovara.
Da odgovorim na ovo pitanje, da li je igra pay to win.
U igri postoji 54 modela i od toga se 30 njih moze uzeti ingame kreditom kojeg zaradjujete igrajuci. Ostalih 24 se mogu kupiti samo pravim novcem ili ti "E" ingame valutom.
No, nije sada da zadnjih 24 automobila, najjaca automobila, mozes kupiti samo ke$om. Primjerice, evo zadnjih top 14 automobila i ovi boldovani se mogu kupiti ingame kreditom:
Bugatti Veyron EB 16/4
Koenigsegg Agera
Koenigsegg CCX
GUMPERT apollo s
Pagani Zonda Cinque
Pagani Zonda F
McLaren F1
Supercar Engineering, Inc. RaptorGTR
McLaren MP4-12C
Dodge Viper SRT10 ACR
Ford GT
Mercedes Benz SLR McLaren
TVR Typhon
Chevrolet Corvette ZR1
Sa druge strane, mozete napraviti "sobu" gdje staviti limit da mogu uci samo oni kiji imaju auto isto vase. Primjerice uzmete free corsu, napravite sobu i stavite limit da samo oni sa tom korsom moze uci i voziti trku tako da na taj nacin mozete izbjegavati placene ili jace modele od vaseg.
Postoji jos jedna stvar a to je VPR class broj. Npr kupite auto ciji je VPR broj 400. Ako ga doradite i stavite dodatne dijelove, taj VPR broj raste pa bi bilo da su oni sa vecim VPR brojem bolji automobili (npr stavite bolje gume i to vam dodje +40 VPR, bolje kocnice +30 VPR te na kraju dobijete konacni VPR broj).
Kada naprabvite sobu napravite max limit VPR. Ako je vas automobil na VPR 556, vi stavite da mogu voziti oni sa max 556 VPR brojem i tako izbjegnete jaca auta.
Sve u svemu savjet svima ko voli racing igre. Ono sto moram spomenuti da su automobili bez dodatne opreme dosta losi automobili. Nemojte se odvratiti od igre kada vitie da se auto ponasa kao autobus u krivinama. Strpljenja malo i vidjetcete veliku razliku kada ga potpuno opremite.
Sto se tice free automobila, dobije se corsa OPC. Kada se ulogujete dobitcete poruku sa kodom koji vam dodijeli nesto bolju korsu i besplatan M3 model koji se ne moze doradjivati.
M3 model je prilicno los. Mozda bolji od defaultnog M3 modela ali se dosta ljulja. Ono sto bih savjetovao jeste da preskocite sva auta i dobiejte bespaltnu BMW M1-inicu ako akcija i dalje traje:
http://www.bmw-motorsport.com/en/fascination/bmw-experience-auto-club-revolution.html#Download
Kliknuti dole na Visit Website. Pratiti uputstva i mozda se odveze jedna utrka. Ja je nisam odvezao jer se nesto zabagovalo ali sam dobio auto.
Opremio sam ga skroz za nekih 10-14 hiljada i auto je na VPR 556.
Sto se tice ingame kredita, dobije se prosjecno 1000 Cr po utrci. Nekada se dobije i po 3 hiljade a nekada i manje od hiljade. Zavinso od broja krugova, igraca, utrke i ko zna cega.
Istina da za bolja auta treba dosta utrka. Npr ja sma kupio TVR Tuscan S
koji kosta 100 000. Dosta je to utrka ali mu je i VPR sa punom opremom 617 dok je recimo najjacem modelu Bugatti Veyron EB 16/4, VPR 598. Ne znam da li je zaista TVR bolji od defaultnog vejrona no nije to sada ni bitno
Najveci problem igre jeste mali broj online igraca. Istina da uvijek ima utrka i uvijek se moze voziti sa ostalima ali je recimo 50-70 broj online igraca prilicno mali.
Imajte na umu da je igra u beti i da neke stvari ne stimaju ili fale itd..