Šta je novo?

Auto Adjustment

D@m|r

Čuven
Učlanjen(a)
30.03.2005
Poena
619
Malo pre sam skontao tek da mi Auto Adjustment ne radi vise :) posto mi je slika malo mutnija i crna slova vuku na crvenu boju malo reko da probam tu opciju kad ono nece ***. Citam po netu i kazu da ta opcija ne radi preko DVI ??? Pa jel to moguce koristio sam to preko 3 godine i uvek mi radilo dok nisam sad od skoro uzeo novu plocu :D

Uvek sam koristio DVI kabel bez ikakvih adaptera spojen direktno na graf i monitor isti slucaj sad i nece :mad:

Jel zna neko u cemu je fora?

Ne znam da li je do DVI ili do cega ali meni ista dva monitora na XP i Analogno prikljuceni imaju Auto Adjustment tacnije radi kao i Magic Tune a DVI prikljuceni na Win 7 nemaju.
Magic Tune instaliram i ono stalno trazi restart da bi program radio i posle vise nisam ni pokusavao.

Pa Auto adjustment radi SAMO kada se koristi VGA kabal, ne i kada se koristi DVI (koliko je meni poznato).
Ne znam kako si ranije mogao da ga koristis ako si isto imao dvi kabal...

Menjao sam plocu, proc i memoriju ostalo ni pipno vec neko duze vreme. 100% sam siguran da mi je auto adjustment radio preko DVI kabela (DVI u DVI direktno) Cesto koristim ono dugmence da prebacim sliku na analog pa promasim i uradim auto adjustment. Mislio sam da ce mi to resiti problem sa slikom... Malo je nekako cudna pogotovo crna boja vuce na crvenkasto.

Prvo nije ni svaki DVI digitalni. Drugo Auto Adjustment - bar kod mene - radi samo korekciju polozaja slike na monitoru. Pre 10tak dana mi je drugar iz stamparije donosio uber profi spektrometar da nastelujem monitor kada sam slucajno overio "Auto Adjust" u toku kalibracije, na moje iznenadjenje slika se nije ni malo promenila - u tom trenutku sam radio kalibraciju boja i spektrometar nije reagovao na "Auto Adjust".

Monitor mi je Philips 220VW povezan preko D-Sub kabla.

Nazad
Vrh Dno