Šta je novo?

AURORA coin - sta se desilo ?

diviner

Čuven
Učlanjen(a)
25.12.2001
Poena
620
Postavljam kao novu temu, posto cini mi se, dogadjaj zavredjuje nesto vise paznje nego sto je to uobicajeno u svakodnevnoj forumsko-postovskoj prepisci ?

Nego sta bi :) "(wtf sto bi rekli braca ameri) ? Sta se desilo sa ovim novcicem, o cemu se tu zapravo radi, posto je isti dostigao nezabelezenu "kapitalizaciju" (prestize LTC i jos raste po vrednosti barem)? Da li je moguce da je u pitanju toliko veliki scam/prevara/lozana...ili mozda prisustvujemo istoriji, i tome da u narednim danima nedeljama, AURORA coin postane prva legalizovana zvanicna kriptovaluta koja bi mogla da bude ozvanicena od strane islandskih vlasti u nekoj skorijoj buducnosti?

http://coinmarketcap.com/

ili ovo sto pise na coinmarketcapu i nisu neki relevantni pokazatelji ?

Ili je ovoga vec bilo u proslosti a ja kao vrlo mlad i neukusan eto ne znadoh :)...

Poslednja izmena:
Ta kapitalizicija je nepostojeca..vidis gde pise koliko ima novcica ali to je netacno zato sto ti novcici nisu u opticaju vec ce biti podeljeni stanovnicima islanda ..u opticaju je ni 100 deo tako da je prava market kapitalizacija 100 deo od toga sto pise..kad budu podeljeni stvarno mislis da ce ostati ta cena

sad lepo Island napravi neku vrhunsku menjacnicu i neki pandan bitstampu i eto stabilnosti coinima

Ok ali ja kapitalizacija je velika u btc-u svakako ;)

Rudari se ona svo vrijeme... i sam sam iskopao par komada, ali dok je diff bio ispod 2000, sad vec mislim da ga nema smisla kopati:

Cena AURa je skocila zbog izlaska na criptsy i swiss, tako da mislim da je to to (krenula je polako dole)... no cak i sa ovom cijenom, sa diffom koji je vec 4500 , sa blokom koji se dugo trazi, konfirmacijom od 16 sati , cisto sumnjam da je isplativiji od ltca...

Citajte malo sajtove zasto je skocila cena. Izlazak na neke berze nema veze sa skokom coina.

Pa potreban je logican zakljucak u citavoj stvari. Drzava koja ima veliku inlfaciju i koja ne voli banke je na neki način stala iza coina i zato je dobio vrednost. Izašlo je dosta PR-a oko toga na kraju krajeva. AKo imaš coin koji je deflatoran pored inflatorne islandske novčanice, a svaki stanovnik će dobiti određenu količinu coina, nema šta da ga ne drži visokim i jakim makar i bila jaka marketinška kampanja. Sa druge strane veliki kitovi su u čitavoj priči i to coinu daje veću vrednosti. Ne znam šta je tu toliko čudno jer je čitav koncept svih coina takav da se zasniva na marketingu i zdravoj priči. Uzmite BTC kao referencu pa ćete razumete :).

da dodam i ovo...coin će biti očigledno upotrebljiv u ovom nevirtuelnom svetu i to mu daje kredibilitet da bude takav kakav je!

Poslednja izmena:
Drzava koja ima veliku inlfaciju i koja ne voli banke je na neki način stala iza coina i zato je dobio vrednost.

Stvar je u tome sto niko nije stao iza ovog coina a pogotovo ne islandska vlada (iliti bilo koja visa instanca), a jos smjesnije je prica kako ce biti podeljeno 10 miliona koina gradjanima islanda (na koji nacin, tako sto je eto tako obecao tamo neki island perica). Jedino na sta me ovaj coin podsjeca jesu ove predizborne kampanje...

Kakav strmoglav pad AUR za sat vremena sa 0,119-0,067 :p
Stvar je u tome sto niko nije stao iza ovog coina a pogotovo ne islandska vlada (iliti bilo koja visa instanca), a jos smjesnije je prica kako ce biti podeljeno 10 miliona koina gradjanima islanda (na koji nacin, tako sto je eto tako obecao tamo neki island perica). Jedino na sta me ovaj coin podsjeca jesu ove predizborne kampanje...
Na ovaj način ali opet će se vlasnik baze podataka doooobro omastiti brke...

Poslednja izmena:
Hahahaha.... evo ga objasnjenje: THIEF OF MTGOX IS PUMPING AURORACOIN ! BE CAREFUL !

Quote from: Eadeqa on Today at 12:07:37 PM
Quote from: CatKiwi on Today at 12:04:26 PM
Quote from: SpiryGolden on Today at 12:00:26 PM
THIEF OF MTGOX IS PUMPING AURORACOIN ! BE CAREFUL !

Agree. It's a complete farce. This sort of BTC can only come from one place - and we know tens of thousands have gone walkabout.....

Why would MTGox theifs be pumping it? They could rather cash out and pocket the fiat currency.

I can see you are not thinking at big level . Today MT.Gox started the persecution and investigation too look out for them . It were too easy BTC - Fiat . They need too launder in alt coins investments . Good luck . If you want a fair launch coin & without premine , with a lot of real life merchants and even pawnshops and it's meant for many years too live and has already 1 year of life on crypto world i will go for Franko .

Nije niko rekao da je vlada ili neka stranka stala iza coina vec on sam ima drustvenu vrednost i vice versa. A imas lepo i opisan nacin podele coina.

OVaj sto startovao auroru ce da postane multimilijone preko noci ..vec 10 PUTA veca cena nego kad sam pogledao pre neki dan a 50% premine ..kao dace islandjanima al to je apsolutno nemoguce da da svima tako da ce vecinu da zadrzi za sebe

Cena mu raste taman toliko da ti se ne nikako prodaje..sve dok jednog jutra ne vidis da je "lupio o' patos" i da si se dzaba mlatio sa istim... :trust:

Da li kopate ovaj coin i na kom polu to radite ?

OVaj sto startovao auroru ce da postane multimilijone preko noci ..vec 10 PUTA veca cena nego kad sam pogledao pre neki dan a 50% premine ..kao dace islandjanima al to je apsolutno nemoguce da da svima tako da ce vecinu da zadrzi za sebe

da je balkanac sigurno bi tako uradio :)

Pa jeste, što bi rekao "jedan čovek": " Da su kraduckali, pa da zažmurimo." :butt:

Ovde da ti citiram reči pokojnog grčkog premijera Andrea Papandreua na sednici svoje Vlade: "Nije problem što vi kradete, već što uopšte nemate mere."

Vrh Dno