Šta je novo?

Audiotecnica i razliciti codeci

pcpartpicker

Cenjen
Učlanjen(a)
05.04.2019
Poena
125
Pozz drustvo.
Uzeh neke bubice oznake ATH-CKS5TW sa svojom kutijicom no imam 2 pitanja.
1.Da li se bubice vade iz kutijice kad se ne koriste?
2. Vidim da su podrzani neki codeci tipa apt i ostali.. da li to mjenja kvalitet zvuka ako je muzika snimljena u tom codecu?
No vidim da samo na jacim telefonima svira u apt (kao sto je moj Note10+).
Zvuk mi je nista specijalno.
Ocekivao sam puno vise od bubica koje su nekad kostale 150 $.
No ajde nisam puno platio koristene.

Prilozi

• Screenshot_20220811-183810.png
    Screenshot_20220811-183810.png
    99.8 KB · Pregleda: 20
1.Aptx ima više verzija, bazični je do 320 kbps sto je mp3 Level kompresije. Aptx hd ide do 570 kbps. Low latency Aptx je verzija koja je dobra za Light gaming

2.Sony Ldac ide do 990 kbps, dakle čak i većina Flac fajlova ,ne pati na kvalitetu kad ih slušaše.. Kodeci utiču na kvalitet reprodukcije u smislu kompresije , ali kvalitet delova unutra i Eq su ključni faktori i tjuning.

3. Pesme nisu snimane nikada, u kodecima već u Pcm formatu ako je analog ,ili Flac ripovan iz Raw fajla 32 bit sa FL studia i sličnih Daw programa.

4. Jačina telefona nema veze ,sa podrškom za BT kodeke već kolko je Developer retardiran Il manje retardiran u saradnji sa proizvođačem i politikom kuće.

Npr iPhone ima samo AAC i to 170Kbps.

Sto se samih bubica tice, ako ti se ne sviđa sound signature onda *** ništa neće pomoći.

Ali mogu ti dati npr moj Eq preset kad sam van DAC/Amp setupa tj na androidima radi za razne slušalice
Wavelet program.

Prilozi

• Screenshot_2022-07-25-02-25-25-34_1ca21e2ee732f9da83c601a5800f37c7.jpg
    Screenshot_2022-07-25-02-25-25-34_1ca21e2ee732f9da83c601a5800f37c7.jpg
    58.1 KB · Pregleda: 15
  • Screenshot_2022-08-12-00-12-01-54_1ca21e2ee732f9da83c601a5800f37c7.jpg
    Screenshot_2022-08-12-00-12-01-54_1ca21e2ee732f9da83c601a5800f37c7.jpg
    41.6 KB · Pregleda: 13
Pa pjesma je enkodirana u mp3 mozda bitrate 192kbps ali mi nije jasno sto na Note10+ radi sa apt codec a na ovom telefonu sa AAC...
Ako sam ja dobro razumuio ako je pjesma enkodirana sa samo 128bps onda nema veze na kojem telefonu svira, kvalitet zvuka je isti jelda?
Pa citao sam o njima ali mi opet nije jasno pominje se lows,highs.
Hvala za ovaj preset.
Ja drzim sa Aimp-om obicno industrial ili heavy metal preset.
Slusam elektronsku muziku, trance.
Reci mi za kutijicu jel treba da ih drzim tu jer ne volim da se stalno dopunjavaju...

Meni nece da izbaci taj program, kad ukucam wavelet izbaci mi razne EQ.
Moze link?

1. Evo ti link od verzije, koju ja koristim. OVDE

Koristi Legacy mode ,jer na nekim teletonima ne radi systemwide npr za Tidal I Youtobe dok ne ukljucis Legacy..

2.Ti preseti skoro nikada nisu dobri, za univerzalnu upotrebu, zato sto ne mogu da ujednace Frequency ,response rupe koje OEM Rade kod vecine telefona... Vec boostuju ekstremno odredjene delove frekfencija dok druge ostanu u kanalu.

3. Kvalitet zvuka zavisi od samih bubica tj delova unutra I tjuninga unutrasnjeg kao I Gumica.
Od Dac-A u fonu , od Eq tjuninga u fonu.

4. Fajlovi nikada originalno ,nisu u 192 kbps. 256 kbps, to su sve ripovi sa Flac Ili Raw fajla . Ali cak I kada su sve isti fajlovi na oba fona kvalitet ce ovisiti o stavki iznad pod br 3.

Takodje Ldac je Po defaultu, bolji od AAC I Sbc, A izmedju Aptx Hd I Ldac je manja razlika dok nije Flac u igri.

5. Zato sto na jednom fonu su namerno osakatili support softverski, a na drugom nisu..Zato Sam rekao da su jedni manje Retardi sa odlukama od drugih.

Takodje daj Waveletu prioritet, za obradu zvuka, da ne bi se sudarao sa onim sto Samsung radi fabricki. To je manji problem na Xiaomi Realme recimo.

Nadam se da ti je sada potpuno jasno.

Na kompu koristi Equalizer Apo + Pc equalizer gui ekstenziju. Peace gui isto alternativa.

Poslednja izmena:
1. Evo ti link od verzije, koju ja koristim. OVDE

Koristi Legacy mode ,jer na nekim teletonima ne radi systemwide npr za Tidal I Youtobe dok ne ukljucis Legacy..

2.Ti preseti skoro nikada nisu dobri, za univerzalnu upotrebu, zato sto ne mogu da ujednace Frequency ,response rupe koje OEM Rade kod vecine telefona... Vec boostuju ekstremno odredjene delove frekfencija dok druge ostanu u kanalu.

3. Kvalitet zvuka zavisi od samih bubica tj delova unutra I tjuninga unutrasnjeg kao I Gumica.
Od Dac-A u fonu , od Eq tjuninga u fonu.

4. Fajlovi nikada originalno ,nisu u 192 kbps. 256 kbps, to su sve ripovi sa Flac Ili Raw fajla . Ali cak I kada su sve isti fajlovi na oba fona kvalitet ce ovisiti o stavki iznad pod br 3.

Takodje Ldac je Po defaultu, bolji od AAC I Sbc, A izmedju Aptx Hd I Ldac je manja razlika dok nije Flac u igri.

5. Zato sto na jednom fonu su namerno osakatili support softverski, a na drugom nisu..Zato Sam rekao da su jedni manje Retardi sa odlukama od drugih.

Takodje daj Waveletu prioritet, za obradu zvuka, da ne bi se sudarao sa onim sto Samsung radi fabricki. To je manji problem na Xiaomi Realme recimo.

Nadam se da ti je sada potpuno jasno.

Na kompu koristi Equalizer Apo + Pc equalizer gui ekstenziju. Peace gui isto alternativa.
Meni je zvuk u AIMP-u sa industrial preset-om fenomenalan...sad ću da probam ovo tvoje pa javljam...
Jel možeš malo pogledati recenziju ovih bubica na netu, ja se ne razumijem, jesu li loše,prosječne ili dobre?
Hvala puno.

Da li bubice da vratim u kutijicu koja je istovremeno i punjać, nakon korištenja ili ne?

Nešto nmg da instaliram ovaj program na ovom telefonu gde mi je muzika sa kartice..
Piše mi "There was a problem parsing the package"

Poslednja izmena:
1.jedna od retkih rezenzija kaze da su bassy dosta , I da Malo I'm fali Tehnikalija, separacije,imaging, da su srednji tonovi blago nedefinisani od bassa. I da Visoki Malo lazu slusaoca u smislu da su smoothened Malo vise.

2. Ja bih rekao da su ,neka sredina. Generalno Tek of zadnjih 2 il 3 godine, TWS bubice valjaju necemu I opet su outclassed od zicanih modela boljih bar.

3. Uvek ih vracaj u kutijicu nece se prepuniti ne brini. I radi mesta da ti ne b,leje bezveze.

4.Daj dozvolu aplikaciji da pise na SD kartici.

Ako nece onda probaj odavde skinuti.

Pa cu posle videti Ako ne uspe sta je u pitanju. Sa Sam na poslu Al opustena varijanta stigle su kolege XD.

1.jedna od retkih rezenzija kaze da su bassy dosta , I da Malo I'm fali Tehnikalija, separacije,imaging, da su srednji tonovi blago nedefinisani od bassa. I da Visoki Malo lazu slusaoca u smislu da su smoothened Malo vise.

2. Ja bih rekao da su ,neka sredina. Generalno Tek of zadnjih 2 il 3 godine, TWS bubice valjaju necemu I opet su outclassed od zicanih modela boljih bar.

3. Uvek ih vracaj u kutijicu nece se prepuniti ne brini. I radi mesta da ti ne b,leje bezveze.

4.Daj dozvolu aplikaciji da pise na SD kartici.

Ako nece onda probaj odavde skinuti.

Pa cu posle videti Ako ne uspe sta je u pitanju. Sa Sam na poslu Al opustena varijanta stigle su kolege XD.
Ne instaliram na karticu nego telefon...mozda traži noviji Android,...ne znam...očito neće ni ova verzija.Isti error.
Nego nisam razumio, hoće li meni biti bolji zvuk na mom Note 10+ sa tim apt codecom nego na ovom drugom telefonu?
U pitanju je obična mp3 fajl...

Poslednja izmena:
Neće nemam pojma,vjervoatno je ne podržan Android a na Note 10 plus bi sigurno radilo ali njega ne koristim za slušanje muzike...
Nema veze,slušam mjesecima sa AIMP i ok mi je zvuk i na većim slušalicama...

1.Mp3 kada je konvertovan direktno sa Flac-a u mp3 je kvalitetniji, nego mp3 Koji je prebacivan iz mp3 u mp3 sa svakom sledecom kompresijom gubis kvalitet.
Kao kad kupis nesto od proizvodjaca direktno Ili od prve il druge ruke

2. Za tu gresku probaj Sa nekim od ovih linkova da resis.

3. Razlike izmedju Aptx I Aac ce uvek biti, Ali kolika razlika to zavisi I do tvog sluha, I do poznavanja pesme I do produkcije iste, kompresovniji fajlovi elektronika/house je laksa za mp3 nego npr zivi orkestar gde se uvek vidi razlika izmedju bitrate pa I kodeka, kao I u rock muzici (ovoj bolje masterovanoj)

Ovo ti je zgodna alternativa za wavelet Ako ne uspes..

Samo enabluj 10 band Eq u opcijama umesto 5 I prati moj profil.
I'ma I Analogni Gain boost, Koji ne stvara distorziju ko vecina softvera jer nekako radi na direct Dac modu.

OK hvala.
Ne, vecinu muzike skidam sa soundcloud i downloadam kao mp3 a što se tiče youtubea skidam sa posebnim programom koji posle toga convert u mp3.
Sad ne znam ima li veze slušao takav mp3 na Note telefonu (apt) ili pod default codecom koji je AAC.
Mp3 kao takav je već kompresovan pa ne vjerujem da ima razlika u zvuku ali eto pustit cu jednu mp3-icu na Note 10+ pa javljam.
On mi je pušta kako vidim u apt...

1.Aptx ima više verzija, bazični je do 320 kbps sto je mp3 Level kompresije. Aptx hd ide do 570 kbps. Low latency Aptx je verzija koja je dobra za Light gaming

2.Sony Ldac ide do 990 kbps, dakle čak i većina Flac fajlova ,ne pati na kvalitetu kad ih slušaše.. Kodeci utiču na kvalitet reprodukcije u smislu kompresije , ali kvalitet delova unutra i Eq su ključni faktori i tjuning.

3. Pesme nisu snimane nikada, u kodecima već u Pcm formatu ako je analog ,ili Flac ripovan iz Raw fajla 32 bit sa FL studia i sličnih Daw programa.

4. Jačina telefona nema veze ,sa podrškom za BT kodeke već kolko je Developer retardiran Il manje retardiran u saradnji sa proizvođačem i politikom kuće.

Npr iPhone ima samo AAC i to 170Kbps.

Sto se samih bubica tice, ako ti se ne sviđa sound signature onda *** ništa neće pomoći.

Ali mogu ti dati npr moj Eq preset kad sam van DAC/Amp setupa tj na androidima radi za razne slušalice
Wavelet program.
Evo uspio sam da install na Note10+ zvuk je dosta bolji basss pogotovo jako dubok međutim ne kapiram kako da mi sačuva ovaj tvoj custom preset jer mi vraća na default-ni?
Jel samo da ostavim program sačuvan u memoriji telefona?
Jer msm ako izadjem da će vratiti postavke...
Uff zvuk je sada brukaaaaaaa---nije mi jasno što neće install na Android 8.1. v:/

Ukljuci Legacy mode , zatim Drzi uvek dugme na dnu ekrana na ON . Zatim iskljuci optimizaciju baterije . Takodje ne stiskaj ovo dugme sa Desne strane u vrhu. Ako treba drzi app u memoriji lockovan u pozadini

Preset je personal na dnu.

Drago mi je da ti se dopada moj Preset licni . Radi za vecinu slusalica I vecini ljudi se dopada, znaci da znam sta radim.

Sub bass je pojacan, mid bass je smanjen da se istakne midrange, glasovi su boostovani

I dodati je Peak na 9 KHZ da se istakne vazduh u instrumentima I doda akustika.

Sve je planski radjeno ,jer Sam ja to napravio kao pokusaj da se Sony Xm3, ( uz ambient control mode off/Anc off +power on) priblize sto vise zvuku Zen Dac-A V2 sa Fostex Tr 80 I Beyerdynamic Dt 880. Dakle da ispeglam android brljanje. I da zvuk bude referentniji

Te iste Sony kad vezem na Zen Dac, drzim sve na off, I to je to sto trazim... Svima Koji imaju njih savet dakle iskljucite Anc ukljucite Ambient Control Mode off, dodajte moj Eq I drzite uvek sluske u power on stanju.

I uzivacete . Isto tako mnogo su jeftinije na Kp tipa za 220-240 evra. Ja Sam ih uzeo za 240 u fizickoj radnji pred novu godinu proslu na snizenju... Sto se udobnosti tice I prakticnosti tu su vrh... Malo offtopic Al eto da ne verujete losoj reputaciji Sony Xm3, one su takve samo u Anc modu Koji je negativan za zvuk,preteran Mid bass sve tresti, potisnut midrange... I generalno klaustrofobican zvuk sa ANC.

Prilozi

• Screenshot_2022-08-12-21-30-30-701_com.pittvandewitt.wavelet.jpg
    Screenshot_2022-08-12-21-30-30-701_com.pittvandewitt.wavelet.jpg
    38.3 KB · Pregleda: 9
  • Screenshot_2022-08-12-21-30-33-490_com.pittvandewitt.wavelet.jpg
    Screenshot_2022-08-12-21-30-33-490_com.pittvandewitt.wavelet.jpg
    52.7 KB · Pregleda: 10
Ukljuci Legacy mode , zatim Drzi uvek dugme na dnu ekrana na ON . Zatim iskljuci optimizaciju baterije . Takodje ne stiskaj ovo dugme sa Desne strane ..

Preset je personal na dnu.

Drago mi je da ti se dopada moj Preset licni . Radi za vecinu slusalica I vecini ljudi se dopada, znaci da znam sta radim.

Sub bass je pojacan, mid bass je smanjen da se istakne midrange, glasovi su boostovani

I dodati je Peak na 9 KHZ da se istakne vazduh u instrumentima I doda akustika.

Sve je planski radjeno jer Sam ja to napravio kao pokusaj da se Sony Xm3 ( uz ambient control mode off/Anc off +power on) priblize sto vise zvuku Zen Dac-A V2 sa Fostex Tr 80 I Beyerdynamic Dt 880. Dakle da ispeglam android brljanje. I da zvuk bude referentniji

Te iste Sony kad vezem na Zen Dac, drzim sve na off, I to je to sto trazim... Svima Koji imaju njih savet dakle iskljucite Anc ukljucite Ambient Control Mode off, dodajte moj Eq I drzite uvek sluske u power on stanju.

I uzivacete . Isto tako mnogo su jeftinije na Kp tipa za 220-240 evra. Ja Sam ih uzeo za 240 u fizickoj radnji pred novu godinu proslu na snizenju... Sto se udobnosti tice I prakticnosti tu su vrh...
Svaka čast.
Jedini je problem što mi je zvuk nekako kao hmm kako da objasnim ja to kažem "tunelni" kao nekako prigušen...
Ali meni ne smeta toliko jer slušam TRANCE.
Morat ću nekako skontat način da instaliram na Android 8.1.
Nego nudi mi se update firmware-a za sluške ne znam da li to i da uradim???
Pa da dok mi ne izlistava program u App store znači da program nije podržan za rad na Androidu 8.1.
Šteta.
Jel imaš neki drugi program sa sličnim EQ?
Jer Note mi nije matični tel na kojem slušam mjuzu.

Tunelni/prigusen je verovatno do samog kucista bubica, Ili unutrasnjog nekog sloja sundjera preko zvucnika od bubica , Ili filter dupli stoji za ono da ne upada vosak iz usiju.

To na nekim bubicama kad izvadis dobijes utisak da sve zvuci sire, nekako ostrije I intezivno. Eksperimentisi sa gumicama I to zna da pravi razliku u sirini zvuka pored samog odziva.

Druga mogucnost je da si navikao na boost u 4-6 khz predelu a pad u 1-2 khz sto zna da proizvede utisak da je zvuk dalje od tebe, I da je sve manje zbijeno. Ali ovo I'ma cenu ako se ne uradi Kako treba.

To je verovatno bio taj industrial Eq predpostavljam. Mozda Je on imao tako nesto.

Moguče, nemam pojma, isti takav zvuk imam na jednim od V-Moda sluški i nisam ljubitelj tog zvuka ali ne smeta mi...
Okej...ne vidim tu opciju optimizacije baterije ali nema veze...instalirao sam onu verziju sa mega..
Šteta što program ne podržava Android 8.0...
Morat ću naći neki EQ koji radi sa Android 8.1.
Msm da si gore nešto spomenuo pa ću vidjeti.
Svakako hvala puno na trudu i vremenu....
Živ bio.
Da li postoji način da ja muziku sa youtube ili soundcloud enkodiram na najbolji moguči kvalitet,zaboravio sam da ima neki format zvuka koji podržava samo najnovije sluške,nije flac?

Nema na cemu meni ,je zadovoljstvo da nekim svojim, iskustvima pomognem nekome kad je nesto sto me interesuje. Zato mislim da bi mi tehnicka podrska mailom ili chat isla od ruke..

Ovako kad radim U Magacinu ,centralnom od Merkatora/Rode/Idea ko bi rekao...

Offtopic Sale screw you lol get on point buuu..

Verzije waveleta od pre 2 godine...

Ako hoces najbolji kvalitet ,moj savet ti je Tidal Hifi pretplata od skoro ,je imam Kosta svega 4 evra mesecno. Tamo ti je sve originalni kvalitet. A.mozes ,I da na kompu Ripujes te streams u Flac I imas fizicki fajlove ( ovo je legal dokle god ne prodajes/).
Program za tu namenu pa ja koristim Tunepat.
Dodam favorite preko fona, I onda tu listu stiklifam na kompu I skinem.

Sa youtobe imas Youtobe music Koji cesto I'ma bolje snimke od YT. Takodje normalizacija nije ukljucena tamo /( osim za video snimke)

Pa je I zvuk jaci tj realan.

SoundCloud ne koristim ,Ali ranije Sam imao profil sa nekim mixevima sto Sam pravio.
U FL studio Sam se vratio, posle dugo godina I ovaj put staro znanje kombinujem sa Novim pa cu raditi Neki Big room/House neki fazon slican samo na moj nacin vise melodican.

Doterujem neku svoju ,staru stvar kao vezbu
A onda cu raditi Track od Nule uz pomoc jednog Turcina sa Yt koji I'ma objasnjenje I za mixing, I za Melodije, I za Sintisajzere neke ideje I sto je bitno za Aranziranje.

Ja npr najvise znam ,u piano roll da pravim Lead Melodije, I modifikujem postojece presete u Sylenth1 I pravim svoje zvukove.

Takodje Chord progressions Sam odavno skontao kako nekih pravila da se drzis.

A da za Yt da ti radi u pozadini imas YT vanced. A za Download na android imas Ymusic.

Poslednja izmena:
Nisam ja online često kad slušam muziku...ja koristim online converter youtube to mp3 te mp3-ice prebacim na mem.kard i tako slušam ili sle program za to koji enkodira u 192bps.
Ja sam samo mislio da postoji neki format kojim bi mogao konvertovati u viši kvalitet..
Sjećam se dobro da......ma naci cu te one sluške što podržavaju neki divlji format zvuka za koji nikad nisam čuo....mrzi me nesšto.
Meni najbolji zvuk daju HyperX Cloud Core nekako svaki zvuk je različit a bass je prejeb..o dobar.
Apsolutno idealne sluške za mene...Šteta što nikad nisam nabavio Cloud II ali čekam da se ove pokvare...
Ogromna je razlika evo kad sa prešao sa AT na HyperX Cloud Core.
Pošto ja skidam muziku sa yt i sc pretpostavljam onda da ne postoji način da enkodiram u neki bolji format/zvuk sem mp3 192 bps, a?

Poslednja izmena:
Cloud II su ti u stvari, Takstar Pro 80 OEM, oni Rade sluske, a Hyperx je samo logo.

To su sluske monitorsko/ studijskog tipa I naravno da je separacija, I imaging na drugom nivou u odnosu na starije TWS.

I generalno vaze, za jedne od najboljih do 100 evra I Dan Dana's u rangu su sa Audio Technica M30x koje imam takodje tu negde su I Isk Mdh9000.

Od zatvorenih modela pravi napredak je Tek od Fostex Tr 80, Audio Technica Msr7b ranga I navise.

Ne mozes od jednog kodeka koji je kompresovan da napravis bolji, ne mozes mp3 da konvertujes u Wav il Flac to ide samo jednosmerno.

Ovde imas o Terminologiji, I nekim jos stvarima vezanim za ovu tematiku Sam napisao dug post. LINK

Poslednja izmena:
Cloud II su ti u stvari, Takstar Pro 80 OEM, oni Rade sluske, a Hyperx je samo logo.

To su sluske monitorsko/ studijskog tipa I naravno da je separacija, I imaging na drugom nivou u odnosu na starije TWS.

I generalno vaze, za jedne od najboljih do 100 evra I Dan Dana's u rangu su sa Audio Technica M30x koje imam takodje.

Od zatvorenih modela pravi napredak je Tek od Fostex Tr 80, Audio Technica Msr7b ranga I navise.

Ne mozes od jednog kodeka koji je kompresovan da napravis bolji, ne mozes mp3 da konvertujes u Wav il Flac to ide samo jednosmerno.
Ma da znam....Ne znam naprosto mi je taj zvuk preprepreprepresavršen....još ja imam Clloud Core koje sam kupio na pijaci za 15 eur a mogu misliti kakav zvuk daju Cloud II ili Revolver.
Meni bolje od ovih i ne trebaju ali zar ima bolji zvuk od ovih?
Razlika je u odnosu na AT bubice ogromnaaa to je neopisivo..
Ne znam što mi one sada daju taj tunelski zvuk, ne bih mjenjao gumice silikonske jer i nemam niti mogu poručivati sa amazona imam neke od JBL.
Takodjer imam 2 para JBL BT sluški koje sam isto bio uzeo na pijaci od lika i imaju bolji zvuk nego ove AT...
Na pijacu je dolazio tako lik koji je prodavao sluške male i ja uzeh dosta njih bilo je povoljno najveća cena do 20 eura..
Da ti iskreno kažem mngo više sam očekivao od ovih AT,zvuk je ništa specijalno.

Naravno da I'ma bolje ,Ali razlika u kvalitetu kad odmaknes, van ranga od 100 do 150 evra sve posle 200 evra, su sve manji dobici a s sve veca ulaganja.. Takodje dobar Dac/Amp combo desktop Ili portable Dac su neophodni da vidis sta takve sluske stvarno mogu... Dynamic range pogotovo I separacija se izdizu Jos vise.

Naravno da I'ma bolje ,Ali razlika u kvalitetu kad odmaknes, van ranga od 100 do 150 evra sve posle 200 evra, su sve manji dobici a s sve veca ulaganja.. Takodje dobar Dac/Amp combo desktop Ili portable Dac su neophodni da vidis sta takve sluske stvarno mogu... Dynamic range pogotovo I separacija se izdizu Jos vise.
Znam ali kupovina DaC-a nema svrhe da slušalicama srednje cene zar ne?
Osim toga ja msm da ja imam DAC na obje matične ploče....znam da kad spojim bilo koje sluške piše mi detecting impedance...

Ne razumes to sto, ti imas je klasicni Integrusa Cip Realtek Alc verovatno 9xx serije a Tek od 1220 serije su Malo prihvatljiviji. Da imas Dac svaki uredjaj I'ma Dac ako direktno reprodukuje Audio.

A taj detection je samo detector za impedansu sto znaci da I'ma neku vrstu automatskog gaina kad vezes teze sluske..

I ne slazem se Dac valja za sve Bez razlike, za zvucnike za slusalice, za in ear da Cak I ove Chi-fi od 30 evra profitiraju od toga ( I'ma bubica koje su zvukom kao 100 evra rank iako su low budzet).

Zasebni Dac/Amp I'ma odvojen Cip za obradu zvuka, odvojen dsp, switcheve za gain, Resistore na ploci, mnogo manju distorziju, veci dynamic range. Cesto I jaca pojacala /manje pojacavas za istu glasnocu samo sto jasnije cujes sve I na nizim nivoima.

Izcitaj ovo od mene I bice ti korisno

Ovo ne govorim kao neko ko zeli da nekom izbije pare iz dzepa, al stvarno je tako Dac-ovi prave razliku ne zato sto oni to proizvode nego zato sto I otkljucavaju potencijal onog sto imas.

Ljudima kad vidim facu prvi put kad probaju fino uklopljen setup u odnosu na neke gluposti koje su imali ranije , reakcija je neprocenjiva.

Svi dac-ovi preko 200 250-300 evra nemaju poente u vecini slucajeva.. a I'ma odlicnih za 100 evra do 140.

Poslednja izmena:
Ali na kraju Dana ni sva oprema ni Eq ne mogu da izmene neka ogranicenja, I preference ne svidja se svakome ista prezentacija, ne racunam tehnicki nivo kvaliteta.

Hvala Saletu koji mi je puno puno pomogao oko savjeta i trikova.
Problem je bio u telefonu, normalno sa 3 različita telefona na istim bubicama zvuk je drugačiji.
Riješenje je u eksternom DAC-u (par njih mi je Sale preporučio i hvala mu).
Sa custom EQ koji mi je Sale941 poslao uspio sam koliko toliko uštimati zvuk da ove bubice zvuče za nijansu bolje na mom Ulefone telefonu koji kako Sale reče očito ima katastrofalan zvučni čip.

Vrh Dno