Imam jedan problem... Ne znam RMS mojih zvucnika... Problem bi zvucao jednostavno da su u pitanu neki novi, otshrafish kutiju, pogledas na zvucniku i to ti je to . . . E, moji zvucnici su podosta stari. U pitanju je stara firma Veb Stern-Radio Sonneberg Kombinat Stern Radio Berlin.
Zvucnici su u "originalnom" pakovanju dosli sa radijom koji i nakon nekoliko popravki ne radi... Na njemu ne pise RMS output, niti Max output, niti sta slichno. Da skratim pricu. Jedini podaci su sledeci:
Niskotonac: 15 VA 4 oma(potkovica)
pracen je sledecim oznakama: A 30/6 - 1,0; TGL 200-7081; DDR RFT L 2901
Visokotonac: 6VA 8oma
oznake: A 13,5/3,5; TGL 200-7081 DDR L 2160 PO(nisam siguran da li je slovo ili nula)/F
Ako bi iko mogao da mi pomogne da saznam RMS, da bih mogao da nabavim odgovarajuce pojachalo
Zaboravio sam da kazem da je kvalitet izrade na relativno visokom nivou.
Kutija je uradjena od iverice debele oko 1,5 cm, a unutrashnjost je oblozena sundjerastom tkaninom debljine takodje oko 1-1,5 cm...
Unutar kutije postoji i shina, skretnica ... kako je vec ko zove, koja je takodje podosta stara, tako da ne znam da li bi i njena zamena doshla u obzir.
Unapred zahvalan na bilo kakvoj pomoci
Zvucnici su u "originalnom" pakovanju dosli sa radijom koji i nakon nekoliko popravki ne radi... Na njemu ne pise RMS output, niti Max output, niti sta slichno. Da skratim pricu. Jedini podaci su sledeci:
Niskotonac: 15 VA 4 oma(potkovica)
pracen je sledecim oznakama: A 30/6 - 1,0; TGL 200-7081; DDR RFT L 2901
Visokotonac: 6VA 8oma
oznake: A 13,5/3,5; TGL 200-7081 DDR L 2160 PO(nisam siguran da li je slovo ili nula)/F
Ako bi iko mogao da mi pomogne da saznam RMS, da bih mogao da nabavim odgovarajuce pojachalo
Zaboravio sam da kazem da je kvalitet izrade na relativno visokom nivou.
Kutija je uradjena od iverice debele oko 1,5 cm, a unutrashnjost je oblozena sundjerastom tkaninom debljine takodje oko 1-1,5 cm...
Unutar kutije postoji i shina, skretnica ... kako je vec ko zove, koja je takodje podosta stara, tako da ne znam da li bi i njena zamena doshla u obzir.
Unapred zahvalan na bilo kakvoj pomoci