Šta je novo?

AudioCatalyst 2.1

outlaw

Uzvišen
Učlanjen(a)
11.01.2002
Poena
2,525
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen™ 7 5700X w/ AMD Wraith Prism LED RGB Cooler
Matična ploča
MSI B450 Tomahawk Max
RAM
16GB (2x8) DDR4 3200MHz A-DATA AX4U32008G16A-ST50 XPG
GPU
GeForce RTX™ 3070 Ti GAMING OC 8G
Storage
ADATA XPG SX8200 Pro NVMe SSD 512GB M.2 2280 PCIe & WD Red Plus WD40EFPX 4TB CMR
Zvuk
Creative Sound Blaster Z
PSU
BeQuiet Pure Power 12M 750W ATX 3.0
Kućište
NZXT H5 Flow w/ 4x Arctic P12 PWM PST A-RGB 0dB & 2x Arctic P14 PWM PST A-RGB 0dB circus
Monitor
Samsung SyncMaster 2443BW 24" 1920x1200
Miš & tastatura
Logitech G502 Hero & Logitech K740 Illuminated Keyboard
Mobilni telefon
Samsung Galaxy S24 Ultra
Pametni uređaji
Samsung Galaxy Watch4 Classic 42mm
GoPro HERO12 Black
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Narode, potreban mi je crack za ovaj program... Probao sam na altavisti, ali sam dobio samo gomilu djubreta i xxx sajtova :cuss:

outlaw je napisao(la):
Narode, potreban mi je crack za ovaj program... Probao sam na altavisti, ali sam dobio samo gomilu djubreta i xxx sajtova :cuss:

Batali to djubre i skini ExactAudioCopy, em je besplatan em najbolji DAE program.
www.exactaudiocopy.de

Moja preporuka za NERO, najbolji waw/mp3/mp3pro/wma/mp4 dae program.

DusaN je napisao(la):
Moja preporuka za NERO, najbolji waw/mp3/mp3pro/wma/mp4 dae program.

Tesko, probaj da ripujes neki ostecen cd.

CORE 283 je napisao(la):
a koji je najbrzi riper od tih svih ?

Pa svojevremeno je bio najbrzi Xingov encoder, trebalo bi da je i sada, on je u AudioCatalystu i u RealJukeboxu (RealOne) bio, ali je zato najgori od svih, a jos se i placa.

ne znam za te, ali meni za sada radi najbrze musicmatch jukebox i zato ga i koristim..

Mislim da se o ovom pricalo 100234094590 puta i uvek cu da kazem:

EAC + Lame

Nebojsa Lukic je napisao(la):
Mislim da se o ovom pricalo 100234094590 puta i uvek cu da kazem:
EAC + Lame
Koristio sam sve gore pomenute i zadrzao se na AudioGrabber 1.81 + Lame kombinaciji sve dok nisam naleteo na nekoliko diskova koje AG nije mogao da grebuje, pa sam presao na EAC koji mozda jeste malo ruzniji i komplikovaniji, ali je definitivno najbolji.
Ako je nekome bas bitna brzina AudioCatalyst mislim da je i dalje neprikosnoven, ali kvalitet mu je ocajan. Mislim da se definitivno isplati dati malo vise vremena EAC+Lame kombinaciji, jer daju ubedljivo najbolji kvalitet.

EAC u Burst modu najbrze cita diskove jer ne koristi proveru ispravnosti i slicne Feature. Inace, LAME je brz, ali su najbrzi Blade i Xing (catalyst koristi Xing) ali oni daju najlosije rezultate. Ne secam se bas tacno ali mislim da CDex ima podrsku za povezivanje sa svim nabrojanim enkoderima, samo je potrebno da ih skinete sa neta.

PS: za one neupucene, brzina citanja diskova zavisi od moda i tipa CD-ROM-a. brzina kodiranja zavisi od kodera. obe stvari uticu na brzinu kodiranja...

LAME-a 3.93.1... To je poslednja koju sam nasao. Da li ima neka novija?

drdex je napisao(la):
LAME-a 3.93.1... To je poslednja koju sam nasao. Da li ima neka novija?

Nema novija, bar ne stabilna :)

Ko se "navukao" na Audio Catalyst look neka predje na Audiograbber. Isti interfejs samo ovaj drugi ima mogucnost koriscenja exsternih encodera. Pisao sam o tome ranije...

ZoNi je napisao(la):
EAC+Lame (default podesavanja) *SIGURNO* nije brzi nego CDex+Lame (default podesavanja)

Ukljuci CD Paranoia Full mod u CDex-u koji je odgovarajuci po kvalitetu (doduse nesto losiji) Secure modu u EAC-u pa ces da vidis koji je brzi...

br@in je napisao(la):
EAC u Burst modu najbrze cita diskove jer ne koristi proveru ispravnosti i slicne Feature. Inace, LAME je brz, ali su najbrzi Blade i Xing (catalyst koristi Xing) ali oni daju najlosije rezultate. Ne secam se bas tacno ali mislim da CDex ima podrsku za povezivanje sa svim nabrojanim enkoderima, samo je potrebno da ih skinete sa neta.

PS: za one neupucene, brzina citanja diskova zavisi od moda i tipa CD-ROM-a. brzina kodiranja zavisi od kodera. obe stvari uticu na brzinu kodiranja...

Lame ima fast VBR mod, koji je po brzini ekvavilentan sa Xing-om, a kvalitet je daleko na strani LAME-a. Inace ako nekom treba stvarno brz encoder ciji kvalitet daleko prevazilazi sve ostale lossy encodere neka proba MpegPlus

Ma LAME je zakon u svakom pogledu. ABR 192 i ponekad ABR 160 ja koristim.

Ljudi ne znam zasto ojadiste AudioCatalyst toliko, meni je on "always and forever". Ali ima jednu veliku manu, na Win98 ne tako cesto pucaju ASPI-ji (dok se ne reinstalira nova ver), a na WinXP ne moze ni da se pokrene (radi samo anologno kopiranje 1x :D ).

Sve ostalo mu je najbolje.:)

Potegli ste pricu o enkoderima... Lame i companija mogu samo da zavide Xingovom encoderu i na brzini i na kvalitetu! Kome god sam instalirao AC prezadovoljan je! Tako da otpada slucaj da samo meni radi dobro... ako je bitno: Teac CD540E, SB Live! i current ASPI drajveri (za WinME).

P.S. Ima i Windows Media Player ono svoje cudo za snimanje .. :D

Lupio si i ostao ziv!!! Da li si ikad upotrebio LAME?

lame je odlican enkoder i mnogo je kvalitetniji od konkurencije, odnosno barem onog dela koji ja koristim. Inache koristim Lame u kombinaciji sa Easy Cd-da extractorom...mnogo dobro. preporucujem svima. Meni je vazan kvalitet. Cinjenica da je pesma kodirana u mp3 format za par sekundi pa i minut manje od drugog enkodera, je irelevantna.

][V][ATRIX™ je napisao(la):
Lame i companija mogu samo da zavide Xingovom encoderu i na brzini i na kvalitetu!

:D :D :D Ti stvarno nisi koristio Lame, kad mozes ovako nesto da kazes. Lame je kralj i brzine i kvaliteta u klasi mp3 kodeka. Nema boljih od Lame-a i tacka. Nekada se klao sa Fraunhoferovim kodecima a sad je na prvom mestu po kvalitetu. Pa cak i da je sporiji u odnosu na Xing (neka setovanja verovatno i jesu), mp3 komprimovanje se ne radi svaki cas, a i kad radis onda to uradis kako valja, a ne da slusas djubre sto Xing stvarno i jeste. Kad jednom uporedite zvuk Lame-a i Xing-a na boljoj audio opremi, nikada se vise necete vratiti na Xing. Na onim plastikama od kompjuterskih zvucnika se svakako ne cuje razlika.

Lame je zakon! Koristim ga sa EAC ili PlexTools i stvarno trenutno nema boljeg.

Nazad
Vrh Dno