Šta je novo?

Audio rip sa sajta?

Bad Habbit

Čuven
Učlanjen(a)
23.07.2005
Poena
690
Hteo bih da ripujem sa sajta (b92.fm), neki audio sadrzaj (nisu pesme i nije samim tim piraterija, vec neka emisija koja me zanima). Probao sam da snimam preko nero wave editor-a, a da menjam sve moguce kombinacije u audio manager-u, ali nikako nisam uspeo. Jel ima neki nacin da sa ovo izvede? Vrlo mi je bitna emisija, pa bih zamolio da mi neko da neki savet. Hvala.

Ne znam koji OS koristis. Meni nije uspelo na Visti, negde sam bio procitao da je snimanje direktno sa kompa u suprotnosti sa nekim USA zakonom tako da je MS izbacio takvu vrstu snimanja. Ako je XP ne vidim razlog da ti ne radi Wave Editor, proveri samo u record opcijama sound managera da li je sve dobro podeseno/ukljuceno (ako se dobro secam stereo mix treba da bude aktivan).

Poslednja izmena:
Evo sada skidam Dnevnik pomoće FF extenzije Download Helper
http://www.downloadhelper.net/
(ona bude dugme na toolbaru i dodatak u "desnom kliku" 😉 )

treba skoro minut da počne download, valjda se baferuje... posle ide brzo!

Prilozi

• 2008-12-05_105033.webp
    2008-12-05_105033.webp
    6.9 KB · Pregleda: 41
Ne znam koji OS koristis. Meni nije uspelo na Visti, negde sam bio procitao da je snimanje direktno sa kompa u suprotnosti sa nekim USA zakonom tako da je MS izbacio takvu vrstu snimanja. Ako je XP ne vidim razlog da ti ne radi Wave Editor, proveri samo u record opcijama sound managera da li je sve dobro podeseno/ukljuceno (ako se dobro secam stereo mix treba da bude aktivan).

Nisam znao to za Vistu, a da, bas nju i koristim. Hvala ti na informaciji. Sada makar znam da ne moram vise da se mucim. Juce sam jedno dva sata bezuspesno pokusavao da podesim sound manager jer sam mislio da nesto nije ukljuceno ili iskljuceno i nikako nisam uspevao.

Evo sada skidam Dnevnik pomoće FF extenzije Download Helper
http://www.downloadhelper.net/
(ona bude dugme na toolbaru i dodatak u "desnom kliku" 😉 )

treba skoro minut da počne download, valjda se baferuje... posle ide brzo!

Uuuuuuuuuuu HVALA TI ZA OVO!!! Ovo je FENOMENALNO!!! Evo zapoceo je snimanje i sve zvuci SJAJNO!!! Ovo sam trazio godinama!!! MNOGO HVALA JOS JEDNOM!!!

Poslednja izmena:
B92 live stream može da se snima i iz Screamer radija.

Nema veze, ti si spomenuo dnevnik, a dnevnik ide preko live streama, na to se odnosi.

ah, ok... dnevnik je bio samo radi testa 🙂

cache

Evo kako ja to radim, u firefox-u

vista : C:\Users\joza\AppData\Local\Mozilla\Firefox\Profiles\585g5f0z.default\Cache\

XP: c:\Documents and Settings\jozaADSL\Local Settings\Application Data\Mozilla\Firefox\Profiles\czmoxxun.default\Cache\

jednostavno uradis rename kad se pesma zavrsi naravno sa ekstenzijom mp3 provereno radi i na slicnim sajtovima pa cak i za video samo je ekstenzija(avi, mpeg....)

Pokusavam danas opet nesto da skinem sa ovim downloadhelperom i neste nece. Ne znam da li se nesto zeznuo kod mene ili je b92.fms tavio neku zabranu?

Evo sad sam kao uspeo, ali mi skida audio emisiju kao MPEG fajl. :?

Poslednja izmena:
Camtasia studio 5.
Ako ti ne treba video , oznacis audio i vozi.

Nazad
Vrh Dno