Šta je novo?

Audio programi ???

Sentenced

Čuven
Učlanjen(a)
05.10.2001
Poena
619
Koje programe za obradu zvuka koristite ???
Zanimaju me samo oni koji rade pod XP-om.;)

najbolji i neprevazidjeni po meni je sound forge
dakle sound forge 5.0
ali neznam radi li pod xp-om
a sta oces da obradjujes mislim cime da se bavis
ima masa programa koja to rade npr:
cool edit,wavelab....
sta te konkretno zanima reci mozda ti mogu pomoci jer se bavim time
pozdrav
:cool:

Zanima me konkretno : koji Cubase radi pod XP-om ???

Moje skromno misljenje:

Za multitrack recording (Audio/Midi) koristim Cakewalk 9.03. Isti pod XP radi bez problema. Jedino sto od njegovih alata ne radi u odnosu na 9x familiju je virtual piano, ali to mi i ne treba. Sa instaliranim FX, FX1, FX2 audio paketima imas pred sobom pravi prof audio studio. Program pod XP je stabilan.
Licno, Cubase ne volim (neka se ljubitelji istog ne ljute) jer je malo prekomplikovan i dok sam radio sa njim nikad nisam imao osjecaj da drzim sve stvari pod kontrolom. Kako se isti pod XP ponasa ne znam.

Za postprodukciju ili za single track WAV editing za mene je najbolji CoolEdit Pro. Ima sjajan alat za skidanje suma, pops clicks, jako dobre parametrijske i graficke ekvilajzere. Converting Sampl rate radi bez prblms i ne laze. Sound Forge moze to isto ali ja preferiram CoolEdit.

Kratko i jasno:
Multitracking - Cakewalk 9
Single track editing/finalno farbanje CoolEdit

Sound Forge 5.0, ali i predhodne verzije su (po mom misljenju) apsolutno najbolji program za Editing zvuka .. Pogotovo u kombinaciji sa ACID 3.0 ... od iste firme ...

A ako te intersuje koji je "the best" program u kome ces da napravis zvuk,koji ces kasnije da editujes, onda je to REASON 1.1...

Pazi ovako Reason dolazi na 2 CD-a.. Prvi je instalacija, a drugi su Sound Banke..

Ja imam na CD-u verziju 1.0, koju sam updejtovao na 1.1 ...

Naznam gde ima da se skina, ali mislim da znam coveka koji moze da ti posalje CD-e postom ... i da ti na njih stavi jos dosta muzickih aplikacija (DirectX-eve za SF 5.0 itd..) , ako te zanima reci , dacu ti njegovu adresu ...

Music Mag je napisao(la):
Pazi ovako Reason dolazi na 2 CD-a.. Prvi je instalacija, a drugi su Sound Banke..

Ja imam na CD-u verziju 1.0, koju sam updejtovao na 1.1 ...

Naznam gde ima da se skina, ali mislim da znam coveka koji moze da ti posalje CD-e postom ... i da ti na njih stavi jos dosta muzickih aplikacija (DirectX-eve za SF 5.0 itd..) , ako te zanima reci , dacu ti njegovu adresu ...
Zanima i mene, zanima i mene! boom

Cekaj malo ?
Ja skinuo Reason 1.1 trial (20min / no save) i izgleda zgodna stvarcica. Pogotovo ono sa kabliranjem.
Probao sam ga i koliko sam mogao da skontam da se tu radi vise o MIDI sekvenceru nego li o HDD obradi/snimanju WAV.
Osim toga ne znam sta gdina Sentenceda interesuje. MIDI ili WAV ili oba.

Jos da dodam, da sam pitanjem bio ponukan da malo prosetam internetom i vidim da mnogi rade u Steinberg Nuendo-u.

E pa ovako... REASON je program koji se sastoji iz:
Master Mixete
Drum Machine
NN19 Samplera
Subtractor syntisizera
i jos par efekata koji uticu na zvuk koji gore nabrojane machine prave...

Mnogo je bitno da imas CD sa bankama zvukova, jer on sadrzi npr. preko 100 kitova bubnjeva .. i tako i za NN19 i za SubTractor ...
Kada napravis neku melodiju ili neki ritam, onda ga snimis u Wav formatu, pa ga onda obradjujes u nekom Editoru (npr. Sound Forgeu) ...

Music Mag je napisao(la):
E pa ovako... REASON je program koji se sastoji iz:
Master Mixete
Drum Machine
NN19 Samplera
Subtractor syntisizera
i jos par efekata koji uticu na zvuk koji gore nabrojane machine prave...

Mnogo je bitno da imas CD sa bankama zvukova, jer on sadrzi npr. preko 100 kitova bubnjeva .. i tako i za NN19 i za SubTractor ...
Kada napravis neku melodiju ili neki ritam, onda ga snimis u Wav formatu, pa ga onda obradjujes u nekom Editoru (npr. Sound Forgeu) ...

Ja imam krekovan demo Reasona sa propellerhead sajta. To sam odavno skinuo. Pre toga sam se nesto zezao sa Rebirthom, ali me je Reason uplasio svojim izgledom, ucinilo mi se da je mnogo slozen i da mi treba mnogo vremena da ga provalim.

Fruity Loops je, takodje, mlogo dobar loop based program. Prilicno je "ojacao" u zadnjim verzijama.

A i Mixmen Studio 1.0 sam koristio, i zadovoljan sam. Prost program a mogu se dobiti odlicni rezultati. Steta sto kod nas ne moze da se da se nadju verzije 3.0 ili 4.0. Mnogo su bolje od 1.0

Naravno, pored ovih programa pod obavezno idu Sound Forge 5.0 i ACID 3.0

Nazad
Vrh Dno