Šta je novo?

Audio povezivanje optikom - POMOC

joker-ns

Slavan
Učlanjen(a)
15.11.2005
Poena
304
Imam problema sa povezivanjem kompa i pojacala sa optickim kablom!!!
Imam MB ASUS P5N-T Deluxe i YAMAHA RX-V457 pojacalo. Da bih dobio kvalitetan 5.1 signal kupio sam opticki kabel i sve povezao. E sada.... Asus ima po meni neki pojednostavljen software koji poseduje User Wizard koji nigde ne vidi nista osim klasicnog audio izlaza.....pokusao sam sve mogucnosti, ali dzaba - zvucnici miruju.

DA LI NEKO IMA ISKUSTVA SA OPTICKIM IZLAZOM????

Opticki ili coax, svejedno, oba spadaju u SPDIF. Moras pogledati u podesavanjima zvucne da ispusta SPDIF, da salje nedekodirani DD&DTS signal, da to podesis u kodecima i to je to. Koji OS imas?

OS je XP!
A ne znam da li je do SoundMax-a, da li da probam da ga zamenim nekim drugim i kojim?
Pukao sam vise od nerviranja:wall:

U podesavanjima ukljucim DTS i on vizualno prikaze pojacaqlo uz zvucnike, ali se nista ne desava. Ne znam gde bi jos mogao nesto podesiti ili proveriti da li uopste dobijam izlazni signal?

ja sam komp povezao kao i ti, opticki iz zvucne u av risiver (sony u mom slucaju), u glupavim podesavanjima iz soundmax control panela sam stavio ''stereo speakers'' (jer nema nigde nista za spdif) pod tabom speaker setup, ali sam zato u plejeru xmbc namestio opciju za digitalni zvuk, a u gom plejeru sam stavio s/pdif output, i tako risiver ''obradjue zvuk''....tako barem pise na risiveru kada pustim neki film (dolby dts ili nesto slicno tome)......mada posto imama svega dva zvucnika tu opciju i ne koristim, i tada naravno da na risiveru ne pise dolby dts ili nesto trece ;)...dakle pokusaj da to namestis iz plejera.....valjda ce da uspe....:wave:

Poslednja izmena:
Imam problema sa povezivanjem kompa i pojacala sa optickim kablom!!!
Imam MB ASUS P5N-T Deluxe i YAMAHA RX-V457 pojacalo. Da bih dobio kvalitetan 5.1 signal kupio sam opticki kabel i sve povezao. E sada.... Asus ima po meni neki pojednostavljen software koji poseduje User Wizard koji nigde ne vidi nista osim klasicnog audio izlaza.....pokusao sam sve mogucnosti, ali dzaba - zvucnici miruju.

DA LI NEKO IMA ISKUSTVA SA OPTICKIM IZLAZOM????

Proveri da ti nije cekirano disable digital output, koliko se secam kada je sve povezano trebalo bi da ti prepozna spdif i da ga da ga vidi i soundmax.

Poslednja izmena:
sta se dobija kad se pc poveze sa pojacalom preko optickog kabla, jel ce onda reproduckija biti kvalitetnija? trenutno mi je povezano na stereo izlaz, a video sam u opcijama za zvucnu da imam opciju da cekiram digitalni izlaz da mi bude default ili speakers, trenutno mi je na speakers....

imam asus plocu p5k sa integrisanom zvucnom OS vista sp2 64bit i technics pojacalo su-v550 iz 90ih i video sam da imam jedan opticki izlaz (spdif) na ploci.
jel dovljno da kupim kabl i koji da povezem pojacalo i pc?

ne razumem se bas najboje u to pa mi treba vasa pomoc oko toga, da mi malo razjasnite sta i kako.
hvala na razumevanju.
:wave:

Optika moze biti bolje resenje za prenos do nekog DAC ili AVR, pa onda AVR (koji u sebi ima DAC) "desifruje" signal. Pojacalo ima samo analogne ulaze. Ext DAC kosta puno, onaj Pro-Ject USB za 100e je shit u poredjenju sa zvucnim kartama tog cenovnog ranga + sto imas veci dijapazon mogucnosti sa zvucnom kartom.

Nazad
Vrh Dno