Šta je novo?

Audio OUT u Mic IN

podvarak

Slavan
Učlanjen(a)
15.12.2006
Poena
345
Pozz drugari, imam jedno zanimljivo pitanje :) Imam dvd/divx za kola (Sony MEX-DV1000) i hocu da povezem zvuk sa playstation-a (crveni i beli cinc) da ide kroz dvd. Problem je sto taj dvd za kola nema klasican aux-in pozadi nego je izveden napred na plocici u vidu 3.5mm zenskog konektora i taj front aux bih izbegao ako je moguce.

E sad, ono sto je meni palo na pamet je sledece: posto pomenuti dvd ima karaoke funkciju i mic ulaz pozadi, razmisljao sam da povezem playstation preko mic ulaza. Kada sam to uradio dobio sam zvuk koji je probijao i krcao verovatno zbog toga sto ima razlike u osetljivosti ulaza il tako neceg :)

Moje pitanje je da li klasican audio-out sa nekog uredjaja moze da se oslabi nekako pa da se cuje lepo kad se ubaci u mikrofonski ulaz?

:wave:

Nasao sam nesto korisno ovde, samo bih molio nekog strucnijeg da mi kaze da li ce to da pije vodu pre nego sto krenem u nabavku delova.

Kod:
[SIZE="2"]40 dB PAD

Consumer audio line (-10dBu) level to microphone matching can be done using a "40 dB L-pad attenuator". 
This circuit is indeed quite simple:

+Line level input -----R1----+-- +Mic level output
                             |
                  +----R2----+
                  |
Ground (input)----+--------------- Ground (output)

R1 = 10 kohm
R2 = 100 ohm

Circuit technical data:

* Attenuation: 40 dB
    * Input impedance: 10 kohm
    * Output impedance: 100 ohm
    * Input signal: Unbalanced line level input
    * Output: Unbalanced microphone output [/SIZE]

Samo da javim da sljaka i to po toj semici, cisto ako nekog zanima.
:wave:

Vrh Dno