Šta je novo?

audio izlaz na tv-u

malistev

Cenjen
Učlanjen(a)
03.04.2012
Poena
195
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Imam Samsung UE32J5000AWXXH koji poseduje samo digitalni optički izlaz za zvuk. Šta je najjeftinije od zvučnika što može da se bocne na taj izlaz? Nije mi potreban 5.1 sistem, ne bih imao ni gde da ih rasporedim po sobičku. Postoji li neki adapter na 3.5mm za standardne PC zvučnike (nisam uspeo da nađem na netu)?

Ovo ti je najjeftinije da radi dobro, da nešto valja, i da nije komplikovano.

Druge varijante, ima ih mnogo, ali komplikacije i cena teži beskraju.

Šta uopšte imaš od pojačala i zvučnika? Možda ti je najbolja opcija da uzmeš neki soundbar?!?

Nemam nista trenutno, zato i gledam sta bi moglo ovde da pasuje a da nije ekstremno skupo.

Uvek mozes da uzmes klasican 2.1 ili 2.0 sistem i zakacis ga na izlaz za slucalice, a kasnije ako nisi zadovoljan sa kvalitetom zvuka uzmes dac. Mislim da su zvucnici sa optikom preskupi za ono sto nude.

Nazalost, nema drugog audio izlaza na tv-u, opticki je jedini izbor.

Ako imas SCART, imas analogni audio out

Mislim da ako ide preko scart-a nece imati zvuk kad gleda filmove preko usb-a.

^ovo je bas povoljno.

Kolika bi bila razlika u kvalitetu zvuka ako bih uzeo taj converter u odnosu na izlaz za slusalice? Koristim neki matori logitech zakacen na izlaz za slusalice.

ne bi bila drastična, ali sa konvertorom ti zvuk na tv zvučnicima ne bi bio mutiran.

takođe, headphone-out (uglavnom) nije isto što i line-out, tako da postoji određeno dodatno procesiranje zvuka. sa ovim konvertorom bi dobio klasičan linijski izlaz, prilagođen za pojačalo.

Poslednja izmena:
Proveri kroz meni u televizoru, da li izlaz za slušalice može da se prebaci da radi kao line-out? To može kod nekih Sony-ja.

Za taj kineski digital to analog konvetor, niko ne zna kako radi. Spomenuti Fiio (koji slično izgleda) jeste mnogo kvalitetniji. Ali pitanje je da li li ćeš to primetiti ako ne ideš na neki HiFi u ostatku sistema.

Kome cela kerefeka treba samo za TV i neće kačiti i druga izvore, neka razmisi i o nekom sound bar uređaju. Oni se bar lako povezuju na TV-je. Uglavnom imaju optički ulaz.

Mislim da moze da se prebaci. Ima nesto kao direct sound ili tako nesto. Uglavnom to kad ukljucim volume ne moze da se kontrolise preko daljinskog, vec samo na zvucnicima.
Procitao sam da je ista stvar i kad se koristi opticki izlaz, daljinski vise ne moze da kontrolise volume. To mi ne odgovara, tako da ostaje zakacen na izlaz za slusalice. :)

Imam Samsung UE32J5000AWXXH koji poseduje samo digitalni optički izlaz za zvuk. Šta je najjeftinije od zvučnika što može da se bocne na taj izlaz? Nije mi potreban 5.1 sistem, ne bih imao ni gde da ih rasporedim po sobičku. Postoji li neki adapter na 3.5mm za standardne PC zvučnike (nisam uspeo da nađem na netu)?

http://www.amazon.com/Recoton-Fiber-Optic-Toslink-Adapter/dp/B0002MQGRM na ovoj stranici su ti razne varijante adaptera.nijedan nije skuplji od 10$

Nazad
Vrh Dno