Šta je novo?

Audio GPU :)

U cubaseu sam napravio dva midi track-a sa po dva zero vectora tako da svaki od njih svira nostalgia patch. Nota c3. Na svakom kanalu sam učitavo po jedan Delay Devil sa default presetom i već na prvom kanalu posle 5 instance delay-a cpu ussage je počeo da raste. Kad sam popunio sve slotove na oba kanala, zauzeće procesora je bilo 55-60%. Kada se sve ovo odradi koristeći GPU delay zauzeće nije prešlo nekih 30%. Naravno delay kao delay nije nešto impresivan. Čak nema ni interface. Ali poenta svega je da ovo radi!! I ako ikada masovno zaživi možda će i veliki igrači kao Waves i NI početi da koriste ovaj sistem. A možda i ugledamo kraj DSP zvučnih kartica.

Nece biti kraja DSP kartama sigurno, ali ovo moze da posane jako interesantno pogotovo sto je PCIexpress najbrzi interface na PC-u. Interesuje me koliko je ovo brze od neke DSP karte? Ja kad sam imao priliku da sednem na pro tools masinu nisam mogao da verujem kako to brzo i lako guta sta god da mu das.
Mogu samo da zamisim u buducnosti pitanja tipa "e koju graficku kartu da mi ne secka Cubase?" 😀

Nece biti kraja DSP kartama sigurno, ali ovo moze da posane jako interesantno pogotovo sto je PCIexpress najbrzi interface na PC-u. Interesuje me koliko je ovo brze od neke DSP karte? Ja kad sam imao priliku da sednem na pro tools masinu nisam mogao da verujem kako to brzo i lako guta sta god da mu das.
Mogu samo da zamisim u buducnosti pitanja tipa "e koju graficku kartu da mi ne secka Cubase?" 😀

Ne znam koliko je brže. A i kad malo bolje razmislim možda je zauzeće cpu-a bilo daleko manje zbog toga što je sam kvalitet delay-a jako loš + nepostojanje gui-a. Ne kažem da ovaj delay ne koristi gpu, ali me interesuje koliki je dobitak. Bilo bi dobro da odradi i neki reverb tu će razlika najviše doći do izražaja.

Nazad
Vrh Dno