Šta je novo?

Audio delay u kućnoj varijanti

ljubanve

Slavan
Učlanjen(a)
27.05.2007
Poena
349
Kako zakasniti audio u kućnim uslovima?

Ideja je da SP u fudbalu pratim preko satelita u HD-u ali sa domaćim komentatorima. Znam da će neko da kaže da sam lud što želim da slušam domaće komentatore ali možda je i to bolje od danskih ili nemačkih..

Imam SBB kablovsku i njihov HD receiver iz kog bih izvukao stereo audio u nešto gde bih ga zakasnio i onda prosledio na Genius 5.1 zvučnike. U isto vreme sa SAT receiver-a bih sliku prosledio direktno na TV bez zvuka.

Gde zakasniti zvuk sa kablovske???

Da li jeftiniji AV receiver-i mogu da zaksne zvuk do 5 sekundi?

Hvala svima na predlozima.

Trebalo bi da ima delay ali samo za dig signal. Ipak, ti jeftiniji ti ne bi radili posao jer Genius ne mozes povezati na njega. Nemaju pre-outs a da kacis zvucnike od Geniusa nije bas najsrecnije resenje. Ipak, zasto uopste zelis da kasnis signal?

Velika je razlika u kašnjenju slike preko satelita u odnosu na zvuk koji dobijam sa kablovske.

Na primer danas gledam Barsu protiv Valjadolida na nekom holandskom kanalu
i pustim zvuk sa Arene na tim zvučnicima. Razlika je ogromna bila je skoro 5 sekundi u odnosu na taj holandski kanal dok je u odnosu na SKY UK bila možda sekund - dva.

Znate ono kada se nekada desi da gledate basket a komentator žuri. Pa čujete komentatora kako kaže: trooojka, a vi vidite koš posle sekund.

BTW... Mogao bih da izvučem iz receiver-a za kablovsku i SPDIF.
A što se tiče Genius zvučnika od njih mi je u suštini ostao samo woofer tj. pojačalo. Satelite sam zamenio nekim Sony kutijama iza nekog Home theatar-a, koje su ipak bolje od Genius-ovih.

Kad kažeš nije najsrećnije rešenje misliš isključivo na kvalitet zvuka ili?

Ništa bez nekog AV risivera

Mislim na to da bi ih avr spalio vrlo lako.

Nisam siguran ko ce da prenosi kod nas sp ali to ce, kao i obicno, da bude smejurija sa komentatorima.
Zasto jednostavno se ne resis bede, iskljucis komentar na reciveru i uzivas.

Našao sam jedan program i probao sam ga i radi super. Zove se Radio Delay i služi upravo za ovo...

Radiodelay is a tool to delay audio from your
FM Radio in your TV tuner card or from an external input source.
It is particulary usefull for listening to sports commentary
on the radio when watching TV. Radio commentary is often a few
seconds earlier than TV.

Verovatno je ovo najjeftinije rešenje kad mi je komp već blizu.

Super onda, nisi pomenuo komp kao moguce resenje.

Nazad
Vrh Dno