Šta je novo?

audio catalyst problem

Gr@sSh0pp3R

Čuven
Učlanjen(a)
24.01.2004
Poena
619
Ovako pokusao sam da grebujem sa cd,ali neuspesno.Milsim uspelo je grebovanje pesme,ali kad pustim to u playeru(u ovom slucaju winampu) znaci zvuk je dosta slabiji,iako je sve pojacano do kraja...Isao sam u options i tamo sam stavio ono do 100%,sve sam pojacao u control panelu znaci sve do kraja i opet nista...Da napomenem da prvi put koristim neki rip program tako da nemojte mi zameriti ako je ustvari neki mali problem... AJ poz

Skini dBpowerAMP Music convertor. Batali Audio Catalyst, zastareo je i poznat je da nece da radi pod Win XP zbog nedostatka ASPI drivera (mozes da ga skines sa Adaptecovog sajta). dBpowerAMP je brzi i imas mnogo kodeka (WMA, MP4, AAC).

www.dbpoweramp.com

Poz

P.S. Besplatan je!

Eh to sam ja jos odavno uradio,skinuo sam taj dBpowerAMP... ali sta je problem.Kada ocu da grabujem muziku jednostavno nema nikakvih pesama,kao da cd nije u cd-romu,takodje sam isao na options i tamo kad ocu da biram koji cu cd drive(a imam ih 3) ne pokazuje ni jednog,kao da ih nema...Eto sad problem sa tim dP...

EDIT: E pardon,provalio sam,trebao sam nesto da promenim u options i advance,sad sve radi... Znaci graber je savrsen,grebovao ga je za manje od 30sec,znaci strava.. eto to je to,inace hvala u svakom slucaju.. POZ

Poslednja izmena:
Audiograbber je zakon za pocetnike!!! :guitar:

Gr@sSh0pp3R je napisao(la):
Eh to sam ja jos odavno uradio,skinuo sam taj dBpowerAMP... ali sta je problem.Kada ocu da grabujem muziku jednostavno nema nikakvih pesama,kao da cd nije u cd-romu,takodje sam isao na options i tamo kad ocu da biram koji cu cd drive(a imam ih 3) ne pokazuje ni jednog,kao da ih nema...Eto sad problem sa tim dP...

EDIT: E pardon,provalio sam,trebao sam nesto da promenim u options i advance,sad sve radi... Znaci graber je savrsen,grebovao ga je za manje od 30sec,znaci strava.. eto to je to,inace hvala u svakom slucaju.. POZ

PowerAMP je do odlican program jer ima opciju desni klik - convert to. Nema vise toliko bahcenja sa nalazenjem fajla, itd. Kao drugo ima mnogo kodeka da se skinu, koji omogucavaju konvertovanje u i iz formata u format (OGG, MP4, AAC, MP3, WMA). Kao trece, brz je program, kod mene konvertuje u "realtime-u" sa 11x, sto je dosta ok.

U pocetku sam i ja koristio AudioGrabber 2.1 (program je super, mada svi su se ostavili njega zbog nekompatibilnosti sa XP-om, tj problem ASPI driverom koji ni dan danas ne dolazi sa SP2), pa posle sam preso na FreeRip (Program je veoma jednostavan, a sporo RIPuje :S: ), pa na WMA to MP3 converter (strasno se bagovao) i sada na dBPowerAMP Converter.

LiquidPlasma je napisao(la):
U pocetku sam i ja koristio AudioGrabber 2.1 (program je super, mada svi su se ostavili njega zbog nekompatibilnosti sa XP-om, tj problem ASPI driverom koji ni dan danas ne dolazi sa SP2)
Uopste nije problem u tome, ASPI drajver mozes da skines gde hoces...
Problem je u ugradjenom Xing enkoderu, koji ni kada se pojavio nije bio ekstra, a kamoli sad kada je, recimo, Lame toliko ispeglan i nagruvan...

Znam, hteo sam da kažem da ASPI driver ne dolazi sa SP2 jer navodno M$ ima neke "probleme" sa Adaptec firmom.
Xing je sran*e pored LAME-a :bottle:

Ljudi opusteno, znam ja odakle mogu da skinem ASPI (imam ga instaliranog), samo nagovestavam da ne dolazi sa SP2 ;)

i koji onda program preporucujete za RIP-ovanje muzike sa CD-ova, a da moze da ide u mp3 sa 256-320kbps i 48khz

Sto ne probas sa winmediaplayer-om 10 ? Cuo sam od ortaka da ripa dosta brzo... :smoke:

RIPa, al po defaultu nema MP3 podrsku. Naravno ima gomila programa koja omogucavaju MP3 ripovanje ;)

Po defaultu ima MP3 podrsku, ali je ripovanje brzo jer ne koristi High Quality mod (ako ga hocete, iskopirajte l3codecp.acm u l3codeca.acm u system32 direktorijumu i u audiograbberu ukljucite HQ tamo gde se podesava kodek).

Kada vec spominjemo grebovanje, mislim da posao najbolje obavlja WinAmp 5.x Pro.Koristio sam i AudioGrabber i Catalyst, ali ovaj ja najjaci.
Ko voli nek' izvoli.

verovao ti ili ne ali mene i WimAmp *****ava, poshto nece da skida, vecom brzinom od 0.6x U pitanju je LG CD RW 52/24/52

Ja vec duze vreme koristim Musicmach jukebox (neku stariju verz.),download je free i u osnovnoj verziji je Basic, uneses registarski broj i upgrejduje se u Plus. U osnovnoj verziji ripuje 4x a u Plus verziji od 10-14x a u novijim verzijama i do 40x. Podrzava mp3,wma,mpr3pro itd, i moze da ide do 320kbps ako se nevaram. Adresa je www.musicmatch.com .

Play, Discover and Manage digital music
Transfer music to portable devices
Access Music Store and On Demand
Burn music, MP3 and data CDs faster Up to 48x
Rip tracks from audio CDs faster Up to 40x
Tag tracks fast with Super Tagging
Create MP3s from vinyl and cassette tapes
Print custom CD labels and covers
custom library views
Export to spreadsheet
Duplicate Track Finder
Personalized email tech support -----sve ovo je za v.10!!! (24mb) :wall:

E da , download je za v.9 oko 16mb koliko se secam ,) ali sta je tu je, svi koji su ga koristili nisu imali zamerki (bar koliko ja znam) :wave:

Poslednja izmena:
Evo sad sam skinuo par diskova sa WMP10 (u mp3) i prezadovoljan sam. Skinuo je ceo CD~65min za nekih 5-10, pri kvalitetu 256kbps. Znam da nemam neke naročite zvučnike (ćaletov kasetofon iz 80-tij, UNIVERSAL SuperSound16000), da bi primetio razliku u kvalitetu, ali šta je tu je, valjda će stići uskoro neki baš za komp, ili u najboljem slučaju neko pojačalo.

ZoNi je napisao(la):
neverovatno... zasto, bre, WMP?????

Ne, nego ce da koristi CDex
:wall:
Windows Media Player rip-uje jako brzo, kvalitetno i stabilno u mp3 format.
Zasto bi koristio neki software ako WMP v.10 poseduje mp3 encoder?

Zato sto taj isti enkoder ima i High Quality mod, koji WMP ne koristi!

a razlika u HQ modu je?

_/Neo\_ je napisao(la):
verovao ti ili ne ali mene i WimAmp *****ava, poshto nece da skida, vecom brzinom od 0.6x U pitanju je LG CD RW 52/24/52
To je tvoj individualni problem (pogledaj druge komentare) ...Proveri podesavanja, da li si uopste registrovao Winamp?

Wolfman je napisao(la):
To je tvoj individualni problem (pogledaj druge komentare) ...Proveri podesavanja, da li si uopste registrovao Winamp?

Naravno da sam ga registrovao, ali mi ne pomaze. Nema veze radi WMP. Znaci WinAmp riouje brzinom od 0.6x i treba mu ihahaj vremena.

_/Neo\_ je napisao(la):
a razlika u HQ modu je?
Pa kao sto mu ime kaze, umesto da smandrlja pesmu za desetak sekundi odradi je sporije, ali je ljudski kompresuje i bolje iskoristi zadati bitrejt...

WinDAC za grebovanje u .wav i nešto eksterno tipa RazorLame (koristi Lame enkoder) za .mp3. WinDAC se odlično pokazao kod oštećenih fajlova, a Lame svi znate...

Nazad
Vrh Dno