Šta je novo?

Audio Catalist i P1 133MHz

DS9

Čuven
Učlanjen(a)
14.09.2000
Poena
709
Naucite me nesto, posto nemam sa ovim mnogo iskustva.

Radi se o racunaru P1 133MHz 32MB ram-a... Mitsumi CDROM 24x povezan audio kablicem za ESS soundblaster, win98SE, Audio Catalist 2.1

CDrom izgleda ne moze da koristi digitalnu estrakciju, pa jedino moze da se koristi MSCDEX ili Analog. Kada se izgrebuje pesma (sa cd-a) u mp3, cuje se samo sustanje. ASPI ne moze da se izabere u opcijama catalyst-a (jer je zasivljen), inace je instaliran 4.60.
Sta bi trebalo uraditi (instalirati) na ovoj konfiguraciji da bi se od audio cd-a dobili mp3 fajlovi.

DS9 je napisao(la):
Naucite me nesto, posto nemam sa ovim mnogo iskustva.

Radi se o racunaru P1 133MHz 32MB ram-a... Mitsumi CDROM 24x povezan audio kablicem za ESS soundblaster, win98SE, Audio Catalist 2.1

CDrom izgleda ne moze da koristi digitalnu estrakciju, pa jedino moze da se koristi MSCDEX ili Analog. Kada se izgrebuje pesma (sa cd-a) u mp3, cuje se samo sustanje. ASPI ne moze da se izabere u opcijama catalyst-a (jer je zasivljen), inace je instaliran 4.60.
Sta bi trebalo uraditi (instalirati) na ovoj konfiguraciji da bi se od audio cd-a dobili mp3 fajlovi.
probaj neki drugi program,npr.CDEx. Bolji je,koristi LAME a i besplatan je
a ako bas hoces audio catalyst probaj da nadjes fajl scsi1hlp.vxd(ako ga ja nisam attachovao) sa nekog drugog OSa,npr.obican win98-bez se ili winme pa da zamenis taj koji imas na hardu sa ovim drugim(obicno je u c:\windows\system\iosubsys)
ako se aspi ne moze izabrati onda on i ne radi pa probaj da nadjes i noviji aspi

Proveri prvo sa aspichk da li je aspi dobro instaliran. Posto verovatno nije probaj sa forceaspi, meni je resio problem sa aspi-jem. Imas na forumu link. Dakle search.
Jos jedan glas za CDex.
Poz.

Hvala ljudi. Naravno, pre nego sam postovao sam sve proveravao oko aspi. Po defaultu, aspi je bio 4.57 (ako se dobro secam) aspichk iz aspi 4.60 je prijavio da je sve oko aspi regularno, ipak sam instalirao 4.60, ali ni to ne resava problem iako je i tada sve ok sa aspi (sada mi tek pada na pamet, da sam mozda wnaspi.dll trebao da postavim i u catalistov dir.).U svakom slucaju znacajna mi je informacija sta treba da cackam, posto nisam bio siguran da uopste moze ovakva konfiguracija da radi korektnu ekstrakciju.
Probacu CDex, kada budem bio na tom racunaru, pa cu javiti sta sam uradio.
U svakom slucaju hvala ultra svima
&pozdrav!

Nazad
Vrh Dno