Šta je novo?

Audio bezicno sa laptop-a

underground

Čuven
Učlanjen(a)
11.09.2004
Poena
619
Izvinjavam se ako vec negde postoji tema ...
Naime, potrebno je bezicno povezati PC laptop i pojacalo .. Znaci samo prenos zvuka.

Jedino sto sam pronasao je Airport Express i ovako nesto ... https://www.youtube.com/watch?v=JjfAv34MaEI&feature=player_detailpage#t=521s
Ima ga kod nas, jos sutra cu proveriti da li je na stanju i da li je ta cena http://www.istyle.eu/rs/airport-express-base-station.html
Koja naravno nije ni malo pristupacna.. Doduse, ovaj wireless uredjaj pokriva sve potrebe prosecnog korisnika
Takodje, nisam siguran da bi sav audio radio preko airporta vec samo koji ide iz iTunes-a ...
Ukoliko neko ima neku ideju, neka se javi ...

Hvala :)

Sve je to jako skupo ljudima... Klijent kome radim odlucio za BT Logitech... 35€… Javljam kako radi

Mislim da je fora da li audiofili nesto smatraju pravom audiofilskom opremom. A skoro mi jedan takav rece da USB veza odbacuje audiofiliju ma ko to pravio :)

Ma koja audiofilija... Prvo zvuk ide preko muz karte sa laptopa koja je neka najprostija, uglavnom ljudi pustaju kompresovani mp3 i sve to ojadis wireless prenosom... Audiofili daju samo na player 300+ eur i pustaju originale...

Audiofilija je puna predrasuda i mitova. Mahom su to stariji ljudi koji se tesko navikavaju na novo, a kamoli tehnoloski zahtevnije. Jedva se navikli na cd format i spdif pa sada jos i neki tamo hi res flac i usb.
Ako ti lepo zvuci i zadovoljan si zvukom ne razmisljaj o drugim detaljima. Sto se tice wifi prenosa, radi li tu nesto zvucna karta? Mozda sam player samo salje na wifi kartu pa na dalje, zvucna se nalazi tek tamo sa druge strane.

Wifi prenos zvuka je lossless - Bluetooth prenos nije, jer ide kroz njegov neki codec, da bi mogao uopste da stize real-time, posto BT nema dovoljan protok za WAV sound, barem ne u BT 3.0 ili ranije. Ja sam licno bio zadovoljan zvukom iz nekih BT zvucnika ali je poredjenje bilo sa LAPTOP "zvucnicima" :) Kada se to uporedi i sa obicnim zvucnicima.... ma daj!

BT zvuk ne ide preko zvucne karte, valjda. Tj. nema veze da li je sa laptopa, MP3 playera od 2EUR ili neke masinerije. Bitna je samo verzija BT standarda.

A ako koristi Windows 7..... popiz*ece dok to podesi i kad treba posle nesto da sredi! Meni se smucilo dok sam povezao BT sluske kako treba (softver na Windows 7 ne postoji vec mora pravi BT stack da se nadje za BT adapter! uzas....)

Sve povezano za 5 min. Covek prezadovoljan... Moze preko moba, mac-a, pc desktopa... Preporuka za male pare

+1. Kazem, ako se poredi sa laptop zvucnicima barem, Bluetooth su napredak - pogotovu neki veci i jaci koji nisu ni skupi ko zna koliko.
Uz laptop su cak i super stvar jer em laptop moze da se setka em zvucnici. Moze i vise njih da se poveze kroz kucu, za relativno sitnu lovu i da se menjaju kako se pomera laptop (rucno nazalost, nisam video da moze nekako automatski).

Jedino me zanima kako ti je to za 5 minuta uspelo da softver podesis, ja sad znam sta mi treba pa mi opet treba 15 minuta samo za softver :D

Vrh Dno