Šta je novo?

Audigy problem ???

Sentenced

Čuven
Učlanjen(a)
05.10.2001
Poena
619
Skoro sam kupio Audigy i problem mi je sledeci:
Kada pustim Audio CD u Media Player-u a nameshten je na "Analog" a ne "digital" chuje se normalan zvuk a odmah za njim ponovo isti taj, kao da ima neki eho ili delay.Prebacivanje na "Digital" reshava problem.
Glavni problem je shto kada snimam gitaru preko Cubasea isto se deshava i snima isti takav zvuk.To se nije dogadjalo sa mojom starom zvuchnom kartom.
Probao sam par KX drajvera ali mi ne rade kako treba.
Komp= Celeron 466Mhz, Abit ZM6,Kingstone 256.... mislim da ostalo nije ni bitno.....
Da li moze da se promeni sampling rate u Asio driverima Creative-a jer mo stoji sample rate fiksiran na 48000 a ja bih 44100.Moze da se menja samo latencija od 2 pa navishe.

Niko ovo ne zna ????

1. Provjeri da nemas neki "loopback" softverskog tipa (recimo snimas u isto vrijeme i signal sa Line in ulaza a takodje i signal koji je prispeo preko DSP-a pa ponovo rutiran na ulaz za recording, zakasneo za ono vrijeme kolika je latencija drajvera). Provjeri sta ti je sve u recording otkaceno !!! Manje je vjerovatno da je karta neispravna, ali nije nemoguce !

2. Kx drajveri ipak zahtjevaju manju "expertizu" i mada se znaju ponasati prilicno cudno, dosta su korisni, ali samo za home-audio produkciju, odnosno za igranje sa zvukom (nista igre) !

3. 48000 Hz ti je sampling rate samog DSPa Audigiy ja prema tome zasto bi radio resampling i pri tome gubio zvuk na ponovnoj kvantizaciji ! Zakucano je na 48000 sa razlogom ! Samo postavi Cubase na 48000 i 24 bit i vec mozes pokazati onima iz City-ja sta je produkcija ! :D

4. Budi sretan ako ti masina izgura 10 latenciju (20 pri malo vecem poslu) a 2 ms mozes dobiti samo ako kartu platis barem 5 puta vise !

Nazad
Vrh Dno