Šta je novo?

Audigy 4 i Win 7 64 Ulti = nemam EAX Consolu

bojanh

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
26.08.2008
Poena
330
instalirao sam Audigy Driver Pack 3.7,najnoviji,od daniela kawakamija.

nemam uopste eax consolu,a samim tim zvuk nije ostar,a bass udara mnogo slabije nego na XP.

ima li neki mod da se uradi da se namesti originalna EAX consola ?

Jesi li otvarao Creative Audio Cosole? Tek sad treba da instaliram 3.7 pa da vidim kako radi, mada mi 3.6 ne pravi nikakve probleme....
Za mod vec ne znam, jedino mozda da probas i sa 3.6.

otvarao sam naravno svaki program da vidim sta ima,a zvuk nije ni priblizno dobar kao na XP :(

bass kao sto rekoh,udara mnoooogo slabije,jedva da ga i cujes,visokotonci tu i tamo,ali mi najvise krivo sto nemam tu EAX consolu,posto u njoj stavim Disco i tad gruvaju kao blesavi :(

sve sto ima 3.6,ima i 3.7,jedino sto je mozda drajver apdejtovan,tako da mi se ne prelazi na nizu verziju.

Bojane, u istom smo sosu. Isto imam Audigy 4 i win7 x64. Ukratko: nikad neces postici isti efekat kao na xpu :(
A probao sam stvarno sve zivo. Kx, Daniel K (razne verzije), creative drajvere za vistu/win7... Nijedni nemaju sve opcije, EAX Console mi ni sa jednom verzijom nije radio. Trenutno su mi instalirani Daniel K iz Aprila 2008 za Vistu x64 (prilikom instalacije prijavljuje neke greske jer nije isti OS, ali sam ih ignorisao, fajl se zove SBAX_PCDVT_LB_2_15_0004EQ ) i sa njima je zvuk jos tu i tamo normalan. Imam EAX Settings, koji isto ne rade ono sto trebaju ali bar donekle mozes nesto da podesis.
Ja nemam ni neke dobre zvucnike (genius SW-HF5.1 5000) a opet je razlika ogromna, mogu da zamislim kako je tebi sa Z-5500.

Da se ne bih u potpunosti ponavljao pisao sam o tome ovde pa pogledaj mozda ti znaci ;) : http://www.benchmark.rs/forum/showthread.php?p=2101783#post2101783

Poslednja izmena:
hvala ti druze na odgovoru.

problem cu resiti tako sto se ipak vracam na Xp.

sistem jeste lep,nasminkan,veoma veoma brz,odnosno mnoogo brze mi otvara sve programe nego na XP,ali bez kvaliteta zvuka,nece da moze kod mene kakav god bio magican sistem ,)

nije ovo jedini raazlog povratka,ali je sasvim dovoljan,jer bez EAX console :mad:

cisto sumnjam da ce i u nekoj narednoj verziji win 7,recimo sp1,sp2 ili sp3 biti podrzan originalni cd sa drajverima i software-om od Audigy 4,zar ne ?

Ma nema sanse, Creative je jedva izbacio taj drajver za win7 (tj cisto da radi), od svih podesavanja za zvuk nema ni traga... Inace i ja se mislim da li da vratim xp iz istog razloga. Jedino sto mi win7 bas glatko radi za sve ostalo, pa se premisljam. Doduse, na ovim mojim zvucnicima nije drasticna razlika, ali me nervira. Da sam na tvom mestu verovatno bih odradio istu stvar.

A kakva je prica sa X-FI Titanium-om kod 7-ce i viste dali one isti problem muce ili je kvalitet ko kod xp-a?? ,posto i ja mucim isti problem kao i vi, i jedino PLII music effect cini da bass koliko toliko zvuci normalno ali i dalje je mnogo slabije nego na xp-u, blah :)
Inace sam na Vista-i x64.

ajd ovako ukratko:

ima li neka zvucna koja radi i na XP i na win 7 bez ikakvih problema,tj,da joj je podrzan originalni software sa njenog cd-a i da radi kako treba?

X-FI Music,mozda ?

ona je po kvalitetu negde sa Audigy 4 koliko su mi rekli,pa me zanima da li je pametno preci na nju i jel rade svi njeni softwari i jel daje priblizan/bolji kvalitet zvuka nego Audigy 4 ?

X-Fi Xtreme Music je daleko bolja od Audigy bilo koje karte. To je cistokrvni X-Fi cip a na svim win radi sa original driverom i softwerom sa sajta ili Daniel.K suite.

hvala.
verovatno ce onda da padne jedna kupovina te zvucne kartice.

samo se nadam da nece bass biti ovako slab na Win 7 kao sto je na ovoj Audigy 4 zvucnoj ?:wall:

Jacina zvuka zavisi od vise faktora, a reci mi s' obzirom da imas Z-5500 kako si ih povezao sa zvucnom?

Ovakva neozbiljnost Creative samo potvrđuje koliki su pilićari postali. Verovatno su im programeri zauzeti pisanjem drajvera za Windows 2000...

Inače, Asus Xonar DS/DX radi savršeno na Win7. Za 40ak evra je sasvim solidna kupovina. I bolja od Creative X-Fi Music ili Audigy.

Poslednja izmena:
Jednostavno nece da pruze podrsku za win 7 da bi se kupovale nove karte i nije nista cudno.
Oni nemaju uopste programere koji pisu drivere. To radi Danel Kawakami :d
A ti nemoj da hejtujes ovde i kad si vec rekao to onda i objasni zasto je bolja kupovina ;)

Nazad
Vrh Dno